Osta ajoelämyksesi seuraavaan Superautotapahtumaan Kiikalassa!

Tutustumislento kevytlentokoneella, testattu 25.7.2012

Tutustumislento kevytlentokoneella

Arjen yllä!

Jo toista kertaa tänä kesänä nousin pienkoneen kyytiin. Tällä kertaa kone oli entistäkin pienempi, vain kaksipaikkainen. Silti istuin koneeseen rauhallisemmin mielin kuin viimeksi: nyt koneesta ei tarvitsisi hypätä, joten voisin keskittyä nauttimaan lentämisestä.

Lentopeikkojen Riku Halttusen mukaan lentäminen on harrastus muiden joukossa, vain korkeus tekee siitä hieman erityisen. Itse en käyttäisi sanaa ”hieman”, tuntuu nimittäin huikealta, kun oman penkin vieressä avautuu tyhjyys ja satojen metrien pudotus. Odotin lennolta upeita maisemia, ja niitä riitti! Harmi vain, että sadekuuro yllätti ja pakotti meidät laskeutumaan suunniteltua aiemmin.

Kevytlentokoneessa taivaalla tunsi konkreettisesti olevansa sään armoilla. Etukäteen jännitinkin sitä, kuinka huteraa menoa näin pienellä koneella lentäminen olisi. Mitään suuria pomppuja tai heilahduksia ei silti sattunut kohdalle, vaikka saderintama lähestyikin. Matkanteko oli yllättävän mukavaa ja tasaista. Tutustumislento kevytlentokoneella on hyvä lahjaidea lentämisestä haaveilevalle tai lentokurssia harkitsevalle, sillä lennon aikana pääsee hetkeksi itsekin puikkoihin.
 


Vaikka itse nautin ennemmin kyydissä olemisesta,
oli hauskaa kokeilla ohjaamista. Hämmästyin, miten pienellä kädenliikkeellä kevytlentokoneen saa käännettyä! Koneen ohjaus ylipäänsä ei vaikuttanut kovin hankalalta. ”Eihän tämä mitään salatiedettä olekaan, vaan lentokoneet on tehty lentämistä varten”, totesi Halttunen.

Halttunen kertoi, että lentäminen on hyvä keino irtautua arjesta, ja elämystestaajakin totesi lentämisen nostavan kirjaimellisesti arjen yläpuolelle. Hieno tapa päättää elämyskesä!

 

- Tuuli, elämystestaaja