Maailmanennätys – shampanjaa 104 metrin korkeudessa

ElämysLahjat osallistui ravintola Pinellan järjestämään shampanjatastingiin lauantaina 3.8.2013. Kyseessä on Pinellan, Exclusive Hillbilly -blogin ja Janne Niska Oy:n järjestämä shampanjatasting, jossa osallistujat nostetaan noin sadan metrin korkeuteen nauttimaan valikoituja laatushampanjoita. Näkyvyys ylhäältä on n. 30 km ja nosto kestää puolisen tuntia.

 

Nosto sujui ongelmitta. Osallistujat kiinnitettiin turvavaljailla, mutta muuten ilmassa sai kääntyillä vapaasti. Esimerkiksi Dinner in the Sky -tapahtumassa osallistujat istutetaan penkkeihin, joten liikkumatilaa oli Pinellan tapahtumassa enemmän.

 

”Kyl se Turku vaan on kaunis kaupunki”

Myös muut osallistujat pitivät kokemuksesta. Kaksi rouvashenkilöä oli päättänyt pitää ylhäällä rapujuhlat, ja tarjosivat rapuja muillekin. Kerrallaan ilmaan pääsee neljä henkilöä ja lisäksi paikalla on tarjoilija sekä nostokoneen operoija.

 

Alkoholi rentouttaa – siksi shampanja

Nousun alussa jännittää hieman. Noin 25 metrin kohdalla tuntuu jo että ollaan aika korkealla. 50 metrin kohdalla luulin että olimme jo sadassa metrissä, mutta nousu vain jatkui! Lopulta sadassa metrissä olo on melko hyvä, eikä enää jännitä. Näkymistä on hyvä nauttia ja kuvia voi napata 360 asteen perspektiivistä. Fiilis on kaikilla hyvä, ja kaunis ilma parantaa viihtyvyyttä.

 

”Rodukasta” shampanjaa

Tarjoilussa oli kolme eri shampanjalajia. Valitettavasti niiden merkit menivät ohi (ja eivät ne paljon asiaan vihkiytymättömälle olisi kertoneetkaan), mutta tarjoilija vakuutti kyseessä olevan valikoituja laatushampanjoita. Hyvältä ne joka tapauksessa maistuivat. Pinot noir -shampanja oli tarjoilijan mukaan ”rodukas” eli siinä on munaa, toinen oli Vintage-valikoimaa. Kallein pullo kuulemma maksaa 250 euroa Pinellan normaalitarjoilussa.

 

Kutakin shampanjaa saa lasillisen, mikä onkin sopiva määrä ylhäällä nautittavaksi. Lisäksi tarjolla oli ankanmaksa-omenahyytelöä, joka oli erittäin maistuvaa.

 

Hintansa arvoinen, muttei edullinen

Itse elämys kustansi 79 € shampanjatarjoilun kanssa – pelkkä nosto olisi ollut 50 €. Hinta on vertailukelpoinen Champagne in the Sky’n kanssa, joka on kuitenkin hitusen edullisempi 49 euron hinnallaan. Kuitenkin Pinellan nosturi menee tuplasti korkeammalle kuin Champagne in the Sky, joten siinä mielessä hintaeron voi perustella.

 

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan on hienoa, että Turku sai vihdoin oman versionsa taivastapahtumista. Janne Niska Oy:n Ville Helminen kertoi, että tapahtumia on suunnitteilla myös muualla. ElämysLahjat tullee jatkossa tekemään yhteistyötä niiden markkinoinnissa ja viennissä. Minkälaisia taivastapahtumia haluaisit itse nähdä?

 

pinella1 pinella2 pinella3 pinella4 pinella5 pinella6 pinella7 pinella8 pinella9 pinella10 pinella11 pinella12