Ajoelämys panssarivaunulla: Aloittelijan opas [tärkeimmät tiedot ja mielenkiintoisimmat faktat]

ajoelämys panssarivaunulla

Haluatko oppia ajamaan panssarivaunua? Tai kiinnostaako sinua tietää, millainen kokemus panssarivaunuajo voi olla? Ehkäpä olet utelias oppimaan kaiken mahdollisen pan­ssarivaunuista? Meillä on sinulle ratkaisu! Olemme koonneet yksinkertaisen oppaan, jossa käymme läpi kaiken tarpeellisen panssarivaunuista. Opit muun muassa tankin ajamisen perusteet. Lisäksi käymme läpi, mitä odottaa panssarivaunuajolta ja miten valmistautua panssarivaunulla ajamiseen.

Millainen on ajoelämys panssarivaunulla?

Ennen kuin voit ajaa tankkia, sinun tulee ensin käydä läpi lyhyt ajo- ja turvallisuuskoulutus. Tämän jälkeen pääset tankkiin ja alkaa itse ajoelämys. Mikään ei saa adrenaliiniasi virtaamaan kuin moottorin jylinä, kun huristelet ympäriinsä tässä tuhoutumattomassa melkein 15 tonnia painavassa ajoneuvossa, kiihdytät mutaisilla pelloilla ja elät suosikkisotaelokuviasi uudelleen.

Jos osallistut elämykseen yhdessä parin kanssa, voitte vaihtaa rooleja, jolloin parisi voi hypätä kuskin paikalle ja sinä voit ampua värikuula-aseella maalitynnyreihin.

Onko panssarivaunulla ajaminen vaikeaa?

Harvalla meistä on kokemusta panssarivaunuista. Itse asiassa valtaosa ihmisistä ei ole koskaan ollut lähelläkään tankkia, saati sitten ollut vastuussa sen ohjaimista. Ohjaajasi opastaa sinua tankin ohjaamisessa. Hän kertoo sinulle, kuinka tankki liikkuu ja kuinka voisit kehittää ajamistasi. Jo muutamassa minuutissa jännitys varmasti häviää ja nautit tästä uskomattomasta kokemuksesta.

Tankin ajamisen periaatteet ovat melko yksinkertaisia, mutta tuntuman saaminen siihen voi viedä hieman kauemmin. Näkyvyys on myös erittäin rajallinen tankissa, joten aloittelijat yleensä oppivat ajamaan pää ulkona luukusta. Panssarielämystä varten ei tarvita ajokorttia.

Kuinka paljon polttoainetta panssarivaunu kuluttaa ja kuinka paljon hevosvoimia siinä on?

Panssarivaunun polttoaineen kulutus ja moottorin teho vaihtelevat suuresti eri panssarivaunuissa riippuen niiden koosta, moottorin tyypistä ja suunnittelusta. Esimerkiksi raskaat panssarivaunut voivat kuluttaa useita satoja litroja polttoainetta sadalla kilometrillä. Moottorin teho voi olla jopa yli 1000 hevosvoimaa, mutta tämäkin vaihtelee mallin ja sukupolven mukaan. Pienemmät tai kevyemmät panssarivaunut kuluttavat luonnollisesti vähemmän polttoainetta ja niiden moottorin teho jää alle 1000 hevosvoiman.

Kuinka paljon panssarivaunu painaa?

Myös panssarivaunun paino vaihtelee suuresti eri mallien välillä. Raskaat panssarivaunut voivat painaa noin 50–70 tonnia. Kevyemmät panssarivaunut painavat yleensä vähemmän, noin 10–30 tonnia. Paino riippuu monista tekijöistä, kuten panssaroinnin paksuudesta, asejärjestelmistä, moottorin koosta ja vaunun kokonaisrakenteesta. Raskaammat panssarivaunut ovat yleensä paremmin suojattuja, mutta kevyemmät vaunut voivat olla liikkuvampia ja ketterämpiä tietyissä olosuhteissa.

tankkiajo

Kuka keksi panssarivaunun?

Ensimmäisen maailmansodan aikana useat maat kehittivät ja käyttivät panssaroituja ajoneuvoja taisteluissa. Yleisesti ottaen panssarivaunujen kehityksen voidaan kuitenkin katsoa tapahtuneen Britanniassa ensimmäisen maailmansodan aikana.

Kuinka paljon panssarivaunu maksaa?

Uusien panssarivaunujen hinnat liikkuvat useissa miljoonissa euroissa. Historialliset tankit taas voivat maksaa useita kymmeniä tuhansia euroja.

Kuinka paljon ajoelämys panssarivaunulla maksaa?

Ajoelämyksen hinta on alk. 160 €. Tutustu elämyksiimme:

mielenkiintoisimmat faktat panssarivaunuista

Miten valmistautua ajoelämykseen panssarivaunulla?

Panssaritunti tulisi varata viimeistään viikkoa ennen. Varustukseksi tarvitset vain rohkean mielen ja rennon vaatetuksen. Paikan päältä saat maastokuvioisen ajoasun.

Ennen tankkiin kiipeämistä on joitain asioita, jotka sinun on hyvä ottaa huomioon. Tankit voivat usein olla ahtaita ja likaisiakin, joten älä pue päällesi parhaimpia vaatteita. Pehmeä vaatetus tai useat kerrokset voivat auttaa vähentämään mahdollisia kolhuja ja mustelmia, joita saatat saada liikkuessasi tankissa.

Voiko vain yksi henkilö ajaa tankkia?

Tankkia ajaa kerrallaan vain yksi henkilö. Muulla miehistöllä voi olla erilaisia rooleja, kuten ampuja. Jokainen osallistuja tarvitsee oman lahjakortin, ellei kyseessä ole jo valmiiksi useamman osallistujan elämys.

Yhteenveto panssarivaunuajelusta

Sinulla pitäisi nyt olla käsitys siitä, mitä odottaa tältä ajoelämykseltä ja tiedät onneksi, ettei elämystä varten tarvita aiempaa tietämystä, mikä tarkoittaa, että voit vain saapua paikalle ja nauttia tästä jännittävästä kokemuksesta. Toivottavasti olet saanut jonkinlaisen käsityksen siitä, millaista on ajaa panssarivaunulla, mihin vaatteisiin sinun on pukeuduttava ja mitä odottaa elämykseltä!

Mitä muuta sinä haluaisit tietää panssarivaunuista? Jos tämä artikkeli herätti sinussa tai läheisessäsi halun kokeilla tankin ajamista itse, miksi et tutustuisi tankkiajokokemuksiimme.

-Essi, Elämyslahjat.fi

Katso myös video elämystestauksesta: