Illallinen pimeässä @ Tiiliholvi (Tampere)

Ondessa3_small

Lifestyle-blogia pitävä Ondessa kävi kokeilemassa uutta elämystä Tampereella ja kirjoitti tuntemuksistaan pilkkopimeässä.

Sain marraskuun lopussa pressikutsun Elämyslahjojen kautta johonkin uuteen ja suoraan sanoen jännittävään tilaisuuteen. Söimme nimittäin illallista pimeässä. Joo siis kuulitte aivan oikein! Nyt varmaan kaikki miettii, että miten pimeessä syöminen on edes mahdollista? Noh, kyllä se oli.

Tampereella paikkana toimii kaunis kellariravintola Tiiliholvi. Ensimmäinen askel oli se, että venailtiin noin 10 hengen porukalla pääsyä pimeään huoneeseen. Meille pohjustettiin vähän mitä tulee tapahtumaan, ja sen jälkeen kaikille jaettiin silmälaput. Sitten hovimestari saattoi meidät kaikki vuoron perään kabinettiin pyödän ääreen istumaan. Tietysti aloin heti käsilläni tunnustelemaan missä kaikki haarukat/veitset/lasit oli ja taiteilin siinä samalla itelleni myös lasiin vettä.

illallinen_500px

Ruoka-annoksia ei kerrota etukäteen (enkä nytkään paljasta yllätystä). Tietysti varausvaiheessa kannattaa ilmottaa, jos on esim. kasvisruokailija tai mahdollisista allergioista.

Tilassa oli meidän lisäksi kanteleensoittaja ja ”tupaemäntä”. Molemmat oli näkövammaisia, joten heillehän se oli aivan normipäivää olla ”pimeässä”. Voin kuvitella kun ne naureskeli meille, kun oltiin alussa niin avuttomia 😀

Sitten meille alettiin tuomaan ruokia pöytään. Menu sisälsi kolme ruokalajia ja kaksi väliruokaa. Nyt taas joku miettii, että miten se tarjoilu sitten onnistu? Vastaus on: pimeäkiikareilla. Aika hieno suoritus hovimestari Mika Lintulalta. Kaikki lautaset oli täydellisesti meidän edessä, eikä kenenkään tarvinnu saada mitään ylimäärästä syliinsä.

Ruokailu muuten oli erittäin jännä kokemus. Vaikka makuaisti selvästi voimistu pilkkopimeässä, niin ruoat ei aina olleetkaan niin itsestäänselvyyksiä. Siinä sitten vuoron perään porukka huuteli aina välillä erilaisia ruoka-aineksia, mitä oli mieleen tullut annosta syödessä (ruoat paljastetaan lopuksi) 😀

Ondessa_Tiiliholvi_small

Tunnelma oli tosi rento, mutta omituinen. Välillä musta tuntu, kun olisin ollut jossain aivan eri maailmassa. Kaikki aistit (miinus näköaisti) parani potenssiin 100 ja kabinetti jossa oltiin, tuntu todella tiiviiltä tilalta livemusiikin soidessa taustalla. Oikeesti se ei ees ollu mikään pieni huone, mutta pimeys jotenkin huijas sitä tilan tuntua.

Voin muuten tunnistaa, että käytin röyhkeesti sormia monta kertaa apuna syömisessä, jos en saanut haarukalla kunnon otetta. Välillä taputtelin lautasta ympäriinsä varovasti, että olinko jo varmasti syönyt kaiken? :D:D:D Mulle tuli jossain vaiheessa mieleen, että täällä on kuitenkin joku piilokamera, ja sitten syömisen päätteeksi meille näytetään kuinka idiootteja kaikki oli hahhaha. Ei sentäs 😉

Mitä tää lysti sitten maksaa? Koko setti on 80€ per naama ja mun mielestä ihan joka sentin arvonen. Tää ei oo kuitenkaan sellanen joka viikkonen kokemus, et hei mennäänkö taas syömään pimeetä illallista?? 😀 Tai mistä sitä tietää, jos jollain on vähän erilaisia mieltimyksiä haha…

Ondessa_Tiiliholvi2_small

Teksti: Ondessa
Alkuperäinen artikkeli (julkaistu kirjoittajan luvalla)