”Miten vietän ystävänpäivää?” – ElämysBloggaajat kertovat

Kysyimme tutuilta suomalaisilta bloggaajilta mitä kivaa he ovat tehneet ja saaneet lahjaksi ystävänpäivänä.

Bloggaajien keskuudessa ollaan tukevasti sitä mieltä että ystävänpäivä on ystävien kesken vietettävä päivä, eikä perinteinen rakastavaisten juhlapäivä.

”Pienenä tuli väsättyä urakalla ystävänpäiväkortteja parhaille kavereille, mutta rehellisesti sanottuna en muista milloin olisin viimeksi tehnyt ystävänpäiväkortteja läheisilleni. Nykyään arvostan enemmän yhdessäoloa,“ kertoo bloggaaja Linda.

Ystävänpäivänkorttien lähettämistä muistavat melkein kaikki ja jotkut lähettävät vieläkin kortteja tai kirjeitä. Käsin kirjoitetut viestit ovat nykyään aika harvinaisia ja tuntuvat jopa vähän eksklusiivisiltakin.

Valentine2014_Fi_FB_ph_500

”En kaipaa silloin erityistä huomiota puolisolta, vaan toivoisin voivani viettää laatuaikaa läheisten ystävieni kanssa. Näin aikuisella iällä varsinkin ystävät kun tuppaa jäämään arjen jalkoihin,“ kertoo Niina. Hänen tavoin lähes kaikki bloggaajat haluaisivat kerätä ystävät yhteen. Monissa ystäväpiireissä on tapana kokoontua jonkun luo ja tehdä yhdessä illallista, leipoa jotain ja usein myös katsotaan yhdessä joku leffa.

Monet bloggaajista tahtovat tehdä ystävänpäivästä hemmottelupäivän ystävän kanssa, mennä kahvilaan tai leipoa itse kotona perheelle tai ystäville. Suosittu vaihtoehto on myös lahjoittaa jotain itse tehtyä – korvakoruista kuppikakkuihin.

Pariskunnat toivovat irtiottoa arjesta – romanttista illallista tai kylpyläviikonloppua. ”Kivahan toki voisi olla joku yhteinen mukava hemmotteluilta, yhdessä hierontaan, leffaan, syömään hyvään ravintolaan,“ kirjoittaa Titteli kommenttina teemaan. Yhdessäoloaikaa on monissakin perheissä aika vähän ja näin ollen nautittaisiin ystävänpäivänä ihan sitä perusasiaa eli laatuaikaa yhdessä. Kyllähän lahjakin olisi kiva, mutta ei niin tärkeää kuin yhteinen aika oman kullan kanssa.

Teksti: Tiina, Elämyslahjat.fi
Katso ystävänpäivän lahjaideoita täältä