Hauskaa, hyvää ja kaiken lisäksi terveellistä!

Kävimme porukalla raakasuklaa workshopissa. Työpaja järjestetään Helsingissä ihanassa Rupla-kahvilassa, joka tarjoaa hauskan ja kotoisan ympäristön terveellisten raakaherkkujen valmistamiseen. Rupla toimii päivisin viihtyisänä kahvilana, jonka tunnelman luo vaihtuvat taidenäyttelyt ja myynnissä olevat design- ja vintage huonekalut sekä suunnittelijoiden vaatemyymäläpuoli.

blogi29blogi12

Emme olleet aiemmin itse valmistaneet raakasuklaata ja kuvittelimme sen olevan ehkä jopa hieman hankalaa ja valmistustapojen poikkeavan hurjasti normaalista kotikeittiösekoilusta. Osaammekohan?

1

Työpaja alkoi mukavasti meidän tutustumalla yhdessä läpi käytettävien raaka-aineiden alkuperiin ja ravintoarvoihin sekä tietysti maistelemalla. Täytyy sanoa, että monet raaka-aineet yksinään ovat todella vahvan makuisia, niiden korkean ravinnerikkauden vuoksi, superfoodeja siispä totta tosiaan. Ei heti uskoisi, miten vahvalta esimerkiksi kaakao, yksi maailman ravinnerikkaimmista raaka-aineista, maistuu raakana! Aloimme vähän epäröimään lopputuleman kohtaloa, sillä valmistuksessa ei käytetä tietenkään mitään prosessoituja komponentteja, kuten sokeria.

2.1blogi3

blogi17

Suklaan valmistaminen tapahtui pareittain ja oli mukavaa, että workshopin luonteeseen kuuluen suklaan valmistaminen oli sosiaalista kimpassa tekemistä. Valmistusta helpottamaan raaka-aineet olivat jauheina, jotka mitattiin melko lailla näppituntumalla ohjeistuksen mukaisesti. Eihän tämä niin hankalaa olekaan, vaan hauskaa ja mielenkiintoista! 

blogi23blogi14blogi16

Tunnelma työpajassa oli ihanan rento ja avoin, pajassa tosissaan kaikki valmistavat omat satsiinsa ja heiteltiin ilmaan keskustelua ja kysymyksiä raakaruosta. Mielenkiintoisia faktoja, hauskaa fiilistä ja kivaa yhdessätekemistä! Ryhmä oli juuri sopivan kokoinen, jotta työpajassa säilyi tuttavallinen ja rauhallinen ilmapiiri.

blogi25blogi8

Emme olleet ainoita, jotka ihmettelivät eräiden raaka-aineiden koostumusta, makua tai ravintotietoja, ja ilmoille lennähtikin “ohhoh” useampaan otteeseen. Kun saimme raaka-aineet yhdistettyä ja suklaamassan oikeanlaiseksi, valutimme sen muotteihin. Nyt herkut hetkeksi tekeytymään pakastimeen, onpas jännittävää!

 

11

Vitsit, enpä olisi uskonut, mutta jopa meidän konvehdeista tuli erittäinkin mallikkaan näköisiä (mikä lahjaidea btw)! Silti ennen maistamista takaraivossa vienosti kumisi vanha sanonta, ”moni kakku…” Mutta arvatkaapas, oli muuten hyvää! Ja samalla täysin uudenlaisen ja terveellisen makuista. Jännä myös huomata, että Katrin ja minun suklaa oli todella eri makuista kuin toisen tiimin. Voimakkaan makuisten raaka-aineiden suhteet ovat siis melko pienestä kiinni, ja hennoilla muutoksilla suklaasta saa siten eri vivahteita esiin. Harjoitus tekee mestarin, jotta löytää sen itseä eniten miellyttävän kombinaation.

 

Raaka-aineita voi ostaa paikan päältä, jotta raakasuklaan mestariksi voi harjoitella myös kotioloissa ja kokeilla erilaisia variaatioita, luovuus kunniaan! Raakasuklaa ei tosiaankaan ole mitään aivan tavallista sunnuntaisuklaata, vaan niin ravinnerikasta, että yksikin pala riittää. Suklaa myös piristää jonkin verran, joten sitä ei kannata nauttia liikaa myöhään illalla, mutta sitäkin parempi iltapäivän energisoiva herkku on kyseessä.

_DSC3594

GreenStreet järjestää myös huippusuosittuja ja terveellisiä raakakakku workshoppeja, täytyypä kokeilla seuraavaksi! Jos Helsinkiin on matkaa tai haluaa järjestää oman workshoppinsa kotioloissa, voi valita myös raakasuklaa nettikurssin, jonka mahdollistaa yksityiskohtaisen ohjeistuksen ja niksien myötä raakasuklaan valmistamisen myös omassa keittiössä.

 

5


Workshop
on todella hauskaa ja erilaista tekemistä porukalla tai laatuajan viettämistä parhaan ystävän tai kumppanin kanssa. Ja kaiken lisäksi terveellistä ja maistuvaa!

I´m sold ja toivon todella, etteivät läheiseni lue tätä ja arvaa mitä saavat joululahjaksi tänä vuonna 😉

 

 

Maistuvaa ja terveellistä joulun odotusta!

 

Pinja