Joulun suosituimmat elämyslahjat on selvitetty! [tilastot kertovat]

joululahjat

 

Joulu on pian jälleen ovella ja kaikkien huulilla yksi kysymys: mitä läheisille joululahjaksi? Jos et halua antaa pehmeitä tai kovia paketteja, elämyslahja on aina kiehtova vaihtoehto. Elamyslahjat.fi-sivusto onkin kerännyt vuosien ajan tietoa siitä, millaisia aineettomia lahjoja halutaan jouluksi ostaa. Lue eteenpäin ja saat tietää, mitkä elämykset ovat olleet joululahjoina kaikkein suosituimpia 2010-luvulla.
 
Kaikkein suosituin joululahja
 
Viimeisten viiden vuoden ajalta kerätyn listan kärkeen on noussut huippusuositun Illallinen pimeässä -elämyksen pariversio. Oikeastaan on itsestään selvää, että tämä elämys on kaikkein ostetuin joululahja: siinä yhdistyvät herkullinen ruoka, yhdessäolo läheisen ihmisen kanssa sekä pieni jännitysmomentti, joka tempaa tunnelman irti arjesta. Illallinen pimeässä kahdelle on ostettavissa Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Jyväskylässä. Aivan mahtava lahjaidea tänänkin jouluna, väitämme Elämyslahjojen toimituksessa.
 

Vauhdikkaita seikkailuja ja räiskyvää toimintaa
 

Elämyslahjat vievät huimiin seikkailuihin ja tarjovat totisesti vaihtelua arkeen. Top 10 -elämysjoululahjojen listaa hallitsevatkin monenlaiset seikkailuelämykset: Kaasujalat saavat kyytiä avoimessa rallikokeilupäivässä (6. sija) sekä parin kanssa suoritettavassa karting-ajelussa (3.). Flowparkkaus-toimintaelämys seikkailupuistossa (10.) täyttää notkeimmankin voimistelijan tarpeet, ja tähtäyssilmää parannetaan kahdessa pariammuntaelämyksessä (2., 5.). Näissä tempauksissa on kyse vauhdista, päätä huimaavista suorituksista ja täysillä elämisestä – mainioita joululahjaideoita siis!
 

Ihania hetkiä rakkaan kanssa
 

Illallisen pimeässä lisäksi listalle on noussut vain yksi toinen hemmotteluelämys, mutta se onkin sitten sitäkin ihanampi: Romantiikkapaketti L’Ermitage-hotellissa (9.) on nimittäin täydellinen lahja esimerkiksi kumppanillesi jouluksi. Mikä olisikaan ihanampaa kuin yhteinen laatuaika hulppeissa puitteissa, ja sitä tämä kyseinen elämys totisesti tarjoaa.
 

Lahjakortti, erinomainen ja helppo ostos
 

Loput kympin kärjen sijoituksista menevät Elamyslahjat.fi-nettikaupan lahjakorteille. 100 euron lahjakortilla (4.) saa jo monenlaisia elämyspaketteja, ja 50 euron lahjakortti (8.) sopii taas esimerkiksi teini-ikäiselle pikkukivan elämyksen lunastamiseen. 25 elämystä miehelle (7.) puolestaan on jokaisen isän, isoisän, aviomiehen tai veljen paras paketti: 25 elämyksen joukkoon mahtuu toinen toistaan kiehtovampia tempauksia.
 

Top 10 joululahjat vuosilta 2012-2016
 
1. Illallinen pimeässä kahdelle
2. Ammunta käsiaseilla kahdelle
3. Karting-ajelu kahdelle
4. Lahjakortti 100 €
5. Ammunta käsiaseella kahdelle
6. Avoin rallikokeilupäivä
7. 25 elämystä miehelle
8. Lahjakortti 50 €
9. Romantiikkapaketti L’Ermitage-hotellissa
10. Flowparkkaus(c) -päivä seikkailupuistossa kahdelle

 

Mikko

– Mikko, elämyskirjoittaja

Joululahjat 2017 – Tiimin suositukset [haastattelu]

tiimin joululahjasuositukset

 

Vuosi 2017 kiitää loppuuaan, mutta onneksi vielä on rutkasti aikaa tehdä joululahjaostokset ajoissa. Lähdimme helpottamaan sekä sinun lahjapäätöstä, että myös samalla selvittämään Elämyslahjat tiimin suositukset joululahjojen osalta.

