Toteuta bucket list -haaveet – unelmien vuosi 2023

bucket list -elämykset

Tee uuden vuoden lupaus ja toteuta ainakin yksi bucket list -unelmasi vuonna 2023!

Elämässä pitää olla unelmia, niin isoja kuin pieniäkin. Unelmat voivat olla helposti toteutettavissa tai sitten ne voivat vaatia enemmän ponnisteluita. Ämpärilistalle voi koota asioita, joita haluaisi tehdä tai kokea elämänsä aikana. Osa haaveilee laskuvarjohypystä tai Ferrari-ajelusta, ja joku toinen taas saattaa haaveilla lentämisestä businessluokassa, safarimatkasta Afrikkaan tai uuden harrastuksen aloittamisesta.

Kokosimme tähän artikkeliin muutamia bucket list -elämyksiä. Ehkäpä löydät näiden elämysten joukosta jotain myös omalle ämpärilistallesi. Unelmien toteuttaminen on aloitettava joskus, ja nyt jos koskaan on hyvä aika. Kannustammekin sinua toteuttamaan edes yhden bucket list -unelmasi tänä vuonna!

1. Laskuvarjohyppy

Lukuisten ämpärilistojen ykkönen, elämysten kuningas, extremelajien keulakuva – tällä legendaarisella lentoelämyksellä on monta nimeä! Laskuvarjohypyn tulet muistamaan koko elämäsi ajan. Mikään elämys ei vedä vertoja laskuvarjohypylle.  

Jos haluat tänä vuonna aloittaa hieman matalammalta, miten olisi Suomen korkein benjihyppy? Tai ehkäpä haluat hankkia ensikosketuksesi laskuvarjohyppyyn tuulitunnelissa. Tuulitunnelilento simuloi laskuvarjohypyn vapaapudotusta, mutta ei ole luonteeltaan niin hurja kuin laskuvarjohyppy lentokoneesta.

2. Elämysloma

Kotimaasta löytyy paljon upeita lomakohteita! Kekseliäät majoitusmuodot ja elämykselliset lomakohteet ovat yhä suositumpia. Miltä kuulostaisi esimerkiksi kylpyläloma Järvisydämessä tai igluyöpyminen Lapissa? Hyvällä tuurilla voit ihailla komeita revontulia sängyssä makoillen!

3. Vesijettihurjastelu

Hurjastelu vesijetillä on jokaisen vesipedon ja vauhtihirmun unelmaelämys! Mikä voisikaan olla parempi elämys kuumana kesäpäivänä kuin virkistävä vesijettihurjastelu. Käännä kaasu pohjaan ja ota suunnaksi upeat saaristomaisemat.    

4. Ajoelämys superautolla

Hyppäisitkö tänä vuonna katseita kääntävän ja virtaviivaisen superauton ratin taakse? Superautojen selkäpiissä asti jyrähtävät hevosvoimat ovat jotain aivan uskomatonta, eikä sitä tuntemusta voi edes sanoin kuvailla. Sinun täytyy kokea se itse!

5. Joogakokeilu

Vuosi 2023 on hyvän olon vuosi, ja mikä sopisikaan paremmin hyvinvointiin kuin uusi joogaharrastus! Jooga on hyvin kokonaisvaltainen liikuntamuoto ja siitä löytyy niin lempeämpiä kuin myös fyysisempiä versioita. Testaatko mieluummin shaktajoogaa, ilmajoogaa vai hot joogaa?

6. Huskysafari

Huskysafari on yksi perinteisimmistä pohjoisen aktiviteeteista, joka tulisi kokea edes kerran elämässä. Koiravaljakko vie sinut vauhdikkaalle ja upealle matkalle talvisiin maisemiin. Erilaisia safareita löytyy paljon Lapista, mutta myös esimerkiksi Lempäälässä on mahdollisuus nauttia ihmisen parhaiden ystävien seurasta husky-piknikillä.

7. Sukellus

Olisiko aika ottaa ensiaskeleet vedenalaista maailmaa kohti? Sukelluskokeilu altaassa on hyvä tapa tutustua hauskaan sukellusharrastukseen. Ehkäpä suuntaat sukelluskokeilun jälkeen peruskurssille tai kaukaisten lomakohteiden syvyyksiin sukeltelemaan.

8. Helikopterilento

Nousu yläilmoihin tuntuu vatsanpohjassa asti – helikopterilla lentäminen on huippuhauskaa! Oletko aina halunnut nousta korkeuksiin helikopterilla ja nähdä, miltä kaupunki näyttää yläilmoista? Lennolla on mahdollisuus nauttia lentämisen vapaudesta ja tietysti upeista maisemista.

9. Koskenlasku

Kosken kuohut kutsuvat! Oletko aina haaveillut kokevasi vauhdikkaan koskiseikkailun ja haastavasi koskien kuohut? Luonnon oma vuoristorata tarjoaa adrenaliinin täyteisen elämyksen ja jylhiä luontomaisemia, kuohuja ja pärskeitä unohtamatta.

10. Karting-ajo

Karting on todella helppoa, ja karting-ajo luonnistuu myös kortittomalta kuskilta. Karting-ajo (ja erityisesti karting-kisan voitto) parantaa itseluottamusta ja mielialaa. Karting-ajokierrokset virkistävät taatusti, ja ajon jälkeen tuntee elävänsä!

Mitä elämyksiä löytyy sinun ämpärilistaltasi?

-Essi, elämyslahjat.fi