Miljoona myytyä elämyslahjaa ja ajatuksia koronan vaikutuksista

Toinen viikko on käynnistynyt toimistolla korona-aikana kotona vietetyn ajanjakson jälkeen. Henkilökohtaisesti ensimmäiset viikot kotona olivat raskaita, jotenkin oli suunnaton pelko ja epätietoisuus tulevasta. Kuinka läheiset selviävät pandemiasta ja miten pystyisin itse toimimaan niin, etten sairastuisi tai sairastuttaisi muita.

Pelko myös yritystoiminnan puolesta oli valtava. Miten selviämme tästä?

Kuten monet muutkin, laitoimme vapaaehtoisesti myymälämme kiinni ja osa työntekijöistä jouduttiin lomauttamaan. Meillä työskentelee lahjaexpertteinä nuoria myyjiä, joille kaikille lomautustilanne oli ensimmäinen ja sen vuoksi myöskin varmasti epätodellisen tuntuinen tilanne. Eräs myyjistämme kuitenkin kiteytti asian hienosti; ”Tilannetta helpottaa se, kun tietää, että niin moni muukin on samassa tilanteessa.”. 

Myynnit painuivat alas ensimmäisten viikkojen aikana. Huomasin selvästi sen, että ihmiset vain lopettivat ostamisen. Juhlia ei järjestetty, syntymäpäiviä ei vietetty yhdessä, joten lahjojen ostamisetkin siirtyivät automaattisesti tulevaisuuteen. Häitäkin juhlittiin virtuaalisesti. Silti oli hienoa huomata, että osa ihmisistä keksi mitä hienoimpia ratkaisuja siihen, että elämä jatkuu. Vastasimme asiakkaiden toiveisiin, ja kasvatimme valikoimaamme useilla kotoa käsin koettavilla elämyksillä. Valikoimaamme tuli online joogatunteja, virtuaalisia piknikkejä, yhteisiä iltapäiväkahveja, tarinaseikkailuja perheille, soittotunteja sekä gourmet -aterioita suoraan kotiin toimitettuna. 

Miljoona myytyä elämyslahjaa

Vaikka myymälät olivat kiinni, verkkokaupassa kävi asiakkaita. Näiden kuukausien aikana teimme jotain historiallisesti merkittävää. Rikoimme konsernitasolla miljoonan myydyn elämyslahjakortin rajan! Se valoi uskoa koko tiimiin, kaikissa maissamme. 

Kaupankäynti on vilkastunut viimeisten viikkojen aikana mukavasti. Toki se, että valmistujaisia ei juhlittu vielä keväällä mitenkään suuressa mittakaavassa, vaikuttaa jonkin verran, mutta se tietää vain sitä, että elokuussa meillä vietetään uutta toukokuuta.

Yhdessä hyvällä fiiliksellä eteenpäin

Toimistolla ollaan siis jo toista viikkoa. Miten paljon reippaampi mieli tulee siitä, että voit jakaa tiimin kanssa asioita. Onnea on tuulettaa yhdessä hyviä asioita ja onnistumisia. Yhdessä tekeminen, se on meidän ehdoton vahvuutemme. Me uskomme tulevaan. Kätemme ovat täynnä töitä tulevien superautotapahtuminen kanssa, etsimme aktiivisesti uusia elämyksiä, joita tarjota. Me selvisimme, ja nyt on hyvä.

Kesäisin terveisin,

Katri Pirinen, maajohtaja