Uniikkiesineen valmistaminen lasinpuhallusstudiolla

1 2 3 4 5 (2)
Hämeenlinna
1 henkilöä

124 €

12 kk voimassa Ensimmäisenä markkinoilla
Reilu
hinta
14 päivän palautusoikeus
12 kk voimassa
Ensimmäisenä markkinoilla
Reilu
hinta
14 päivän palautusoikeus

Muotoilija vai mestari? Uniikkiteos lasia puhaltaen

Lasinpuhaltajat opastavat lasinpuhalluksen saloihin Soda Shop Design -studiolla. Ensin tutustutaan lasinpuhalluksen toimintaympäristöön eli hyttiin erilaisine hehkuvine uuneineen. Millaista onkaan tuo 1100-asteinen hunajainen massa, joka taipuu osaavissa käsissä muotoon kuin muotoon?

Lasinpuhaltajakokelas saa suunnitella oman uniikin lasiesineensä, joka voi olla maljakko, karahvi tai kulho, tai pienellä ryhmällä (1-11 puhaltajaa) myös tuoppi. Esine tehdään toiveväreissä ja halutessa soodakuplilla. Työpajan lasinpuhaltajat avustavat esineen toteuttamisessa, mutta esineen puhaltaminen on aina puhaltajakokelaan oma tehtävä. Esineeseen saa myös oman kaiverruksen, olkoon se sitten nimi ja päivämäärä tai esimerkiksi lyriikkaa. 

Mitä elämyslahja sisältää?

Paitsi että lasinpuhallus on hauskaa puuhaa, lahjan saaja saa tästä elämyksestä kotiin mukaan myös kauniin, omin käsin tehdyn muistoesineen. Ohjelma etenee seuraavasti:

  • Tutustuminen lasistudioon ja lasinpuhalluksen toimintaympäristöön
  • Maljakon, karahvin, kulhon (tai tuopin) designin ja värien suunnittelu yhdessä lasinpuhaltajien kanssa
  • Esineen puhaltaminen lasinpuhaltajien opastuksella perinteisellä lasinpuhallustekniikalla
  • Lasinpuhaltajat hiovat uniikkiesineen valmiiksi ja signeeraavat toivotulla tavalla
Esineestä tulee vetoisuudeltaan 0,5–1,5 litraa omien toiveiden mukaan. 

Kenelle elämys sopii?

Elämys sopii yhdelle, kahdelle tai jopa 50 hengen ryhmälle. Kuka vain soveltuu puhaltajakokelaaksi ja elämys sopii myös lapsille, kun aikuinen on mukana.

Pienten ja isojen ryhmien esineet poikkeavat toisistaan hieman, vaikka kokoluokka onkin puhaltajakokelaiden toiveiden mukaan sama 0,5–1,5 litraa. Yksittäiset tai pienen ryhmän esineet valmistetaan kuumana viimeistelyä myöten. Isompien ryhmien esineet lasinpuhaltajat viimeistelevät hiomalla kylmänä. Isojen ryhmien puhallus sujuu näin joutuisammin ja sujuvammin, vaikka osallistujia olisikin paljon.


Sijainti

Hämeenlinna

Vaatteet

Tilaisuuden luonteen mukaisesti

Kesto

45 minuuttia.

Osallistujat

1 henkilö.

Sää

Ympäri vuoden.

Lisätiedot

Lasiesineet täytyy jäähdyttää hitaasti huoneenlämpöön, jotta jännitteet poistuvat ja niistä tulee kestäviä. Esineitä ei siis saa heti mukaansa, vaan ne voi noutaa lasinpuhallusstudiolta sovitusti kahden viikon kuluttua tapahtumasta tai ne voidaan postittaa suoraan kotiin. Postitus maksaa Postin hinnaston mukaisesti 7,90 € per 1 lasiesine, 11,90 € per 2–5 lasiesinettä (hinnoittelu sama isommissakin lähetyksissä, eli esim. 10 esineen postitus maksaa 23,80 €).


Kirjoita arvostelu

Suosittelemme seuraavia elämyslahjoja:

Kehittääksemme lahjahakuasi, käytämme evästeitä statistisiin ja markkinoinnillisiin tarkoituksiin. Lue lisää rekisteriselosteestamme.