Elämystestissä GreenStreetin raakakakku-workshop

Kyllä vain, terveellistä kakkua – ja vielä niin hyvää. GreenStreetin kakkutyöpaja oli yhtä aikaa opettavainen ja herkullinen, ja ehti siinä ohessa tutustua uusiin ihmisiinkin. Mitä muuta elämykseltä voi toivoakaan?

Raakasuklaan teko oli minulle jo ennestään tuttua, joten halusin nyt lähteä koittamaan onneani raakakakkujen parissa. Jännitys oli melko kova, sillä en ole koskaan aiemmin leiponut yhtään mitään. Nyt toilailujani olisi seuraamassa kamera ja ennestään tuntemattomat työpajatoverit.

Osallistujat jaettiin neljään kakkukuntaan, joista jokainen valmistaisi eri luomuksen. Workshop lähti käyntiin rennoissa merkeissä ja jännitys lieveni minimiin, varsinkin kun annoin muiden ottaa ohjat kakkumme suhteen ja keskityin itse enemmän kuvaamiseen. Vaikken olekaan mikään kakkuguru, väittäisin, että raakakakun valmistaminen on jopa helpompaa ja nopeampaa kuin monet perinteiset kakkuvaihtoehdot. Tai ainakin se on hauskempaa, ehkä aika vain kului nopeasti sen takia.

Uskallan myös väittää, ettei kukaan tulisi kaipaamaan lisättyä sokeria tai prosessoituja aineksia raakakakkua maistaessaan. Kakut ovat mielestäni parempia kuin liiankin tutuiksi käyneet kerma- ja muut klassikkokakut. Kaikki osallistujat pääsivät maistamaan jokaista neljää kakkua (meidän mustikkasuklaakakku oli tietysti parasta), ja jäljelle jäi vielä reilusti kotiinviemisiäkin: raakakakut ovat tosi tuhteja, sillä ne on valmistettu terveellisistä ja täyttävistä raaka-aineista.

Jos raakakakut on jo nähty ja reseptit talletettu keittokirjan väliin, löytyy GreenStreetiltä myös raakasuklaaseen ja uutuutena vegaaniseen ruoanlaittoon keskittyneet workshopit erilaisiin kokkaushetkiin.

Maukasta syksyn odotusta!
– José