äitienpäivä Valkovuokot

Äidit äänessä: ajatuksia äitienpäivälahjoista

äitienpäivä Valkovuokot

 

Toukokuun toisena sunnuntaina äideille kerätään valkovuokkoja ja askarrellaan kortteja. Äitejä kutsutaan ravintolaan lounaalle sekä muistetaan onnentoivotuksin ja lahjapaketein. Mutta mitä mieltä äidit itse ovat äitienpäivästä, ja mitä he päivältä toivovat? Ovatko äitienpäivälahjat tärkeitä vai riittääkö läsnäolo?

 

 

Niinalle (47) äitienpäivä on suuri päivä, joka muistuttaa konkreettisesti siitä, että saa olla lapselle se tärkein ja rakkain ihminen maailmassa. Arjessa tätä merkittävää asiaa ei välttämättä ihan joka päivä muista. Niinan mielestä parasta äitiydessä on ehdottomasti pyyteetön ja aito rakkaus, jonka voi lapselta saada. Niina kertoo oman lapsen olevan paras ja riittävä äitienpäivälahja.

 

 

Seijan (59) mielestä äitienpäivä on perinteinen juhla, jossa tärkeintä on olla yhdessä perheen kanssa. Seijan mukaan lapsilta voi oppia paljon. Hänellä on hauska äitienpäivämuisto vuosien takaa, kun innokkaat lapset tulivat herättämään ja tuomaan aamiaista viideltä aamulla. Seijalle mukava tapa viettää päivää olisi perinteisesti yhteisen lounaan äärellä. Äitienpäivälahjaksi Seija toivoisi jotakin yhteistä tekemistä, kuten keilausta. Toisaalta hyvinvointiin liittyvä lahja, esimerkiksi käsihoito, voisi olla myös mukava.

 

 

Myös Maijalle (27) äitienpäivä tarkoittaa yhdessäoloa perheen kanssa. Viime vuoden äitienpäivä oli Maijalle ensimmäinen äitinä ja siksi erityinen. Parasta äitinä olemisessa ovat lukuisat halit, suukot ja silittelyt sekä yleensäkin molemminpuolinen kiintymys lapsen kanssa. Maija toteaa, että ihanista hellittelyistä huolimatta elämä pienen lapsen äitinä on välillä hektistä ja väsyttävää. Siksi mieluisin äitienpäivälahja olisi jokin hemmottelulahja, jonka avulla pääsisi hetkeksi rentoutumaan.

 

 

Helena (65) pitää tärkeänä, että lapset muistavat äitienpäivänä. Paras äitienpäivälahja Helenalle onkin lasten kyläily. Helenalla on ihania muistoja lasten sänkyyn tuomista aamiaisista, itsetehdyistä korteista ja luonnosta keräämistä valkovuokoista. Isoäitinä olemisessa on Helenan mielestä hauskinta lapsenlapsen kanssa vietetty aika eli yhdessä touhuaminen. Helenan mielestä on hienoa, että esimerkiksi kovaa työtä tehneitä äitejä palkitaan äitienpäivänä. Helena kuitenkin muistuttaa, ettei isän- tai äitienpäivän sanoman pitäisi olla mielessä vain yhtenä päivänä vuodessa, vaan äitejä – kuten muitakin elämän tärkeitä ihmisiä – pitäisi muistaa ja kunnioittaa joka päivä.

 

 

 

Tässä oli vasta muutaman äidin ajatuksia äitienpäivästä. Kysypä Sinäkin joltakin tuntemaltasi äidiltä, mitä äitien oma päivä hänelle merkitsee. Tässä ElämysLahjojen näkemyksiä äitienpäivälahjoista. Uteliasta äitienpäivää! ☺

Tuuli elämyslahjat

Tuuli, elämyskirjoittaja