 

 

Joni Salminen, Digimarkkinointi

 

1. Illallinen pimeässä. Tämä elämys sopii hyvin pimeään vuodenaikaan. Illallisessa on mukavan erilainen tunnelma ja ruoka maistuu erilaiselta, kun sitä ei näe.

 

2. Ferrari-ajoelämys. Tämä on etenkin miehille sopiva lahja. Superauton omistaminen on kallista ja epäkäytännöllistä Suomessa, mutta lähes jokainen mies haluaisi kokeilla sellaisella ajamista. Tämä lahja mahdollistaa sen.

 

3. Romantiikkapaketti Tallinnassa. Tämä on mukava irtiotto ulkomailla. Helsingistä pääsee nopeasti Tallinnaan, ja lahja tuo piristävää vaihtelua pariskunnan arkeen.

 

 

Katri Pirinen, Maajohtaja

 

1. Joulunpunainen Ferrari ajelu. Jouluna on lämmin fiilis ja ajatus kesästä, Ferrarista ja auringosta saa aivan takuulla kenet tahansa hyvälle mielelle.

 

2. Yöpyminen Iglu-hotellissa. Tämän haluaisin ostaa itselleni lahjaksi, toki voisin jakaa sen jonkun mukavan ihmisen kanssa. Mutta olisi vain niin ihanaa päästä näkemään Lapin taikaa, revontulia, takkatulta ja lunta!

 

3. Pakopaketti. Saisin nuorimmaisen lapsen joululahjatoiveet aivan takuulla täytettyä tämän paketin avulla.

 

 

Kristiina Muhonen, Markkinointipäällikkö

 

1. Illallinen pimeässä. Koin tänä syksynä itse ensimmäisen kerran illallisen pimeässä, ja se jäi todella hyvin mieleen. Jännittävä ja hauska elämys, jonka aion antaa varmasti tänä jouluna lahjaksi jollekin läheiselleni.

 

2. Lamborghini kyyditys. Myös ajelu voisi olla mukava, mutta mielestäni jännää on myös olla itse superauton kyydissa, kun ammattikuski ajaa.

 

3. Purjehdusretki. Tämän antaisin ehdottomasti merellä viihtyvälle ja veneistä kiinnostuneelle läheiselleni.

 

 

Alina Lokkinen, Asiakaspalvelu

 

1. Oluttasting kahdelle. Tiedän, että moni ihminen pitää oluista, joten antaisin mielelläni joululahjaksi tilaisuuden päästä tutustumaan oluen maailmaan syvällisemmin. Ja lahjakortti kahdelle, jotta lahjan saaja voi ottaa ystävän mukaansa, koska elämykset ovat aina mieluisampia kun ne saa jakaa kaverin kanssa. 🙂

 

2. Maastoratsastus. Mielestäni jokaisen tulisi kerran eläissään kokeilla hevosella ratsastusta. Mieli lepää luonnossa ja samalla saa raitista ilmaa. Ratsastukseen tosin saattaa jäädä koukkuun.

 

3. Iltaretki karhukojulle. Tästä elämyksestä olen kuullut vain hyvää ja itse olen halunnut pitkään tämän elämyksen kokea. Normaalisti karhuja tapaa luonnossa vain harva, joten tämä on ainutlaatuinen tilaisuus lahjan saajalle!

 

 

Antti Rantanen, Elämyskirjoittaja

 

1. Lamborghini-ajoelämys. Tämän elämyksen testanneena voin lämpimästi suositella tätä ihan kaikille urheiluautoista ja etenkin Lamborghineista kiinnostuneille. Autossa riittää tehoa ja ääntä niin paljon, että tuntuu ihan pahalta hypätä normaalin kauppakassin rattii ajon jälkeen! Haha! Tätä elämystä on niin vaikea kuvailla – se on vain ihan pakko kokea!

 

2. Ferrari-ajoelämys. Tätä elämystä en ole vielä kokenut, mutta se menee ehdottomasti tulevan kesän listalle. Se mikä näissä ajoelämyksissä on lisäksi hyvää, että niitä voi käytännössä varata useamman peräkkäin ja ottaa ajelut vaikka jopa pitemmän kaavan mukaan. Urheiluautot ja Suomen kesä on yksinkertaisuudessaan mitä loistavin yhdistelmä!

