Kuinka suklaata valmistetaan?

kuinka suklaata valmistetaan

Suklaa, tuo maailman ihana herkku! Suklaa voi olla tummaa suklaata, maitosuklaata tai valkosuklaata, ja se voi sisältää monenlaisia eri makuja ja vivahteita, kuten pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä tai minttua. Suklaan historia ulottuu tuhansien vuosien taakse, alkaen muinaisista mesoamerikkalaisista kulttuureista, joissa kaakaopapuja viljeltiin ja käytettiin juomissa. Eurooppaan suklaa saapui 1500-luvulla, ja siitä kehittyi nopeasti suosittu herkku.

Suklaa on tunnettu monista terveysvaikutuksistaan, kuten mielialan kohottamisesta ja sydämen terveyden tukemisesta. Sen sisältämä flavonoidi ja antioksidantit voivat auttaa alentamaan verenpainetta ja parantamaan verenkiertoa. Lisäksi suklaa sisältää magnesiumia, rautaa ja muita kivennäisaineita, jotka ovat tärkeitä elimistön toiminnalle.

Suklaa voi olla myös inspiraation lähde monille herkullisille resepteille, kuten suklaakakuille, suklaamousseille ja suklaakekseille. Sen rikas ja täyteläinen maku tekee siitä suositun ainesosan monissa jälkiruoissa ja leivonnaisissa. Suklaata voi käyttää muuhunkin kuin ruokaan. Sen terveysvaikutusten vuoksi suklaata käytetään muun muassa erilaisissa hieronnoissa ja kasvohoidoissa. 

Suklaan valmistus

Suklaa valmistetaan kaakaopavuista. Tämä päivänselvä toteamus kuulostaa yksinkertaiselta, mutta todellisuudessa suklaan valmistukseen liittyy monta vaihetta. Puita ravistelemalla poimitaan kaakaopavut, jotka fermentoidaan, kuivataan ja kuljetetaan tehtaalle. Tehtaalla pavut paahdetaan ja rouhitaan, jolloin niistä irtoaa kaakaovoita ja -massaa. Näistä aineksista valmistetaan suklaan perusta. Kaakaomassaan lisätään sokeria sekä tarvittaessa maitoa ja muita makua tuovia aineksia. 

Sitten massaa jauhetaan ja sekoitetaan raskaissa koneissa. Tämä sekoitusprosessi on tärkeä, jotta suklaasta tulee tasalaatuista ja pehmeää kuin sametti. Kun suklaaseos on valmis, se kaadetaan muotteihin tai valssataan ohueksi levyksi. Seuraavaksi suklaa jäähdytetään ja sitten kovetetaan. Tämä voi tapahtua luonnollisesti huoneenlämmössä tai nopeutettuna prosessina jäähdytyskammiossa. Viimeisenä suklaa leikataan, muotoillaan ja pakataan myyntiä varten. Näin valmistuu herkullinen suklaa, joka on valmis nautittavaksi!

Valkosuklaan valmistus taas alkaa kaakaovoin sulattamisesta matalalla lämmöllä. Valkosuklaaseen ei käytetä ollenkaan kaakaomassaa. Sulaneeseen kaakaovoihin lisätään maitojauhetta ja sokeria. Lopputulokseksi tavoitellaan sileää ja samettista makuelämystä. Yleensä valkosuklaa maustetaan vaniljalla.

Tutustu suklaiden eroihin paremmin esimerkiksi täällä: Mitä eroa on valkosuklaalla, maitosuklaalla ja tummalla suklaalla?

valkosuklaa

Parhaat suklaa-aiheiset lahjat

Rentoutusta kaipaaville meiltä löytyy erinomaisia, suklaan täyteisiä elämyksiä! Suklaan hyödyntäminen hoidoissa on makean tuoksunsa lisäksi keholle hyväksi! Tässä suklaa-aiheisia lahjoja:

Ylellinen minttu & suklaahetki jaloille ja varpaankynsien kaunistus – alk. 69 €

Helsingistä löytyvä laadukas Glory for You Spa tarjoaa 40 minuutin hoidon, jossa lahjansaajan jalat pääsevät nautiskelemaan minttu & suklaanaamiosta. Naamio ravitsee ja tasoittaa ihoa. Rentouttava ja miellyttävä tuoksumaailma on vain plussaa! Hoitoon kuuluu myös jalkahieronta sekä varpaankynsien siistiminen ja lakkaus.

Hemmotteleva suklaahieronta – alk. 80 €

Helsingin keskustassa sijaitsevasta Lebua Spasta löytyy hemmottelua kaikille.  Hemmottelevassa suklaahieronnassa käytetään klassisen hieronnan yhteydessä stimuloivaa Chocobeauty Orange Massage cream:ia. Lopputuloksena on rento olo sekä makeantuoksuinen, hyvinvoiva iho!

Hemmotteleva suklaahoito koko keholle – alk. 75 €

Espoon Beauty Waven herkullinen hemmotteluhoito tarjoaa elämyksen, jossa hemmoteltava pääsee nauttimaan suklaakuorinnasta ja -hieronnasta. Puhumattakaan ihoa hellivästä suklaanaamiosta, joka on yhdistetty hierontaan. Ja kaiken lisäksi lahjansaaja pääse vielä hoidon lopuksi nautiskelemaan arabialaista kahvia! 

Minttu & suklaa -jalkahoito – alk. 151 €

Tämä 80 minuuttia kestävä Glory for You Span jalkahoito virkistää, pehmentää ja rentouttaa jalkoja! Hoitoon kuuluu jalkakylpy, kovettumien poisto, jalkapohjien hionta, kynsien ja kynsinauhojen hoito, sekä haluttaessa lakkaus tai kynsien kiillotus! Hoito päätetään jalkojen ja säärien hierontaan sekä ihoa hoitavaan minttu & suklaa -kuorintanaamioon. 

Suklaahoito kahdelle – alk. 180 €

Jaettu ilo on paras ilo! Turusta löytyvä Hoitola Aura tarjoaa 60 minuutin kestoisen, suklaaöljyllä toteutettavan selkähieronnan ja suklaanaamion selälle. Ja mikä parasta, tämä elämys on kahdelle henkilölle! Se on erinomainen lahja pariskunnalle tai ystävyksille.

Suklaahoidot ja yli 2000 muuta elämystä

Etsitkö lahjaa, joka antaa lahjansaajalle mahdollisuuden valita itse haluamansa elämyksen? Hanki lahjaksi monikäyttöinen elämyslahjakortti, joka tarjoaa laajan valikoiman seikkailuja ja kokemuksia, ja mikä parasta, on voimassa kolme vuotta ostopäivästä!

Monikäyttöiset elämyslahjakortit tarjoavat lahjansaajalle mahdollisuuden valita haluamansa elämyksen laajasta valikoimasta. Olipa lahjansaaja sitten intohimoinen adrenaliinin ystävä, rentoutumisen ammattilainen tai seikkailunhaluinen luonnonystävä, löytyy lahjakorteista varmasti jotain jokaiseen makuun! Valikoimasta löytyy yli 2 000 elämystä ja useat erilaiset lahjatyypit, kuten avoimet lahjakortit ja elämyspaketit takaavat tyytyväisen lahjansaajan.

Lue myös: Mitä ostaa lahjaksi ruoanlaiton ystävälle?