Elämyslahjojen erikoisuudet [näistä uniikeista elämyksistä voi nauttia vain Suomessa]

Oletko aina halunnut kokea jotain erikoista? Jotain, joka on mahdollista vain Suomessa? Kokosin tähän artikkeliin kolme täysin uniikkia elämyslahjaa, joista tiettävästi voi nauttia vain Suomessa. Mitä näistä elämyksistä sinä lähdet testaamaan seuraavaksi? 🤩

Maailman ainoa maanalainen sisäkartingrata

Maailman ainoa maanalainen sisäkartingrata

Tiesitkö, että Helsingin Myllypurossa on mahdollista ajaa kartingia maan alla? Formula Center Helsinki on tiettävästi maailman ainoa maanalainen sisäkartingrata. Rata kerää kiitoksia kokeneemmiltakin kuskeilta, sillä se on profiililtaan vauhdikas ja vaativa. Turvallisuutta ei kuitenkaan ole unohdettu, sillä radan reunat on suojattu joustavilla putkivalleilla.

Pituutta betonipäällysteisellä karting-radalla on noin 300 metriä. Usein asfaltoidulla radalla karting-auton ohjaaminen voi tuntua raskaalta, mutta tässä tapauksessa niin ei ole. Myös oikea kumiseos mahdollistaa hyvän pidon ja helpon ajettavuuden.

Tutustu tarkemmin tähän elämykseen: Arrive & Drive -ajopaketti.

Maailman korkein nosturista hypättävä benjihyppy

Maailman korkein nosturibenji

Sky Breakersin operoima benjihyppy hypätään 150 metrin korkeudelta Helsingin Kaivopuistossa. CNN:n mukaan tämä hurja hyppy on 12. korkein benjihyppy koko maailmassa ja samalla maailman korkein nosturibenjihyppy. Aika hurjaa, vai mitä?

Hypyn aikana voidaan saavuttaa jopa 120 km/h nopeus, ja ensimmäisen pompun nopeus voi olla jopa 80 km/h ylöspäin. Täysin vapaata pudotusta hypyssä on 50 metriä, jonka jälkeen köysi hidastaa vauhtia vähitellen. Laskeutuminen tapahtuu meressä kelluvalle alustalle. Hyppytapahtumia järjestetään heinä-elokuussa vuosittain.

Tutustu tarkemmin tähän elämykseen: Suomen korkein benjihyppy.

Euroopan suurin lasersota-areena

Euroopan suurin lasersota-areena

Miltä kuulostaisi poikkeuksellisen aito taistelukokemus isolla lasersota-areenalla? Extreme Arena Keravalla lukeutuu Euroopan suurimpiin lasersota-areenoihin. Pelitilaa on yhteensä 1700 neliömetrin verran kolmessa kerroksessa, kolmessa eri rakennuksessa ja kymmenissä erilaisissa huoneissa. Kyseessä on täysin uniikki ympärivuotinen taistelukaupunki.

Erikoiset ääni- ja valotehosteet tekevät lasertaistelusta realistisen. Pelissä käytetään infrapuna-aseita ja pääpantoja, jotka tulkitsevat osumia. Aseiden infrapunasäde on samanlainen kuin television kaukosäätimessä, ja se on täysin turvallinen ihmiselle. Lasersota ei aiheuta kipua eikä mustelmia.

Tutustu tarkemmin tähän elämykseen: lasersota kahdelle.

Kirjoittaja: Essi