 

3. Lennä pienlentokoneella. Omana haaveena on ollut päästä lentämään pienkoneella ja tämä elämys tarjoilee sen mitä parhaimmalla tavalla. Hieman jännittävä kokemus, mutta ehdottomasti ikimuistoinen ainakin!

 

Toivomme että näistä vinkeistä sait aimo annoksen lisää mahtavia joululahjaideoita tulevaa joulua ajatellessa.

 

Oikein rauhallista joulun odotusta itse kullekkin ja mitä mainiointa uutta vuotta 2018!

 

elämyslahjat blogi

 

– Antti, elämyskirjoittaja

Liikelahja – välttämätön paha vai oivallinen lahjanantomahdollisuus?

liikelahjat


Liikelahjat ovat monille yrittäjille ja työntekijöille pakollisia annettavia. On muistettava yhteistyökumppaneita ja kollegoita vuoden päätteeksi jollain pienellä tavaralla. Mutta onko liikelahjoissa iloa saajalleen vai onko kyseessä turhakin traditio, jonka voisi vaikka lopettaa ja laittaa vain vaikkapa kiitossähköpostia bisneskumppaneille.


Olen ehdottomasti sitä mieltä, että liikelahjat ovat paljon enemmän mahdollisuus kuin uhka. Lue alta muutamat vinkkini paremmiksi liikelahjoiksi, joiden antaminen on mukavaa ja vastaanottaminen iloa tuottavaa.


Ruokaelämys tavaran sijaan – mainio liikelahjaidea


Kun haluat muistaa bisneskumppania tai yhteistyötahoa, voit toki aina antaa lahjakortin tavaralahjan sijaan – mutta mikä olisi sopiva elämys ihmiselle, jota et niin hyvin työelämän ulkopuolella tunne? No lahjakortti johonkin hyvään ravintolaan, totta kai. Hyvästä ruoasta nauttiminen yhdistää ihmisiä, ja elamyslahjat.fi-luettelosta löydät parhaat lahjakortit kotimaisiin huippuravintoloihin. Liikekumppani voi tilata mitä haluaa ja lahjakortti maksaa – tästähän ei liikelahja parane.


Ja jos oikein haluat tehostaa liikelahjaasi, harkitse vaikka wine tasting -lahjakortin tai illallinen pimeässä -elämyksen hankkimista. Nämä lahjakortit osoittavat, että olet totisesti nauttinut yhteisestä työstänne menneenä vuonna ja arvostat todellakin liikekumppaniasi.


Pieni henkilökohtainen tuote – oiva liikelahja


On myös totta kai mahdollista antaa jokin pienimuotoinen, työelämässä aina tarpeellinen liikelahja. Kun haluat muistaa yhteistyökumppania mukavalla (ja kukkaroasi säästävällä) tavalla, esimerkiksi kuulakärkikynä tai mustekynä kotelossa on arkinen mutta juhlallinen annettava – tällainen tuote tulee kyseeseen, kun on annettava useampia liikelahjoja, vaikkapa koko työosastolle tai yhteistyöfirman työntekijöille. Samaan kategoriaan putoavat solmioneulat, rannekorut ja muut pienet mutta juhlavat koriste-esineet.


Perinteinen on (joskus) parempi


Olen itse työskennellyt muun muassa musiikkituotantojen ja monenlaisten tapahtumatuotantojen parissa. Näissä piireissä oivallinen kiitoslahja vuoden yhteisistä saavutuksista (tai koettelemuksista) on perinteinen pullo hyvää viiniä tai konjakkia. Kun annat liikelahjaa, tärkeää on tietää, mikä on missäkin piireissä sovelias lahja – ja voit olla varma, että tie-elämän uuvuttamalle ja jouluna vihdoin kotiin palaavalle keikkatyöläiselle paras lahja on herkullinen juomanautinto, ja tämä paketti avataankin leppoisasti nojatuolissa, villasukat jalassa eikä kiire mihinkään.


Paljon aikaa poissa kotoa viettäville keikkatyöläisille suositeltava lahja on myös jokin yhteinen, koko perheen voimin toteutettava elämys – vaikkapa vauhdikas escape room -huonepakopeli tai leppoisampi ulkoiluelämys. Elamyslahjat.fi-katalogissa on paljon vaihtoehtoja tähän tarkoitukseen – hae hakusanalla ”perhe”.


