Motocross, testattu 29.6.2012 – Yhtä elämystä rikkaammat

”Te olettekin ihan kuusimetsästä tämän lajin suhteen”, totesi Markku Pesonen katsellessaan Nikoa maastomoottoripyörän selässä. Nyökyttelin vieressä: aiempaa kokemustamme kaksipyöräisten parissa kuvastaa Nikon eilinen toteamus, että hän saattaa harkita polkupyörän hankkimista ensi kesäksi.

Onneksi DYNASET Offroad Areenan motocross-elämykseen sisältyi kattava opastus ja kaikki tarvittavat välineet. Pesonen auttoi meitä suojavarusteiden pukemisesta lähtien, ja molemmille löytyi tallista sopivat menopelit. Mönkijän ja maastomoottoripyörän ohjaus käytiin läpi lyhyesti, minkä jälkeen pääsimme tositoimiin. Nikon ajo näytti yllättävän sujuvalta. Pesonen kertoikin, että motocrossissa alkuharppaukset ovat nopeita. Kaasun ja jarrun käytön oppii pian, mutta huipulle yltäminen vaatii tässäkin lajissa sitkeää harjoittelua.

Motocross-elämys

Niko ja Markku kokemuksia jakamassa

Yllättävää oli myös ajamisen fyysisyys: laji kohottaa tehokkaasti kuntoa, sillä se vaatii tasapainoa ja monien lihasten yhteistoimintaa. Itse sain hien pintaan jo parin kierroksen mönkijäajolla. Kokeilimme maastomoottoripyöriä, mönkijöitä sekä hallin omistajan Reijo Karppisen tarjoamaa mönkijäautokyyditystä. Maastomoottoripyöräily oli näistä jännittävintä, mutta samalla vaikeinta. Niko pysyi koko ajon pystyssä pyöränsä kanssa, itse pääsin tutustumaan lähemmin myös paikalliseen maaperään. Mönkijäautolla ajoa radalla voisi verrata vauhdikkaaseen matkaan kuoppaisella vuoristotiellä. Niko hehkutti, ettei ole koskaan ollut niin hurjassa kyydissä.Oma suosikkini oli mönkijä. Sillä ei niin vaan kaadutakaan, mutta vauhdista ja pompuista pääsee silti nauttimaan! Pesosen mukaan tärkein motocross-kokeilijan varuste on nöyrä mieli.
Lajia ja laitteita on kunnioitettava jo turvallisuuden vuoksi. Vaarallista motocross ei kuitenkaan ole: nopeudet ovat samaa luokkaa kuin polkupyöräilyssä, mutta suojavarusteet huomattavasti runsaammat. Omatkin kaatumiseni johtuivat vauhdin hiipumisesta, ja kaaduin pyörän ollessa lähes paikoillaan. Mikään hurjapää tai riskinottaja ei siis tarvitse olla motocross-elämyksestä nauttiakseen – tosin pieni seikkailumieli on hyväksi.

DYNASET Offroad Areenalla voi muuten harrastaa myös esimerkiksi maastopyöräilyä ja maastojuoksua. Ensi talvena saatankin juoksumaton sijaan suunnata tänne!
 


-Tuuli, elämystestaaja

Kehittääksemme lahjahakuasi, käytämme evästeitä statistisiin ja markkinoinnillisiin tarkoituksiin. Lue lisää rekisteriselosteestamme.