Haastattelussa Kadri Lepiku: Elämyslahjojen Suomen valloitus – Tuntemattomasta verkkokaupasta miljoonabisnekseksi

Elämyslahjat.fi on toiminut Suomessa materiaalittomien lahjojen pioneerina ja tarjonnut ihmisille mahdollisuuden antaa läheisilleen unohtumattomia kokemuksia jo vuodesta 2010 lähtien. Nyt haastattelemme yhtä tämän menestystarinan merkittävimmistä vaikuttajista, maajohtaja Kadri Lepikua ja katsomme, mitä Elämyslahjat tarjoavat teille nyt ja tulevaisuudessa.

 

elämyslahjat

Kadri Lepiku kokeilemassa Formula-kyyditystä.

 

Kertoisitko lyhyesti itsestäsi ja taustastasi Elämyslahjoissa?

 

Olen Kadri Lepiku, 32-vuotias matkailun ja luonnossa vaeltelun ystävä Virosta. Liityin Elämyslahjojen tiimiin yli kuusi vuotta sitten ja olen ollut mukana Suomi-osaston toiminnassa sen perustamisesta asti: aloitin työni asiakaspalvelussa, siirryin myöhemmin markkinoinnin ja tuotehankinnan pariin ja nyt olen toiminut kolme vuotta yrityksen maajohtajana.

 

 

 

Miksi ihmiset ovat alkaneet lahjoittamaan tavaran sijaan elämyksiä?

 

Siihen on mielestäni montakin syytä: Uskon elämyksen olevan aidosti henkilökohtainen lahja, joka kertoo halusta antaa jotain erikoista. Tällaisesta lahjasta näkyy myös aito välittäminen lahjan saajaa kohtaan. Haluamme antaa kokemuksia, jotka muistetaan vielä vuosien kuluttua. Jo elämyslahjan avaaminen aiheuttaa täpinää sen saajassa sekä läheisissä.

 

Tähän mennessä olemme saaneet palveluistamme erinomaista palautetta ja asiakkaat selvästi pitävät Elämyslahjojen konseptista. He kertovat usein olevansa tyytyväisiä siitä, että kaltaisemme yritys on olemassa Suomessa.

 

 

 

Mitä ovat elämyslahjojen suurimmat edut perinteisiin paketteihin verrattuna?

 

Nykypäivän ostohulluus ei ole enää trendikästä, joten elämyslahjojen suosio tulee vain kasvamaan jatkossa. Ihmiset arvostavat yhä enemmän yhteistä aikaa, uusia kokemuksia ja matkustamista, ja meidän palvelumme tukee tätä ajatusmaailmaa täydellisesti.

 

Moni näkee asian myös ympäristöystävälliseltä kantilta: Ihmiset eivät halua enää ostaa muovia ja turhaa rompetta. Vähennetään tavaran tuottamista. Yhden henkilön vaikutus tähän on toki pientä, mutta ajatusmaailma materian suhteen muuttuu jatkuvasti. Elämyslahjoissa tarjoamme tuotteita, jotka on mahdollista ostaa sähköisesti, täysin ilman ympäristön rasittamista.

 

 

 

Millaisista elämyksistä suomalaiset ovat kiinnostuneita?

 

Ykköstuotteemme on jo vuosia ollut illallinen pimeässä, jota löytyy jo useammasta kaupungista. Toki suomalaiset tykkäävät myös aktiivisemmista elämyksistä, ja heti illallisen jälkeen suosikkilistoilta löytyvätkin esittelykurssi kevytlentokoneella sekä rallikokeilu – sen kyllä huomaa, että ralli on Suomessa kova juttu. Suurimpana muutoksena Elämyslahjojen alkuvuosiin ovat olleet pakohuonepelit, joiden suosio on kasvanut valtavasti.

 

 

 

Mitkä ovat omia suosikkielämyksiäsi?

 

Olen kyllä vähän sellainen hurjapää, että kerranhan täällä eletään ja kaikkea täytyy kokeilla! Ajoelämykset saavat minut aina innostumaan. Hemmotteluelämykset ovat toinen suosikkini, enkä voisi koskaan kieltäytyä kylpylälomasta, hieronnasta tai kasvohoidosta.

 

Olen kokeillut paljon vauhdikkaita elämyksiä ja on pakko myöntää, että vähän pelkään korkeita paikkoja. Olen tehnyt tandemhypyn laskuvarjolla ja muitakin vastaavia elämyksiä ilmassa, vaikka tavallisesti jäänkin mieluusti maan pinnalle. Eikä se pelko ole edes hyppäämällä parantunut, mutta tiedän aina pystyväni sen tekemään. On hienoa pystyä sanomaan, että olen hyppäämällä kohdannut pelkoni – näistä kokemuksista voi sitten ylpeänä kertoa tulevaisuudessa myös lapsenlapsille.

 

 

 

Näkyykö ostajan tai lahjan saajan ikä elämysvalinnassa? 

 

Myyntipisteillämme, joita löytyy vakituisesti Helsingin Kampista ja Itiksestä, asiakkaita palvelee lahjaekspertti, joka osaa suositella lahjan saajalle sopivia vaihtoehtoja. Voisi sanoa, että nuoret ostavat yleensä aktiivisempia elämyspaketteja. Vastaan on kyllä tullut myös tilanteita, joissa perhe tai vanhat työkaverit yllättävät 70-vuotiaan syntymäpäiväsankarin laskuvarjohypyllä tai rallikokeilulla, mikä on mielestämme todella mahtava veto!

 

 

 

Miten Elämyslahjat aikoo toimia jatkossa? 

 

Olemme toistaiseksi keskittyneet pääkaupunkiseutuun, mutta lähitulevaisuudessa tarjonta tulee lisääntymään muuallakin Suomessa. Haluamme tarjota suosituimpia elämyksiämme kaikissa isoimmissa kaupungeissa. Markkinoinnissa haluamme olla enemmän esillä myös isoimmissa tapahtumissa, kuten festareilla ja messuilla: aiomme tulla ulos toimistosta ja kertoa asiakkaillemme tuotteista ja brändistämme henkilökohtaisesti.

 

Tavoitteenamme on lisätä sivuillemme jatkuvasti lisää tuotteita ja lanseerata uusia elämysprojekteja. Pyrimme erottumaan kilpailijoistamme tekemällä asioita eri tavalla, olemaan materiaalittomien lahjapalveluiden edelläkävijöitä. Aiomme pysyä Suomen markkinajohtajana tarjoamalla alan parasta asiakaspalvelua, kattavimman tuotevalikoiman ja unohtumattomimpia elämyksiä.

 

 

– Jose, elämyskirjoittaja