Mikko


– Mikko, elämyskirjoittaja

KYSELY: Miesten joululahjatoiveet

joululahjat

 

Vaikka paikkapaikoin lunta ei ole vielä kunnolla satanut jäädäkseen, niin joka tapauksessa joulu on jälleen pian ovella. Jokavuotinen joululahjojen hankintahuuma läheneekin hyvin uhkaavaa vauhtia ja pian pitäisikin olla jo selvää mitä sinne ostoslistalle laitetaan.

 

Lähdimme selvittämään tällä kertaa miesten joululahjatoiveita vuodelle 2017 netin syövereitä hyödyntäen. Otimme härkää sarvista ja tiedusteltaessa lahjatoiveita, pureuduimme hyvin yksinkertaisiin asioihin ja mietteisiin lahjatoivetta valittaessa. Asiasta ei ollut tarkoitus tehdä rakettitiedettä – nyt haettiin vain selkeästi vapautta ilmaista omat toiveet ja ajatukset.

 

Mitä joululahjaksi?

 

Joululahjaa yleisesti kysyttäessä haluttiin kuitenkin selkeästi yksilöidä lahjan saaja ja miettiä sen pohjalta mahdollista lahjavalintaa. Yleisesti ottaen lahjan saaja oli esimerkiksi kätevä tapa lokeroida tiettyyn ns. mieltymys -kategoriaan ja edetä siitä seuraavaan vaiheeseen. Lokeroinnilla hettiin tarkempia tietoja mieltymyksistä ja että harrastaako lahjan saaja esimerkiksi jotain tiettyä urheilulajia, onko extreme urheilu lähdellä sydäntä tai maistuuko vaikkapa kotisohva siltä parhaimmalta paikalta. Miehiä kun on moneen junaan ja siksi myös tarkempi tarkastelu on aina paikallaan – muuten lahjavalinta on äkkiä pelkkää hakuammuntaa.

 

Kova vai pehmeä paketti?

 

Selvittäessä oliko tarvetta saada uusia vaatteita vai jotain ihan muuta oli hyvin kaksijakoinen. Yleisesti pinnalle nousivat perinteiset pehmeät paketit, kuten sukat, paidat, alusvaatteet sekä myös käsintehdyt vaatteet. Käsintehdyissä vaatteissa varmana valintana pidettiin villasukkia ja käsineitä.

 

Kovina paketteina erilaiset ja laadukkaat hygieniatuotteet olivat toivottuja. Karkit, herkut juomat, eri tyyppiset kirjat, työkalut ja koneet, harrastuslehdet ym. nousivat myös monesti esille. Lähes jokaisella vastanneella oli kovien pakettien osalta paljon yksilöllisiä toiveita, jonka takia niiden osalta on vaikeaa tehdä jälkeenpäin puhtaasti suoraa linjausta täysin tietynlaisesta lahjavalinnasta.

 

Lahjana aktiviteetti?

 

Tiedustelimme tarkemmin myös aktiviteetteja ja mitä ajatuksia niiden osalta heräsi. Isoimmat pisteet keräsi selkeästi yhteinen aika läheisen ja rakkaan ihmisen kanssa, niin että lapset saa tarvittaessa samalla myös hoitoon esim. appivanhemmille. Tähän kuitenkin painotettiin että jouluna vietetään aikaa perheen kanssa kesken ja aktiviteettilahjana yhdessäolo rakkaan kanssa vietetään vasta joulun jälkeen.

 

Vauhdikkaimpien aktiviteettien osalta mm. karting ja ampuminen nousivat pinnalle. Matkailu yhdessä esim. ulkomaille, mökille tai viikonloppulomalle hotelliin olivat myös toivottuja. Rentoutumisen aktiviteetteja olivat mm. kylpylälomat, kuumailmapalloajelut ja mökkeily. Kulinaristisina aktiviteetteina nousi perinteiset ravintola illalliset.

 

Yksilöllistä lahjaa etsiessä

 

Kaikesta huolimatta monella kyselyyn vastanneilla oli hyvin yksilölliset lahjatoiveet ja mitään yleistä sabluunaa onkin hyvin vaikea määritellä näin jälkikäteem. Lähtökohtaisesti helpointa on miettiä lahjan saajan mieltymyksistä, ehkä ottaa niistä tarkemmin vielä selvää ja valita sen pohjalta sopiva lahja. Näin ainakin välttyy siltä että ei mennä pahasti metsään lahjan osalta. Yllättävänä asiana kuitenkin aktiviteetit nousivat suhteessa korkeammalle kuin ns. tavanomaiset lahjat, joka oli ainakin itselleni ihan uusi juttu. Vaihtelu kuitenkin virkistää ja ehkäpä sitä on tässä myös monelta osaa toivottu tulevan joululahjan osalta.

