Parhaat muistot isän kanssa (liian herttainen otsikko – ei ikinä!)

isänpäivä

Pistimme ElämysLahjojen kanssa isänpäiväkilpailun pystyyn Facebookissa, jossa kysyimme parhaita muistoja isän kanssa. Vastauksia alkoi satelemaan heti ja niitä on tullut jo nyt huikea määrä – yli 150 vastausta. Isät ovat selvästi monille suomalaisille hyvin tärkeitä – niin kuin myös minulle. On hienoa lukea muiden kommentteja, jotka ovat tunnetta täynnä. Monien isät ovat jo nukkuneet pois, mutta he ovat jättäneet jälkeensä monia ikimuistoisia hetkiä. ”Ihanat hetkeen luontoon ja ne eväät”,  kuuluu yksi monista kommenteista. Monet muistavat isät luontoretkistä ja NIISTÄ eväistä. Itse voin myös allekirjoittaa kyseisen.

 

Olen käynyt pienenä monesti metsäretkillä oman isän kanssa ja hänellä oli aina mukana kasa mandariineja. Ne olivat piilossa taskunpohjalla. Kun aloin valittamaan nälkää löytyi taskusta aina vielä yksi mandariini. Kuulostaa ehkä tylsältä ja normaalilta, mutta minulle mandariinit olivat se juttu. Nykyään ei tule enää isän kanssa käytyä metsäretkillä. Niistä on jäänyt hienoja muistoja, mutta miksi lopettaa jotain, joka on jäänyt näin monelle mieleen. Voisinkin haastaa kaikki, joilla on mahdollisuus, tekemään taas yhden metsäretken oman isän kanssa.

 

Isällä on ollut monesti myös kova meno päällä. Kun äiti on istunut keittiössä kokkaamassa, on isä on ollut ”pihapelien kaveri”. Isä on kuskannut toisia lätkään ja toisten kanssa juossut ympäri pihapiiriä pallon perässä. Kaikkien parasta on kuitenkin ”jatkuva läsnäolo ja tuki”. Isän kanssa on hiihdetty ja kalastettu. Hän on antanut meille monia hienoja muistoja. Nyt on kuitenkin meidän vuoromme muistaa isää. Pienenä tuli koulussa askarreltua kortti. Miksi ei nyt jatkaisi samalla linjalla? Tai sitten voi ostaa jotain pientä isälle – ehkä ElämysLahjojen isänpäivälahjoista tai sitten askarrella itse. Isälle voisi kutoa vaikka villasukat – jos nyt ensi oppisi kutomaan 🙂

 

Isänpäivää odottaen,

 

Tommi

 

Inspiraatio artikkeliin lähti isänpäivän Facebook-kilpailusta.