joululahjat

Joululahjasesonki lähestyy, oletko valmis?

Kaupunki, jossa asun, on yksi Suomen suurimmista, mutta usein kuitenkin harmittavan hiljainen. Lähdin pyhäinpäivänä keskustaan ja hämmästyksekseni kaupunki vilisi ihmisistä. Ihmettelin tätä hetken enkä oikein keksinyt syytä. Mielestäni kaupungissa ei ollut mitään tapahtumaa, ei alennusmyyntejä, ei hulluja päiviä tai muita vastaavia. Katselin vain ympärilleni ja ihmettelin, mitä en nyt huomannut.

 

Ihmetellessäni siirryin kauppakeskukseen, jossa oli edelleen vilinää vilskettä ja helinää helskettä pienten…ihmisten. Siellä minulle alkoi kuitenkin valkenemaan se, mistä oli kysymys. Tiesin kyllä, että joulu lähestyy, mutta kun kyseessä oli vasta marraskuun puoliväli, en voinut heti edes tajuta, että kaikki todellakin johtui siitä. Oli jouluvaloja, joulukoristeita, joululahjamainoksia, kaupan hyllyt pursusi joulukarkkeja ja joululaulut soi.

 

Ajatuksissani oli kierrellä kauppoja, ei todellakaan joulu ja joululahjat. Kuitenkin kaiken roinan ja hälinän seassa, soin ajatuksen lähestyvään jouluun ja joululahjoihin. Tunsin heti, kuinka ahdistuin, pinnaa alkoi kiristämään ja hiki nousi otsalle. En todellakaan ollut tähän valmis. Ajatus ei kuitenkaan lähtenyt pois, ei vaikka, kuinka yritin. En myöskään tiedä, mikä minuun meni, ostin joululahjan kummitytölleni.

 

joululahjat

Lopulta minulla oli pakottava tarve päästä kaiken glitterin, suklaan, roinan ja kiireen keskeltä pois. Ajatuksissani oli kuitenkin edelleen joulu ja joululahjojen ostaminen. Mietin, keille pitäisi ostaa ja mitä. Ajattelin, ajattelin ja ajattelin. Mitä enemmän ajattelin, sen enemmän stressasin. Kun lopulta pääsin autoon, muistin, miksi olin kaupungissa. Olin ostamassa kummipojan syntymäpäivälahjaa, en suinkaan kummitytön joululahjaa. Katsoin kassiin ja tajusin, kummipojan lahja uupui, mutta joululahja kyllä löytyi. Samalla hetkellä myös päätin, että tämä joululahja oli tasantarkkaan ensimmäinen ja viimeinen tälle vuodelle. Lopun hoidan nettishoppailun avulla tai esimerkiksi elämysten muodossa.

 

Halusimme tai emme. Joululahjasesonki lähestyy. Muista tämä ja valmistaudu siihen, jotta se ei yllätä sinuakin!

 

Olemme päivittäneet joululahjakategoriaan uusimmat joululahjaideat. Käy katsomassa, jos kiireetön joululahjojen etsiminen kiinnostaa.

 

Anu

– Anu, elämyskirjoittaja