Ammunta ampumaradalla – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

ammuntaelämys

Ammunta ampumaradalla on jännittävä ja adrenaliinintäyteinen kokemus, joka sopii mainiosti elämyslahjaksi itselle tai läheiselle. Olitpa ensikertalainen tai jo hieman kokeneempi ampuja, ampumaradalla pääset testaamaan taitojasi ja nauttimaan tarkkuuslajin tuomasta jännityksestä.

Tässä artikkelissa kerromme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää ampumaradalla ampumisesta, mukaan lukien hinnat, elämysvaihtoehdot, pukeutumisvinkit ja mielenkiintoiset tiedot ampumaradoista. Sukella mukaan ja valitse itsellesi tai läheisellesi täydellinen ammuntaelämys Elämyslahjojen valikoimasta!

Kuinka paljon ampumaradalla ampuminen maksaa?

Ampumaradalla ampumisen hinnat vaihtelevat valitun elämyksen, ammusmäärän ja käytettävien aseiden mukaan. Elämyslahjojen valikoimassa on tarjolla monenlaisia ammuntaelämyksiä, joista jokainen tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen.

Esimerkiksi ammunta käsiaseilla Helsingissä maksaa alk. 69 euroa ja sisältää opastuksen sekä tarvittavat varusteet, kuten asevuokran ja patruunat. Ampumaan pääset myös esimerkiksi Vantaalla, Espoossa, Tampereella ja Lappeenrannassa. Myös Tallinnassa on tarjolla ammunta käsiaseilla, jonka hinta kahdelle henkilölle on alk. 85 euroa.

Mikä ammuntaelämys valita?

Valitessasi ammuntaelämystä, kannattaa ottaa huomioon oma tai lahjan saajan kokemus ja toiveet. Tässä muutamia suositeltuja vaihtoehtoja:

 1. Ammunta käsiaseilla Helsingissä – Sopii hyvin ensikertalaisille, jotka haluavat tutustua ammuntaan turvallisesti ohjaajan opastuksella.
 2. Walk-in ammuntaelämys – Täydellinen valinta niille, jotka haluavat kokeilla erilaisia aseita ja saada monipuolisemman kokemuksen.
 3. Pistooliammunta kahdelle Vantaalla tai Tampereella – Erinomainen vaihtoehto pareille tai ystäville, jotka haluavat jakaa jännittävän elämyksen.
 4. Lännen ammunta ryhmälle – Hauska ja erilainen elämys, jossa pääset kokeilemaan perinteistä lännen revolveria.
 5. Pistooliammuntaa aloittelijalle Espoossa – Loistava valinta niille, jotka haluavat aloittaa ammunnan perusteista.
 6. Pistooliammuntaa kokeneelle ampujalle – Sopii hyvin niille, jotka ovat jo kokeilleet ammuntaa ja haluavat haastavampaa harjoittelua.

Kaikki nämä vaihtoehdot ja lukuisia muita ammuntaelämyksiä löydät Elämyslahjojen verkkokaupasta, jossa voit ostaa ne kätevästi itselle tai lahjaksi.

ammunta ampuradalla

Pukeutuminen ampumaradalle

Ampumaradalle pukeutuminen kannattaa suunnitella mukavuuden ja turvallisuuden näkökulmasta. Tässä muutamia vinkkejä:

 • Mukavat vaatteet: Valitse vaatteet, joissa on helppo liikkua ja jotka eivät rajoita liikkeitäsi.
 • Tukevat kengät: Käytä tukevia kenkiä, jotka antavat hyvän pidon.
 • Suojalasit ja kuulosuojaimet: Ampumaradoilla on tarjolla yleensä tarvittavat suojavarusteet.
 • Säänmukainen pukeutuminen: Jos ampumarata on ulkona, huomioi sääolosuhteet ja pukeudu sen mukaisesti.

Ampumaradan etiketti ja käyttäytyminen

Ampumaradalla on tärkeää noudattaa tiettyjä etikettisääntöjä ja käyttäytymissääntöjä, jotta kokemus on turvallinen ja miellyttävä kaikille osallistujille:

 • Noudata ohjeita: Kuuntele tarkasti ohjaajan antamat ohjeet ja noudata niitä tarkasti. Tämä koskee sekä turvallisuusohjeita että ampumistekniikoita.
 • Ole kärsivällinen ja kunnioittava: Ammuntaradoilla voi olla muitakin ampujia, joten ole kärsivällinen ja kunnioita muiden vuoroja. Älä häiritse muita ampujia ja anna heille tilaa keskittyä.

Ampumarata – tärkeimmät tiedot ja mielenkiintoiset asiat

Ampumarata on paikka, jossa voit harjoitella ammuntaa turvallisesti ja valvotusti. Tässä muutamia tärkeitä tietoja ja mielenkiintoisia faktoja ampumaradoista:

 • Turvallisuus: Ampumaradoilla noudatetaan tarkkoja turvallisuusohjeita, ja ammunta tapahtuu aina valvotusti. Ennen ampumista saat perusteellisen opastuksen ja ohjeet turvalliseen ampumiseen.
 • Varusteet ja aseet: Ampumaradoilla voi olla tarjolla laaja valikoima aseita, kuten käsiaseita, kiväärejä ja haulikoita. Kaikki tarvittavat varusteet, kuten suojalasit ja kuulosuojaimet, saat käyttöösi radalta.
 • Ohjaajat ja koulutus: Kokeneet ohjaajat auttavat sinua ampumisen aikana ja varmistavat, että kokemuksesi on turvallinen ja miellyttävä. Heidän opastuksellaan voit kehittää taitojasi ja saada hyödyllisiä vinkkejä ampumiseen.
 • Mielenkiintoiset faktat: Ampumaharrastus on kasvattanut suosiotaan viime vuosina, ja ampumaratoja löytyy ympäri Suomea. Ampuminen vaatii keskittymistä, tarkkuutta ja rauhallisuutta, mikä tekee siitä erinomaisen tavan kehittää omia taitoja ja hallintakykyä.
ammunta

Yhteenveto ammuntaelämyksistä

Ammunta ampumaradalla tarjoaa jännittävän ja opettavaisen elämyksen, joka sopii mainiosti lahjaksi itselle tai läheiselle. Valitse sopiva ammuntaelämys Elämyslahjojen laajasta valikoimasta ja anna lahjaksi unohtumaton kokemus.

Muista huomioida turvallisuusohjeet, pukeutua mukavasti ja nauttia tarkkuuslajin tuomasta jännityksestä. Vieraile Elämyslahjojen verkkokaupassa ja valitse itsellesi tai läheisellesi täydellinen ammuntaelämys!

-Essi, Elämyslahjat.fi

Jos hakusessa on hieman erilainen ammuntaelämys, tutustu myös värikuulasotaan: Mitä kaikkea sinun pitää tietää ennen paintball-peliä?