 

Mikäli lahjavalinta tuntuu kuitenkin edelleen vielä vaikealta, niin suosittelen lämpimästi aktiviteetti pohjaista lahjaa, joka taatusti jää mieleen pitkäksikin aikaa ja sen voi käyttää itselleen sopivana hetkenä. Onneksi Elämyslahjat tarjoaa siihen paljon loistavia vaihtoehtoja. Löydät kaikki Elämyslahjojen joululahjaideat täältä.

 

Hyvää joulun odotusta itse kullekkin ja nautinnollista uutta vuotta 2018!

elämyslahjat blogi

– Antti, elämyskirjoittaja

Isänpäivä lähestyy – mitä lahjaksi?

isänpäivä 2017

 

Isänpäivää juhlitaan jälleen sunnuntaina 12.11. ja lahjoja hankitaan niin tuoreille isille kuin varttuneimmille vaareillekin! Suoritimme pienimuotoisen kyselyn elamyslahjat.fi-tiimiläisten sekä sivuston käyttäjien kesken ja selvitimme, mitä kannattaa hankkia isälle lahjaksi hänen erityisenä päivänään.


Herkkuateria isälle


Monet kyselyyn vastanneista olivat sitä mieltä, että aivan ykköslahja isälle on herkullinen juhla-ateria, olkoon sitten itse valmistettu tai ravintolassa tarjoiltu. Kun koko perhe kokoontuu saman pöydän ääreen, siitä ei enää lahja ihanammaksi muutu.


– Isäni pitää hyvästä ruoasta, joten lahjaksi toimisi mainiosti lahjakortti ravintola Brahen kellariin, Turkuun. Se on erittäin laadukas ravintola ja olen käynyt siellä myös illallisella pimeässä, Joni kertoo. ”Illallinen pimeässä” on eräs Elämyslahjojen lukuisista illalliselämyksistä, joka on tarjolla Turun lisäksi myös Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä. Toki tämän elämyksen voi myös yhdistää isänpäivän lahjahankintaan.


– Isäni on riistan suuri ystävä ja haluaa usein mennä ravintolaan herkuttelemaan riistalla. Voisin rikkoa meidän isänpäiväkaavaamme ja antaa tänä vuonna lahjaksi Helsingin Marttojen riistaruokakurssin, jotta isä oppisi valmistamaan herkkujaan kotonakin, vastaa puolestaan Antero.


Nopeat kulkupelit ja isät – upea yhdistelmä


Urheiluautot ovat totta kai monien miesten sydämiä lähellä. Mikä olisikaan oivallisempi isänpäivälahja kuin ajelu loistokkaalla superautolla – sellaisen kyytiin ei ihan joka päivä pääsekään.


– Hommasin juuri uuden kiesin, melko hienon, eikä isäni ole vielä nähnyt sitä. Taidanpa viedä hänet ajelulle isänpäivän kunniaksi, Juho kertoo. Ja vaikka itse ei urheiluautoa omistaisikaan, on tällaisen lahjan antaminen silti täysin mahdollista – Elämyslahjojen katalogissa on monia ajeluelämyksiä.


– Meidän isä on Ferrari-fani, joten lahjaksi sopii ehdottomasti Ferrari-ajelu, Joni kertoo ja nauraa:

– Mahdollisesti kylläkin vain kyydissä istuminen, sillä en ole varma, uskallanko antaa Ferraria hänelle ajettavaksi!


Autojen lisäksi miehiä kiinnostavat muutkin menopelit, esimerkiksi veneet. Katri veisi isänsä isänpäivänä veneretkelle:


– Isäni on ollut aina kiinnostunut veneilystä. Nuorempana hän jaksoi niiden kanssa väsäillä, rakensi omin kätösinkin perheellemme niitä, hän kertoo,


– Lapsuudestani onkin jäänyt lämpiminä muistoina mieleeni yhteiset veneretket saaristossa. Nyt kun isällä on jo ikää, veisin hänet ehdottomasti charter–ajelulle saaristoon.


Luontoon isänpäivän kunniaksi


Totta kai upea luontoelämys on myös loistava isänpäiväyllätys. Jos oikein haluaa yllättää, voi isän viedä vaikka ulkomaille.


