Ystävyys on sellainen asia…

 

ystävänpäivä

Pidämme usein ystävyyttä, ystäviä ja kumppaneita itsestään selvinä asioina, jotka kuuluvat kaikkien elämään. On kuitenkin paljon ihmisiä, jotka ovat yksinäisiä. Ajattele hetken elämääsi ilman ystäviä tai rakasta. Eikö tunnukin tyhjältä ja yksinäiseltä? Ei ole ketään, jonka kanssa jakaa päivän hetkiä. Ei ketään, jonka kanssa puhuisi ikävistä asioita tai nauraisi hauskoille hetkille. Jokapäiväisessä elämässämme emme aina edes huomaa, kuinka suuri merkitys ystävillä on.

 

Ystävien ja rakkaiden muistaminen on tärkeää, he ovat niitä, jotka ovat elämämme suola. Heitä varten vietämme kansainvälisesti ystävänpäivää, Valentinuksen päivää. Muualla se on rakastavaisten juhlapäivä. Meillä Suomessa juhlaa on tapana viettää ystäviä muistamalla. Mikä estäisi viettää sitä molemmin tavoin, muistamalla sekä ystäviä että omaa rakkainta? Itse vietän päivää niin.

 

Tänäkin vuonna muistan pysähtyä ja lähettää pari erityisen lämmintä ajatusta kaikille ihanille ystävilleni ympäri Suomea. Ystävien suhteen olen huomannut, että tosiystävyys kestää kaikki koettelemukset ja vuoden tai vuosien hiljaiselon. Jotkut ystävistäni ovat kulkeneet kanssani vuosia, osan olen tavannut vasta. Muutama oikein rakas asuu kaukana ja yhden erityisen ystävän kanssa olen päässyt jakamaan arkeni. Ystäville, lähellä ja kaukaa, lähetän kortin kunnon halauksen kera!

 

Haluan muistaa myös rakkaintani jollakin erityisellä. Keksin, että suuntaamme ystävänpäiväksi viettämään kahden keskeistä laatuaikaa Helsinkiin. Etsin romanttisen hotellin sekä hyvän ruoka paikan ja varasin molemmat jo valmiiksi. Kuplivat ja karkit ovat vain hankkimatta.

 

Tämän vuoden ystävänpäivä kuulostaa sujuvan oikein mukavissa merkeissä. Olen onnekas kun minulle on ihania ystäviä, jotka valaisevat elämääni ja rakas, joka ilahduttaa minua vuoden jokaisena päivänä.

 

­Oikein ihanaa ystävänpäivää ja hyvää mieltä kaikille lukijoille!

 

psssst. Jos kiinnnostaa, täältä voi kurkata ElämysLahjojen ystävänpäivälahjaideat.

 

Anu Jokela

Anu Jokela, kirjoittaja