Ihka ensimmäinen ElämysBloggaajien miitti:)

Kaikki rakastavat suklaata, niin myös me Elämyslahjoilla. Tämän takia kutsuimme bloggaajia kokeilemaan uutta elämystämme – raakasuklaa-workshoppia, jossa jokainen voi tehdä itse omat syntiset hyvät (mutta terveelliset) suklaat.

suklaa_DSC_0098-v2

Suklaamiitissä ElämysBloggaajat pääsivät ammattilaisten rautaiseen opastukseen raakasuklaan valmistuksen saloista. Workshopista vastasi uudenkarhea yritys nimeltä GreenStreet josta meitä opasti Johannes Laine ja Heidi Holmström. Yritys keskittyy nimenomaan raaka- ja terveysruokiin mutta korostaa kaikessa tekemisessään hyvää fiilistä ja terveestä kropasta johtuvaa flow-tilaa!

Superfood- ympyröissä pyörivät ihmiset tietävät jo paljon raakaruoasta, mutta isolle yleisölle käsite saattaa kuitenkin olla vielä vieras. Raakaruoalla tarkoitetaan ruokia, joiden valmistusprosessin aikana mitään ainesosaa ei kuumenneta yli 42 celsiusasteen. Tällä hellällä kokkaustavalla arvokkaat ravintoaineet kuten proteiinit ja vitamiinit saadaan säilymään mahdollisimman rikkaina ruoka-aineissa.

suklaa_DSC_0106

Itse valmistus yllätti koko porukan helppoudellaan ja yksinkertaisuudellaan. Raakasuklaan valmistuksessa avaintekijänä ovat laadukkaat pääraaka-aineet, (kuten kaakaovoi sekä 100 % kaakaojauhe) maistelu ja hyvä fiilis! Perus suklaapohjaan lisättiin oman maun mukaan terveysvaikutteisia ja makua tuovia jauheita kuten lucumaa, macaa sekä tocoa. Aineksia lämmitellään ja sulatellaan hellässä vesihauteessa, ja sekoitetaan halutut mausteaineet. Kun maku tyydyttää, kaadetaan massa muottiin, ja laitetaan jäähtymään joko pakkaseen (n.10-15 minuuttia) tai jääkaappiin (n. 20-30 minuuttia). Jäähdytyksen jälkeen suklaat ovat valmiita syötäviksi.

suklaa_DSC_0113

Suklaatyöpajan vetäjät korostivat että raakasuklaan teko on luova ja palkitseva prosessi, jota ihmiset turhaan jännittävät. Kun käytetään laadukkaita (suklaa)aineksia, ei lopputulos voi koskaan olla huono. Raakasuklaaseen ei lisätä valkoista sokeria, tai lukemattomia prosesseja käyneitä raaka-aineita, ja tästä syystä raakasuklaata voikin syödä enemmän hyvällä omallatunnolla.

suklaa_DSC_0116-v2
Elämyslahjojen ”suklaamestari” Joni

Elämyslahjojen tiimi kiittää kaikkia mukana olleita rennosta, opettavaisesta ja suussa sulavasta iltapäivästä! Raakaruoasta ja –suklaasta voi oppia lisää osoitteessa: GreenStreet.fi

ElämysBloggaajat on ElämysLahjojen yhteistyöohjelma, johon voi hakea kuka tahansa bloggaaja tai vloggaaja. Ohjelmassa mukana oleville lähetetään yhteistyöehdotuksia kuukausittain. Jos haluat hakea ohjelmaan, lähetä sähköpostia ja kerro blogisi nimi, URL, kuinka monta lukijaa sinulla on ja millaisista elämyksistä olet eniten kiinnostunut.

suklaa_DSC_0101-v2

Teksti: Netta Soininen
Työpajan toteutti: GreenStreet OY, Heidi Holmström
Katso lisää ja osta omasi: suklaatyöpaja yhdelle tai kahdelle
Lisää kuvia tästä