Surmanhyppy, 18.7.2012

Surmanhyppy

Köysielämyksiä Kuopiossa

Uusi päivä toi tullessaan uuden elämyshaasteen. Tällä kertaa saavuimme testaamaan Kuopion seikkailukeskuksen tarjoamaa surmanhyppyä. Nimi ainakin kuulosti erittäin hurjalta. Mistä siis oli kyse?

Ennen varsinaista elämystä kokeilin köysilaskua. Kuopion seikkailukeskuksen ekspertin Kalevi Puomilahden mukaan köysilaskua oli hyvä kokeilla aluksi, jotta sai tuntumaa köysielämyksiin. Minulle puettiin valjaat ylle ja laitettiin kiinni vaijeriin – ties kuinka monennetta kertaa tänä kesänä. Hetken kuluttua tartuin köydestä kiinni ja aloin laskeutua sitä pitkin kohti maata. Matkaa on noin 40 metriä.

Ensimmäisellä laskeutumiskerralla laskeuduin hitaasti ja rauhallisesti. Alas ei ollut kiire. Kolmannella kerralla menin jo sen verran nopeasti, että kuulemma oltiin maksiminopeuksissa alastulon suhteen (videolla näkyy). Sitten oli vuorossa päivän kohokohta. Surmanhyppy, jota on kuvailtu ”todelliseksi miehuuskokeeksi”. Valjaat ja vaijeri turvanani, minun oli määrä hypätä puiselta korokkeelta ja tarttua köyteen.
 


Köyttä katsellessani mietin mielessäni, että saankohan köydestä kiinni.
Nanosekunnin mittaisen epäröinnin jälkeen hyppäsin. Sain kiinni köydestä! Elämykseen toi lisädramatiikkaa se, että Puomilahti antoi ymmärtää minun olevan tippumassa. Hän kuvailee metodia ”elämyspedagogiseksi keinoksi”. Elämykseen uskaltautuvan on siis syytä varautua muutaman ylimääräiseen sydämentykytykseen.

Surmanhyppyä suosittelen huimapäille, jotka etsivät uusia elämyksiä. Ihan kevyt elämys se ei ole. Jälkikäteen on kuitenkin hieno fiilis, että on uskaltautunut tekemään sellaisen. Kohti seuraava elämystä!

- Niko, elämystestaaja

Kehittääksemme lahjahakuasi, käytämme evästeitä statistisiin ja markkinoinnillisiin tarkoituksiin. Lue lisää rekisteriselosteestamme.