oma unelma

Jokaisen oma unelma

”Joko kuumailmapallolento tai laskuvarjohyppy. Mieluummin molemmat ja monta kertaa:)! Jotenkin kaikki ilmassa tapahtuvat jutut ovat ”mun juttuja”, kun ei ole jalat maanpinnalla muutenkaan”

 

oma unelma

Unelmia on monenlaisia; unelma rikkaudesta, unelma tosirakkaudesta, unelma kehittävästä työpaikasta tai unelma tasa-arvosta. Monet näistä unelmista ovat valitettavasti osaksi poissa omista käsistä. Kovalla työllä ja oikealla asenteella nekin ovat saavutettavissa, mutta usein sattuma ja onni vaikuttavat lopputulokseen. Sitten on niitä unelmia, joita voi toteuttaa ihan itse ilman sattumaa, vaikka tällä viikolla! Nyt haluankin kirjoittaa niistä unelmista. Kaikilla on unelmia, jotka ovat jotenkin toteuttamiskelpoisia, mutta siltikään niitä ei tule tehtyä – miksi?

 

Välillä näiden ”helposti” saavutettavissa olevien unelmien lykkääntymistä puoltaa säästäväisyys, ajanpuute tai pelko. Arkielämässä budjetit pitää saada täsmäämään ja ruoka sekä katto pään päällä ovat prioriteetteja. Jos kuitenkin päästään tilanteeseen, jossa muutama ylimääräinen kolikko löytyy taskusta, kannattaa miettiä tarkkaan mihin sen käyttää; käytänkö muutamat kympit täyttääkseni yhden unelmani ja saadakseni ikiaikaisen muiston, vai ostanko 11. kengät?

 

Kiireisillä ihmisillä näiden unelmien toteuttaminen on vaikeaa, koska sopivaa aikaa ei vain tunnu löytyvän työltä ja harrastuksilta, kun perheellekin haluaa jättää laatuaikaa. Niin kuuluukin. Mitä jos yhdistäisit työn ja unelman, tai perheen laatuajan ja unelman? Vie tärkeä asiakas palaverin sijasta kokemaan jotakin uutta, tai vietä perheen kesken sunnuntai-päivä vaikka seikkailupuistossa kiipeillen.

 

Mistä saavutettavissa olevista elämyksistä normaalit ihmiset sitten unelmoivat? Otetaan nopea läpileikkaus ElämysLahjojen kyselystä:

 

Purjelautailua olisi mukava kokeilla kesällä, sillä se on kuulemani vauhdikasta, kehittävää ja mukavaa. Itse en ole koskaan kokeillut, jonka takia haluaisinkin päästä kokeilemaan!

 

Erityisesti Kieltolaki-risteily kiinnostaisi, se vaikuttaa todella hauskalta tapahtumalta ja olisi mukavaa päästä sukeltamaan toisenlaiseen maailmaan hetkeksi.

 

Haluaisin joskus päästä lenteleen kuumailmapallolla. Olen kärsinyt muutaman vuoden korkeanpaikan kammosta ja tämä voisi tehdä hyvää sille kammolle.

 

Rallikyyditys oikealla ralliautolla. Voi kuulostaa kliseiseltä, mutta olisi vaan todella jännä kokea, millaista on olla lujaa kyytiä menevän auton kyydissä, kun sitä ohjaa kokenut, taitava kuski.

 

Luksus yö Hotel Kämpissä, kun useat sitä paikkaa niin ylistävät eikä ole tullut vielä koettua sitä glamouria. Samoin voisi olla jokin limusiinikuljetus Helsingissä oiva kokemus, samasta syystä!

 

Meikkaustaidon ihmeen – eli käydä erikoismeikkaajalla, vaikka kaverin kera, missä meidät meikattaisiin vanhusten näköisiksi! Olisi superhauskaa olla yhden päivän vanha mummo, kokea miltä voisin näyttää kymmenien vuosien päästä ja illan tulleen pestä vanhuus pois. 🙂

 

Joku ihana Spa täyshoidolla, jotta kiireisen elämän keskellä kerkeisi myös pysähtyä ja nauttia elämästä edes päivän ajan.

 

Unelmia löytyy yhtä monta kuin vastaajaakin, mutta yleinen trendi näyttää olevan ilmailuun ja korkeisiin paikkoihin liittyvät elämykset kuten kuumailmapallolento sekä tandem- ja laskuvarjohypyt. Liekö suomalaiset erityisen korkeanpaikanpelkoista kansaa, kun monet perustelivat tarvettaan päästä eroon korkeanpaikan kammosta.

 

Nyt on juuri oikea aika elää elämää täysillä ja rastittaa asioita pois sieltä to do -listalta. Olipa pieni unelmasi maalla, vedessä tai taivaalla, se on ehdottomasti toteuttamisen arvoinen. Jokainen unelma on toteuttamisen arvoinen.

netta

Netta, elämyskirjoittaja