Elämyslahjojen KESÄKISA!

2.Osakilpailu – Ammunta käsiaseilla

Toiseksi Kesäkisa -elämykseksi valikoitui ammunta käsiaseella. Tilanne tällä hetkellä Emma 1 – Mira 0.

Nyt jännitti elämys! Jännitys laittaa vielä kädet tärisemään ja nyt jos koskaan käsien tulisi olla vakaat! Sisäampumaradalla oli todella ammattitaitoinen ja kattava koulutus käsiaseen käyttöön liittyen, se rauhoitti molempien mieltä. Radalla oli yhtä aikaa alle kymmenen ampujaa, joten jonottaa ei tarvinnut. Voisimme hyvin kuvitella, että kyseinen elämys sopisi mainiosti esimerkiksi kaveriporukalle tai vaikkapa isommallekin yritysryhmälle, vaikka kerrallaan radalle mennäänkin ampumaan pienemmissä, max. 7hlö ryhmissä.

Jokaisella ampujalla on pieni oma “loossi”, josta ampuminen tapahtuu turvallisesti. Kaikilla on lisäksi suojalasit ja kuulokkeet. Jokainen radalla olija noudattaa samoja ohjeita suojavarusteiden ja aseen lataamisen suhteen, joten kaikki tapahtuu ammattitaitoisessa ohjauksessa. 

Ei muuta kuin kisa alkakoon! Sisäampumaradan pituus oli 25metriä ja aseina käytimme pienoispistooleja. Lopuksi tosin saimme kokeilla muitakin aseita. Elämyksessä ammutaan 5-laukauksen sarjoja. Ensimmäinen kierros sovittiin harjoituskierrokseksi, joten pisteitä laskettiin 4 muulta kierrokselta.

Mira:
Ampuminen oli järjestetty hyvin ja olo oli turvallinen koko ammunnan ajan. Jännitys aiheutti ammuskelun aikana sen, että rupesin sekoilemaan aseen kanssa huolella, enkä muistanut miten päin lipas laitetaan aseeseen. Tärinän määrä käsissä oli jotain ennennäkemätöntä!

Emma: 

Ampuminen itsessään ei jännittänyt, mutta kilpailun tuoma paine aiheutti käsien tärinän. Ohjaajalla oli kyllä hyvä pointti siinä, että eihän käsiä saa koskaan 100% vakaiksi ja tähtäin seikkailee tietyllä alueella kaikilla. Lisäksi saimme kokeilla paria muuta isompaa asetta, joten elämys itsessään oli todella monipuolinen!

Tämän osakilpailun voittaa se, joka saa isommat pisteet. Katso kisavideomme!