Elämyslahjojen KESÄKISA!

1.Osakilpailu – Hohtominigolf

KESÄKISAN ensimmäinen osakilpailu starttaa tästä! Elämyksenä on hohtominigolf, jota molemmat olemme muutaman kerran kokeilleet aiemminkin. Helppo ja hauska elämys, jota voi suositella kenelle tahansa. Arki-iltana oli sopivan vähän porukkaa niin pääsimme heti aloittamaan ja etenemään radalta toiselle.

Tämän elämyksen erinomaisuus on erityisesti siinä, että se on erittäin edullinen mutta koko rahan edestä viihdyttävä elämys. Elämys ei vaadi aiempaa kokemusta, jotta siitä pääsee nauttimaan täysillä. Hohtominigolf sopii niin lapsille kuin aikuisillekin ja se tekeekin tästä elämyksestä monipuolisen ja koko perheelle sopivan ajanvietteen.

Tila oli visuaalisesti todella upea. Kuten minigolfin säännöissäkin, voittaja on se joka pärjää vähemmällä määrällä lyöntejä. Radat olivat sopivan haastavia ja monipuolisia. Moniin ratoihin liittyi hauskoja visuaalisia elementtejä, esimerkiksi yhden radan läpäisi vain, jos sai pallon kulkemaan tiettyä nopeutta.

Ihan pienille osa radoista saattaa olla vähän liiankin jännittäviä. Kauhuteemaisilla radoilla saattaa jostain yhtäkkiä kömpiä joku otus tai paikallaan oleva pianisti täräyttääkin kunnon mollivoittoiset sävelet ilmoihin kun kävelet sen ohi. Yhdellä radalla Emma kiljaisi aika reippaasti, kun katosta tulikin jokin örkki esille.

Pelin edetessä jäimme vuorotellen johonkin rataan ”jumiin”. Löimme kovaa, löimme hiljaa, yritimme vaikka ja mitä mutta pallo ei etene radalla, vaan kimpoaa takaisin alkuun. Todella turhauttavaa! Noin puolessa välissä kilpailua pisteet jakaantuivat Mira: 52 – Emma 45. Yksikin ylimääräinen lyönti voi tarkoittaa häviötä, joten tässä vaiheessa peliä tilanne näytti Emman kannalta tosi hyvältä. Kuten pistelaskennasta huomaa, kumpikaan ei ollut saanut yhtään kertaa palloa kerralla reikään, sen verran haastavia radat olivat – ainakin meille! Oikeanlaisesta tekniikasta olisi ollut varmasti hyötyä, mutta tällä kertaa mentiin niillä taidoilla mitä oli. Lievää vahingoniloa oli kisassa havaittavissa, sillä toisen hutilyönnit olivat erittäin hyvää viihdettä.

Emman innoissaan kun onnistui ensimmäisellä lyönnillä viimeisellä radalla!
Mira keskittyy omaan suoritukseen.

Kisa oli tiukka ja hermo meinasi mennä monta kertaa, mutta pääsimme radat läpi kunnialla, tai ainakin niin itsellemme uskottelemalla. Molempien mielestä minigolf menee niin sanotusti kiellettyjen pelien listalle, sen verran rankasti peli meni tunteisiin! Kisa kesti reilun tunnin ja syke oli koholla – olihan panoksena järkyttävä Tandem-hyppy!

Katso lyhyt kisavideo minigolfista, niin näet miten osakilpailussa kävi ja kumpi on lähempänä hurjaa Tandem-hyppyä!

Elämyslahjojen KESÄKISA!

Molemmat pelkäävät Tandem-hyppyä…ja häviäjä joutuu sen hyppäämään!

Markkinointikoordinaattori Emma VS Yritysmyyjä Mira
Elämää ei voi ottaa liian vakavasti.

Olen Emma ja aloitin Elämyslahjojen Markkinointikoordinaattorina loppusyksystä 2021. Mira aloitti Elämyslahjoilla keväällä 2022 Yritysmyyntipäällikkönä. Hyvin pian huomasimme, että tässä meitä on kaksi erittäin kilpailuhenkistä ja hullua tyyppiä, samassa työpaikassa. 

Siitä se ajatus sitten lähti: otetaan Kesäkisa valikoiduista elämyksistä ja häviäjä hyppää tandem-hypyn! Hauskinta tässä on se, että meistä kumpikaan ei (todellakaan!) halua hypätä tandem-hyppyä. Jollekin toiselle nimenomaan tandem-hypyn kuuluisi olla voittajan palkinto, mutta ei ei. Ei meille! Molemmat pelkäämme korkeita paikkoja ja tuo elämys on ehdottomasti meidän kummankin mielestä Elämyslahjojen valikoiman pelottavimmista elämyksistä. Voittaja puolestaan pääsee rauhalliseen ja rentouttavaa kelluntaan.