– Isäni pitää retkistä. Tiedän, että hän on haaveillut nuorempana kanavaristeilystä Hurtigrutenissa Norjassa, joten uskon, että hän lähtisi myös katsomaan valaita Islantiin, Katri miettii. Joni puolestaan lähtisi isän kanssa Lappiin:


– Geologia ja kullanetsintä kiinnostavat isääni – sedän kanssa ovat useamman kerran reissanneet pohjoiseen kultamaita tutkimaan. Ehkä karhukierros tai majoitus Lemmenjoella voisivat olla mahtavia isänpäivälahjoja.


Täältä voit katsastaa Elämyslahjojen kaikki isänpäivälahjat.


Mikko


– Mikko, elämyskirjoittaja

Surffausta Siriuksessa

Surffauksesta tulevat ensimmäisenä mieleen hienot hiekkarannat, isot aallot ja säteilevä aurinko. Marraskuun synkistä säistä huolimatta surffaaminen on mahdollista myös Suomessa Sirius Sport Resortin tiloissa. Virtaavassa vedessä voi kokeilla bodyboardingia, jossa ollaan leveällä laudalla mahallaan ja surffausta, jossa seisotaan kapeammalla laudalla. 

 

Sirius Sport Resort: surffaus, tuulitunneli, kiipeilypuisto.

Sirius Sport Resort: surffaus, tuulitunneli, kiipeilypuisto.

Keskuksessa voi kokeilla myös tuulitunnelia ja kesäkaudella ulkoilmassa kiipeilypuiston tarjoamia haasteita. Elämyslahjojen Jannika ja Karoliine kävivät kokeilemassa, miten surffaaminen käytännössä järjestyy ja miltä se tuntuu. Lue heidän päivästä Siriuksessa.

 

Sirius Sport Resort kiipeilypuisto

Sirius Sport Resort kiipeilypuisto

Ennakko-odotuksia:

 

”Pelottaa, kuinka kova virtaus on. Lähden testaamaan aika pelonsekaisin tuntein ja uskon että uskallan koittaa vaan lautailua mahallani. Näyttää haastavalta, toivotaan että elämys on positiivinen yllättäjä.” -Jannika

 

”Haluaisin ehdottomasti kokeilla surffausta siten, että onnistun myös seisomaan laudalla. Jännittää, että pysynkö pystyssä ja sattuuko, kun kaatuu. Vesi ei ole suosikkielementtini. Kuvista näyttää siltä, että virtaus on todella kova. Kuitenkin uskon, että onnistun ja loppupelissää kokemus on todella hieno ja ikimuistoinen.” -Karoliine

 

Elämyslahjojen Jannika ja Karoliine matkalla surffaamaan

Elämyslahjojen Jannika ja Karoliine matkalla surffaamaan

Torstai iltapäivällä lähdimme ajamaan Helsingistä kohti Pyhtäätä. Sirius Sport Resort sijaitsee valtatie 7:n varrella, näkyvällä paikalla. Tunnin matka taittuu hyvässä seurassa huomaamattomasti. Auton saa helposti parkkiin keskuksen eteen. Kaikki näyttää todella siistiltä ja uudelta. Kun menimme sisälle, meitä tervehtivät iloiset vastaanotto-tytöt. Ihan alkuun meidän piti lukea ja allekirjoittaa terveysselvitys- ja vastuuvapautuslomake. Sen jälkeen kävimme tutustumassa kahvilaan ja tuulitunneliin.

 

Ennen surffausta allekirjoitetaan terveysselvitys- ja vastuuvapautuslomake

Ennen surffausta allekirjoitetaan terveysselvitys- ja vastuuvapautuslomake

Puoli tuntia ennen surffausvuoron alkua saimme luvan siirtyä alakertaan. Koko prosessi oli ohjeistettu todella hyvin. Alakerrassa katsoimme turvallisuusvideon, puimme märkäpuvut päälle ja siirryimme allasalueella katsomaan muiden suorituksia. Kun edellinen ryhmä lopetti, virta sammutettiin ja ohjaaja kertoi muutaman minuutin ajan käytännön asioita ja demonstroi kerran, mitä tullaan tekemään. Sitten olikin meidän vuoro. Altaaseen sai mennä kullekin puolelle turvallisuussyistä yksi kerrallaan. Kaikki aloittivat bodyboardingilla. Suffaukseen sai vaihtaa oman fiiliksen mukaan. Ohjaaja oli koko ajan auttamassa ja rohkaisemassa.

