Elät vain kerran, joten miksi et nauttisi elämyksistä?

yolo

Olet ehkä kuullut joskus sanonnan ”You only live once” (YOLO). Viimeisten vuosikymmenten aikana tämä sanonta on tullut tutuksi erityisesti nuorten keskuudessa. Jotkut saattavat vihata tätä sanontaa, mutta pohjimmiltaan taustalla on oikeasti hyvä sanoma.  

Suorittaminen ja jatkuva kiire ottavat helposti vallan – valitettava nykypäivän trendi-ilmiö. Arki ja työ ovat jatkuvaa tekemistä, tuottamista ja tehokkuutta tehokkuuden päälle. Kalenteri on buukattu ääriään myöten täyteen. Puhelimeen kilahtaa ilmoituksia jatkuvasti. Kiire painaa päälle. Keho on ylivirittynyt ja aivot käyvät ylikierroksilla.

Sinulla on vain tämä yksi elämä, haluatko käyttää sen yllä kuvatulla tavalla? Ehkäpä voisit kokeilla irtaantumista arjesta elämysten avulla. Meillä on valikoimassamme lukuisia YOLO-kokemuksia (yhteensä yli 1600 elämyslahjaa), joita voit lähteä testaamaan!

carpe diem

Elämänviisauksilla kohti elämysrikkaampaa elämää

YOLO on moderni versio latinankielisestä viisaudesta ”Carpe Diem”, joka tarkoittaa hetkeen tarttumista. Kumpikin näistä sanonnoista viittaa hetkessä elämisen tärkeyteen. Koska elät vain kerran, sinun pitäisi elää elämääsi täysillä, vaikka se tarkoittaisi esimerkiksi mukavuusalueelta poistumista tai riskien ottamista.

Tälle kaikelle on tarve, kun kiireinen arki on yhä enemmän selviytymistä ja suorittamista. Nämä ”elät vain kerran” -tyyliset aforismit auttavat meitä pysähtymään ja ajattelemaan omaa elämäämme. Olet ehkä jo askeleen lähempänä onnellista elämää, kun tunnistat nämä taipumukset ja ymmärrät, että arjen ja elämän ei kuuluisi olla jatkuvaa suorittamista ja selviytymistä.

unelmat todeksi

Aloita unelmiesi toteuttaminen nyt

Elämyksistä unelmointi on ihanaa, mutta älä jää haavemaailmaan – silloin saatat missata upeita hetkiä. Sinulla on varmasti unelmia elämässäsi, joten miksi et aloittaisi niiden toteuttamista? Elä hetkessä ja nauti elämästä – nyt!

Jos haaveilet esimerkiksi laskuvarjohypystä, ajoelämyksestä Ferrarilla, yöpymisestä lasi-iglussa, golfkurssista, kuumailmapallolennosta, vesijettihurjastelusta tai risteilystä jäänmurtajalla, me voimme auttaa sinua unelman toteuttamisessa!

Jos unelmiesi toteuttamisella on jotain rajoitteita, esimerkiksi pelko tai budjetti, meillä on sinulle vaihtoehtoja. Jos laskuvarjohyppääminen pelottaa, aloita tutustumalla ensiksi matalan kynnyksen tuulitunnelilentoon.

Mikäli budjettisi on tiukka, tuulitunnelilento on myös laskuvarjohyppyä edullisempi vaihtoehto. Jos taas haaveilet vaikkapa Ferrari-ajelusta tai rallikyydityksestä, kokeile ensin karting-ajoa, jonka saat ostettua muutamalla kympillä.

Elämä on lyhyt, nyt on aika nauttia elämyksistä!

-Essi, elämyslahjat.fi

Piditkö tästä artikkelista? Lue myös Toteuta bucket list -haaveet – unelmien vuosi 2023.