Halusimme KESÄKISAN palkinnoiksi 2 elämystä, jotka ovat toistensa vastakohdat, ja hurjasta, yli 1400 elämyksen valikoimasta valikoitui Tandem-hyppy ja Rentoutuskellunta. Jollekin toiselle Tandem-hyppy olisi voittajan palkinto, mutta ei meille. Ei ei. Ajatuskin siitä, että pitäisi nousta pienen koneen kyytiin, nousta pilvien yläpuolelle ja hypätä alas on erittäin absurdi. Rentoutuskellunta on taas adrenaliiniryöpyn vastakohta: rentoutuskelluntaa suositellaan niille, jotka haluavat rentouttaa kehoa, mieltä ja hermostoa. KESÄKISA-blogisarjan viimeisessä osiossa pääsetkin tutustumaan näihin kahteen elämykseen lähemmin! 

Pidemmittä puheitta, Elämyslahjojen KESÄKISA alkakoon! 🤩 KESÄKISA -blogisarjassamme pääset tutustumaan lähemmin osakilpailujen elämyksiin, seuraamaan kisan etenemistä ja voit myös osallistua kolmannen, eli Paint & Party -osakilpailun lopputulokseen äänestämällä. (Kilpailu & Blogi – julkaistaan myöhemmin!) Osakilpailuja on yhteensä 5 seuraavissa lajeissa: Hohtominigolf, Ammunta käsiaseilla, Paint & Party, Huonepakopeli, ja Kirveenheitto.


Katso KESÄKISAN Intro – videomme! 

Viisi faktaa laskuvarjohyppäämisestä

Tandemlaskuvarjohyppy

Fakta 1: Laskuvarjohyppy voi sisältää enemmän tai vähemmän vapaapudotusta, joka on vaihe, jolloin laskuvarjoa ei ole vielä laukaistu.

Fakta 2: Ensimmäinen laskuvarjohyppy tapahtui jo vuonna 1797.

Fakta 3: Alle 15-vuotiaat eivät voi osallistua laskuvarjohyppykoulutukseen.

Fakta 4: Tandemhyppy on laskuvarjohyppy, jossa hypätään yhdessä kouluttajan kanssa samoissa valjaissa.

Fakta 5: Korkeimman laskuvarjohypyn teki itävaltalainen Felix Baumgartner vuonna 2012. Hyppy tapahtui 39 kilometrin korkeudesta stratosfääristä.

kirjoittaja: Anssi, elämyslahjat.fi

Viisi faktaa SUP-lautailusta

SUP-lautailu

Fakta 1: Vuoden 2013 raportin mukaan Sup-lautailu oli ulkourheilulaji, jossa oli eniten ensikertalaisia Yhdysvalloissa kyseisenä vuonna.

Fakta 2: Lyhenne ”SUP” tulee englannin kielen sanoista ”standup paddleboarding”.

Fakta 3: Sup-lautailu on tiedettävästi kotoisin Havaijilta 1900-luvulta.

Fakta 4: Sup-laudalla voi myös surffata joko samalla tavalla kuin surffilaudalla tai seisten.

Fakta 5: Suurin osa Sup-laudoista, joilla ei kilpailla, ovat 3–4 metriä pitkiä.

kirjoittaja: Anssi, elämyslahjat.fi

Viisi faktaa ystävänpäivästä

Ystävänpäivälahja

Fakta 1: Ystävänpäivä ei ole yleinen vapaapäivä missään maassa, vaikka se on virallinen juhlapäivä anglikaanisessa kirkkokunnassa ja luterilaisessa kirkossa.

Fakta 2: Suomalainen ystävänpäivä ei rajoitu vain perinteiseen rakastavaisten muistamiseen, vaan myös ystävien.

Fakta 3: Ystävänpäivää ei juhlita Indonesiassa, Pakistanissa eikä Saudi Arabiassa, koska se ei sovellu islamilaisiin arvoihin.

Fakta 4: Suklaa ja ruusut ovat yleisimmät ystävänpäivälahjat.

Fakta 5: Tutkimustulosten mukaan singaporelaiset kuluttavat ystävänpäivänä eniten, sillä 60 % singaporelaisista ilmoitti kuluttavansa 100–500 dollaria lomaa edeltävän kauden aikana.

kirjoittaja: Anssi, elämyslahjat.fi

Viisi faktaa joulusta

Joululahjat

Fakta 1: Joulu on tyypillisesti huippusesonki vähittäiskauppiaille monissa maissa ympäri maailmaa. Myynti lisääntyy dramaattisesti, kun ihmiset ostavat lahjoja, koristeita ja tarvikkeita joulun juhlintaan.

Fakta 2: Yksi monista suomalaisista jouluperinteistä on saunoa jouluna. Sitä kutsutaan yleisesti joulusaunaksi.

Fakta 3: 1800-luvulla varakkaat perheet antoivat joululahjoja, josta syntyi monivuotinen perinne.

Fakta 4: Sana ”joulu” on samaa kantaa kuin germaanisista kielistä tullut sana ”juhla”.

Fakta 5: Joulukinkku on perinteikkäin jouluruoka. Sen haastaja on kuitenkin 1940-luvulta lähtien ollut kalkkuna. 

kirjoittaja: Anssi, elämyslahjat.fi