Markkinoinnin työharjoittelija Noora testaa suolahuonehoitoa

Mitä suolahoito on?

Suolahoidossa istutaan suolahuoneessa, jonka lattia ja seinät on peitetty suolalla. Suolahuoneeseen puhalletaan generaattorilla hoitosuolaa, joka kulkeutuu hengitysteiden kaikkiin osiin, aina keuhkorakkuloihin asti. Tämä hienojakoinen suola levittäytyy myös iholle ja ihohuokosiin. 

Suola kosteuttaa limakalvoja, vähentää sen turvotusta, avaa hengitysteitä ja rauhoittaa äänentuotantoa. Se auttaa myös liman irtoamisessa ja poistaa epäpuhtauksia. Ihoa suola kosteuttaa ja pehmentää. Suola toimii myös antiseptisesti, vaikeuttaen haitallisten bakteerien toimintaa ja vahvistaen limakalvoihin liittyvää immuunihoitojärjestelmää. 

Suolahuonehoitoa käytetään hengitystie- ja iho-ongelmien hoidossa, sekä sitä voidaan käyttää myös immuniteettiä vahvistavana ennaltaehkäisevänä hoitona. Suolahoidosta on apua muun muassa astmasta ja allergiasta kärsiville henkilöille, mutta sitä voi käyttää ennaltaehkäisevänä hoitona vaikka ei olisi mitään sairauksia. Esimerkiksi syksyisin suolahoito voi ennaltaehkäistä flunssan tarttumista tai keväällä se voi tuoda helpotusta siitepölyallergian oireisiin.

Kun luin näistä terveysvaikutuksista, ajattelin, että tämä on juuri sitä, mitä tällä hetkellä tarvitsisin. Olisi myös todella mielenkiintoista nähdä millaisia vaikutuksia hoidosta on. Olin siis todella innoissani tästä elämystestauksesta!

Saapuminen suolahuoneelle

Helsingin suolahuoneelle oli helppo saapua. Pääsin paikan päälle kätevästi julkisilla. Kun saavuin suolahuoneelle ensimmäiseksi minua pyydettiin pesemään kädet ja sitten minulle tarjottiin vettä, sillä sitä on hyvä juoda ennen hoitoon menemistä. Sain myös kattavan opastuksen hoidon kulusta, suolahuoneen toiminnasta sekä tietoa itse hoidon vaikutuksista. Ostin paikan päältä ohuet sukat, joita kannattaa käyttää suolahuoneessa, jotta suola vaikuttaisi myös jalkapohjiin. 

Suolahuoneessa istuminen

Sitten olikin aika astua sisään suolahuoneeseen. Upotin jalkani lattialla olevaan suolaan, jota myös hieroin kämmeniini. Jalkapohjia alkoi kihelmöimään melkein heti huoneeseen astuttua. Kihelmöintiä ei kuitenkaan kestänyt pitkään eikä se ollut mitenkään häiritsevää, vaan enemmänkin merkki siitä, että suola tehoaa ja saa veren kierron vilkastumaan jalkapohjissa. Suolahuoneessa oli muutamia nojatuolia joissa istutaan hoidon aikana. Huoneeseen sai myös mukaan tyynyjä, jotka auttoivat löytämään mukavan istuma-asennon. Ensi töikseni aloin kuvaamaan videota elämyksestä meidän some kanaviin, ennen kuin pääsin varsinaisesti rentoutumaan. 

Kun suolageneraattori alkoi hurisemaan ja valoja himmennettiin, oli aika ottaa hyvä asento ja nauttia hoidosta. Suolalamput loivat tilaan tunnelmallisen hämärän valaistuksen ja taustalla soi rauhallista taustamusiikkia. Moni asiakas on hoidon aikana nukahtanut – ei mikään ihme, sillä hoito on hyvin rauhoittava ja on rentouttavaa istua lähes hiljaisessa huoneessa. Ilmassa leijuvaa suolaa ei pystynyt huomaamaan, mutta jossain vaiheessa hoitoa sen saattoi maistaa huulilta. 

Hoidon jälkeen

Hoidon päätyttyä nautin vielä kupin teetä. Hoidon jälkeen onkin tärkeää muistaa juoda, sillä suola voi kuivattaa elimistöä. Keskustelin vielä paikan omistajan kanssa suolahoidon terveysvaikutuksista. Sitten olikin aika jatkaa matkaa!

Hoito oli todella positiivinen kokemus ja haluaisin ehdottomasti kokeilla suolahuonetta vielä uudestaan! Suolahoito vaikuttaakin parhaiten, jos sitä tekisi usein. Moni käykin säännöllisesti suolahuonehoidossa ja on saanut siitä apua astman oireisiin tai he ovat välttyneet kausiflunssilta. Itse haluaisin käyttää hoitoa immuniteettia vahvistavana hoitona ja haluaisin pitää hyvää huolta ihosta ja hengitysteistäni!

Miten suolahoito vaikutti minuun?

Heti hoidon päätyttyä kokeilin kämmenselän ihoa.. se tuntui pehmeämmältä! Joten voin ainakin sanoa, että hoito tosiaan pehmentää ihoa, ja parempia tuloksia saisi varmasti vielä jos kävisi hoidossa useammin. Ja on hyvä muistaa pukeutua lyhyt hihaiseenpaitaan ja shortseihin, jotta hoitosuola pääsisi vaikuttamaan suoraan paljaalle iholle. 

Minulla oli ollut ennen hoitoa vielä jonkin verran limaa hengitysteissä. Illalla kun pääsin kotiin suolahuoneelta, huomasin yskiväni enemmän, ja tuntui, että limaa irtoaisi vähän helpommin. Hoidon jälkeen on myös mahdollista, että nenä alkaisi vähän vuotamaan tai tulisi flunssainen olo. Voin sanoa olevani tyytyväinen tähän tulokseen, sillä hoitosuola teki varmasti hyvää hengitysteilleni, eikä minulla enää ollutkaan pahemmin yskän oireita tai limaa tämän jälkeen.

Suosittelisin suolahoitoa kaikille siitä kiinnostuneille henkilöille, sekä erityisesti niille, joilla on astma tai muita hengitystie- tai iho ongelmia.

– Noora

Katso alta tiktok video elämyksestä!

@elamyslahjat

Elämyslahjojen työharjoittelija Noora kävi kokeilemassa suolahoitoa, pitkittyneen yskän jälkeen. Suolahoidon on tutkittu helpottavan hengitystie- ja iho-ongelmia. #elämyslahjat #suolahuone #suolahoito #elämys #lahjaidea #lahjavinkki

♬ Relaxing lofi music(1014185) – Akase