Ferrari

Sunnuntaikruisailua Ferrarilla

Ferrari

 

Auringonpaiste lämmittää, kesäisen Helsingin kadut kutsuvat ja edessäni on punaisena kiiltelevän Ferrarin ratti. Tämän sunnuntai-iltapäivän ajelun puitteet ovat kunnossa.

 

Ajoelämys alkaa parkkipaikalta, jossa ajo-opastaja esittelee minulle Ferrari 360:n ja neuvoo ajolaitteiden käytön. Opastus ja asiantuntijan läsnäolo ovat tarpeen, koska innostuksen lisäksi jännitys on päällimmäisenä tunteena. Auto on arvokas, eikä keltään varmasti jäisi huomaamatta, jos sillä törmäisi parkkipaikan tolppaan. Myös ajoreitti on itselleni entuudestaan tuntematon.

 

Ferrari

 

Ferrari

 

Jännitys kasvaa entisestään, kun auto jyrähtää liikkeelle. Ääni on sellainen, että tämä kulkupeli sekä nähdään että kuullaan! Hevosvoimia kärryssä on 400. Ohjaus on sujuvaa, mutta auton mataluus vaatii hieman totuttelua.

 

Pääsemme lähtemään matkaan ongelmitta ja vähitellen jännitys alkaa väistyä. Tässä sitä ajellaan Ferrarilla! Ilmavirta sekoittaa hiuksia kun nopeus kasvaa. Ohikulkijoiden katseet kääntyvät punaiseen avoautoon. Vaikka auton huippunopeus on 304 km/h, nyt ei ole tarkoitus hurjastella. Tämä sopii minulle hyvin; kaupunkiajon tarkoituksena on nautiskella. Muissa autoilijoissa Ferrari vaikuttaa kuitenkin herättävän kilpailunhalun (tai kateuden?), sillä ohituksia tuntuu olevan tänään erityisen paljon.

 

Ajon aikana vieressä istuva opastaja kertoo auton ominaisuuksista ja ohjaa ajamaan oikeaa reittiä. Edelleen on mukavaa, että joku on vieressä juttuseurana. Loppumatkasta olo on jo rento ja ajosta todella voi nauttia. Vartti kuluu nopeasti, ja kurvaamme takaisin parkkipaikalle.

 

Parasta kokemuksessa oli kunnioitusta herättävä moottorin jylinä liikkeelle lähtiessä. Ja onhan auto jo itsessäänkin legendaarinen. Oli myös hauskaa, että ajo kuvattiin ja siitä saa muiston. Näin elämystä voi fiilistellä yhä uudelleen kotisohvalla – ja tietysti esitellä sitä myös muille.

 

Ferrari

 

Ferrari-ajoja järjestetään seuraavan kerran Helsingissä kesällä 2016. Onpahan taas yksi syy lisää odottaa kesää.

 

– Niko, elämystestaaja