 

Jannika löysi kahvilan toiselta puolelta näyttävän näköisen tuulitunnelin

Jannika löysi kahvilan toiselta puolelta näyttävän näköisen tuulitunnelin

”Olin todella innoissani koko ajan. Bodyboardingissa pysyin jo ensimmäisellä kerralla hyvin laudalla, virrasta huolimatta. Vettä tuli välillä naamaan mutta se ei ollut ollenkaan epämukavaa. Ensimmäisellä kerralla kokeilin siirtyä virrassa alas ja ylös sekä sivulle. Liikkeet olivat vielä kömpelöt ja ajauduin lopuksi liian sivulle pois virrasta. Jo toisella kerralla päätin kokeilla nousua polville. Se tuntui aluksi täysin mahdottomalta, koska virta puski käsiä irti laudasta. Sen jälkeen, kun oikea asento löytyi, pääsin polvilleni. Konttausasennossa oli yllättävän helppoa ohjata. Päätin kokeilla kaataa itseäni virtaan. Se ei sattunut ollenkaan. Virta vei mukaan ihan takaseinään, mutta kaikki oli pehmustettua ja tuntuu siltä, kun menisi vesipuistossa esimerkiksi villissä virrassa. Onnistuin sen lisäksi seisomaan polvillani kädet ylhäällä ja myös vain toisella polvellani. Kaikista hauskinta oli mielestäni kieriä laudan kanssa ja palata alkuasentoon.

 

Puolen tunnin jälkeen päätin kokeilla surffausta. Ohjaaja auttoi ensimmäistä kertaa pitämällä minusta kiinni, menin virran mukaan melko nopeasti. Seuraavaksi pidin kädellä narusta kiinni. Pysyin pystyssä pidempää mutta en ilman narun tukea. Kolmannella kerralla aloitin narun tuella, mutta päästin lopuksi irti. Surffaus oli fyysisesti raskaampaa ja vaati paljon enemmän keskittymistä kuin bodyboarding. Olin niin ylpeä itsestäni, että onnistuin. Pystyasennosta kaatuminen oli toki hieman kivuliaampi ja näytti todella hurjalta. Altaassa en huomannut mustelmia, mutta jälkikäteen tajusin, että toinen polvi oli ottanut pikkaisen osumaa. Se ei kuitenkaan haitannut ollenkaan.” -Karoliine

 

 

”Lähdin liikkeelle aika varovaisesti. Ajattelin, että näin ensimmäisellä kerralla tulen vain koittamaan bodyboardausta. Ensimmäiset kertani menivät aika huonosti, sillä ajauduin melkein heti pois virrasta. Muutaman kerran jälkeen opin paremmin ohjaamaan lautaa. Veden virtauksessa oli todella mukavaa päästä haastamaan itseään. Lopussa pääsin muutaman kerran nousemaan polvilleni laudan päälle, kunnes tasapainoni petti. Bodyboarding oli todella hauska elämys, jossa pääsi testaamaan omia rajojaan. Oli myös mukava katsoa, kun muut onnistuivat ja pääsivät surffaamaan. Bodyboarding oli todella kiva kokemus ja minun on ehkä pakko mennä testaamaan uudestaan rohkeammalla asenteella.” -Jannika

 

Jannika nauttimassa bodyboardingista

Jannika nauttimassa bodyboardingista

 

Elämyksessä oli parasta se, että kaikki pääsivät etenemään omaa vauhtia. Ohjaaja antoi koko ajan lisää vinkkejä, joka piti kokemuksen mielenkiintoisena ja tarpeeksi haastavana tasosta riippumatta. Laji vaatii hieman tasapainoa ja kehonhallintaa, mutta siinä kehittyy nopeasti.

 

”Olen edelleen niin fiiliksissä kokemuksesta. Bucket listani piteni surffausmatkalla Australiaan. Haluan ehdottomasti kokeilla surffausta ulkona ja seilailla ihan oikeiden aaltojen harjalla. Sain kokemuksesta niin paljon virtaa arkeen. Kun katselen meidän videoita, hymy nousee joka kerta korviin. Olin positiivisesti yllättynyt siitä, miten hyvin kaikki sujui ja kuinka paljon nautin surffaamisesta.” -Karoliine