Otsikko

Elämyslahjojen tarina

Miten Elämyslahjat sai alkunsa?

Kirjoitus on käännetty englannista. Kääntäjä: Joni Salminen

Alkuperäinen ajatus elämyksistä lahjana sai alkunsa Englannissa yli 20 vuotta sitten, jo ennen kuin Internet oli olemassa. Muutama häälahjan ostamista pohtinut henkilö kyllästyi maljakoihin, ja alkoi järjestää kuumailmapallolentoja ja muita jännittävämpiä lahjoja hääpareille. Jännittävämmät lahjat levisivät eteenpäin ja yhä useampi lahjan etsijä kiinnostui elämyksistä ”käytännöllisten” lahjojen sijaan. Elämyslahjojen perustaja Linas Ceikus kertoo tässä artikkelissa miten yritys sai alkunsa.

LINAS: Itse aloitin elämyslahjojen antamisen ystävilleni vuonna 2004. Alussa tarkoitukseni ei ollut perustaa yritystä, vaan etsin ainoastaan sopivia elämysten tarjoajia, maksoin palvelun etukäteen pankkisiirrolla ja kirjoitin oman lahjakortin lahjan saajalle. Nimesin sen elämyslahjaksi, ja ystäväni ihastuivat näihin lahjoihin. Silloin aloin ajatella, että jos ystäväni pitävät niistä, miksi en tekisi elämyslahjoista mahdollista kaikille?

Päätin siis perustaa yrityksen. Tiesin hyvin vähän Internet-liiketoiminnasta, mutta olin päättänyt saada aikaiseksi toimivan nettikaupan. Näin myös kävi, ja ensimmäinen elämyslahja myytiin kesäkuun 29. päivä 2006 asiakkaalle, joka osti Karting-lahjakortin kahdeksalle hengelle. Yritys alkoi kasvaa, ja jouduin pian palkkaamaan lisää väkeä. Nykyään työllistämme yli 150 henkilöä ympäri Eurooppaa. Olemme myyneet yli miljoona elämyslahjaa kahdeksassa eri maassa. Suomi oli viides maa, johon avasimme toimiston.

Uskon vilpittömästi, että elämykset kestävät muistoissa eliniän, sillä ihmiset kantavat niitä mukanaan koko elämänsä ajan. Siksi elämys on myös ylivertainen lahja, joka säilyy aina lahjan saajan muistissa, sydämessä ja sielussa. Joten kysymys kuuluukin: Miksi ihmiset silti antavat tylsiä, tarpeettomia lahjoja? Luulen, että monet eivät vieläkään tiedä, että elämyksiä voidaan antaa lahjaksi. Ja että elämyslahja on oikeastaan paras lahja.

Siksi toivon, että liityt mukaamme viemään elämyslahjojen sanomaa eteenpäin.

Ennen kaikkea voit itse kokeilla elämyslahjan antamista ystävällesi ja nähdä miten se ilahduttaa häntä.
Tehdään maailmasta parempi paikka - yksi elämys kerrallaan!

Elämysterveisin,

Linas Ceikus
Elämyslahjojen perustaja

Kirjoitettu kesällä 2012.

Kehittääksemme lahjahakuasi, käytämme evästeitä statistisiin ja markkinoinnillisiin tarkoituksiin. Lue lisää rekisteriselosteestamme.