Otsikko

Ystävänpäivä – sinkkunaisen

näkökulma

Mikä ihana tunne. Kaduilla kävelee käsi kädessä nuoria pariskuntia, vaihdellen pusuja joka toisessa kadunkulmassa. Ravintolan pöydissä istuvat tyttö ja poika lepertelevät toisilleen suloisesti. Kultasepänliikkeen ikkunassa nuoripari katselee sormuksia. YSTÄVÄNPÄIVÄ - sinkkunaisen painajainen.

Näin sinkkunaisena käsitys ystävänpäivästä on varmasti hieman erilainen kuin monella parisuhteessa elävällä. Ystävänpäivä on mielestäni ystävien välinen juhla, senhän kertoo jo nimikin. Muualla maailmassa ystävänpäivä on lähinnä rakastavaisten juhlaa ja tämä näkyy osittain täällä meillä Suomessakin.

Itse saan sosiaalisessa mediassa osani tästä rakkauden täyteisestä juhlapäivästä. Facebookin etusivu täyttyy yltiösöpöistä kuvista, joissa komeilee ihana poikaystävältä saatu kukkakimppu, päivityksistä, joissa innostus illan suunnitelmista on ylimmillään ja joissakin tapauksissa jopa kihlausuutisista. Mikä tekee ystävänpäivästä niin erityisen, että silloin parisuhteessa tulisi käyttäytyä erilailla kuin muina vuoden päivinä?

Materialisoituminen on vallannut myös ystävänpäivän viime vuosina. Kauppojen hyllyt täyttyvät pienistä pehmoeläimistä, sydänmagneeteista, mukeista ja muista sydän-aiheisesta krääsästä. Onhan se mukava tapa muistaa ystävää tai seurustelukumppania ystävänpäivänä, mutta onko se ystävänpäivän pääasia? Tällöin lahjoja annetaan vain siksi, että sosiaalinen paine sen vaatii, eikä vain hyvän mielen vuoksi!

Mielestäni ystävänpäivän tarkoituksena on pienillä eleillä, teoilla ja viesteillä muistuttaa läheisiään välittämisestä. Lahjan antaminen ja saaminen eivät ole ystävänpäivän tärkein asia, mutta jos ystävää tai rakasta haluaa jotenkin muistaa, se tulisi tehdä sydämellä. Jos minä saisin valita itselleni ystävänpäivälahjan, en valitsisi turhaa krääsää, vaikka se olisi kuinka söpöä. Va

litsisin jonkin aineettoman lahjan, esimerkiksi hemmottelupäivän ystäväni kanssa kylpylässä tai yhteisen lounashetken ystäväporukassa. Tärkeintä kuitenkin on viestiä välittämisestä ja siitä, että yhteinen aika on toiselle tärkeää. Tämä tosin pätee myös parisuhteeseen, joten tällaisen lahjan antaisin myös kumppanilleni, jos sellaisen omistaisin.

Ystävänpäivä – kaikesta krääsästä ja romantiikkapläjäyksistä huolimatta, on monelle vain tavallinen arkipäivä. On kuitenkin tärkeää muistaa ystävää ja kumppania, näyttää ja kertoa välittävänsä, vuoden jokaisena päivänä.

Katso ElämysLahjojen ystävänpäivälahjat

Essi
Markkinointiharjoittelija

Kehittääksemme lahjahakuasi, käytämme evästeitä statistisiin ja markkinoinnillisiin tarkoituksiin. Lue lisää rekisteriselosteestamme.