KESÄKISA! PSST….SALAINEN KURKISTUS HUONEPAKOPELIIN!

4. Osakilpailu – Exit Room

Ja edellisen, Paint&Party -kisan voitti…….MIRA taulullaan A! Tilanne siis Emma 2 – Mira 1. Äänestys käytiin Tiktokissa, Instagramissa & Instagramin stoorissa, facebookissa ja Facebookin stoorissa. Lisäksi ääniä tuli myös somekanavien inboxeihin, kiitos niistä! Kaikkien äänestäjien kesken arvoimme lahjakortin Paint & Party -kahdelle. Ääniä annettiin yhteensä 178, joista tulosten laskennan aikana Emma nappasi 83 ja Mira 95. Tiukkaakin tiukempi kisa meneillään! Laskennan jälkeisiä ääniä ei valitettavasti enää luettu mukaan. Arvonnan voitti Elina J. (facebookin puolelta).

Seuraavaksi osakilpailu nro. 4 – eli huonepakopeli! Tai pakohuonepeli. Tai Exit Room.


Huonepakopelit on aivan loistavaa puuhaa! Yleensä pakohuonepelejä tehdään porukassa tai vähintään kahden ihmisen voimin. Me halusimme kisaan vähän haastetta ja kävimme molemmat pelaamassa pakohuonepelin yksin. Se oli samaan aikaan melko ahdistavaa ja vapauttavaa. KESÄKISAN huonepakopeliksi valikoitui Omituisen Herra Knollin Maaginen Maailma. Itse elämykseen voit tutustua tarkemmin täällä: www.elamyslahjat.fi/lahjat/exit-room-helsinki-5lle/

Kyseessä on siis huone / tila, joka on sisustettu teeman mukaisesti (jokainen peli on erilainen), huoneessa on paljon tehtäviä, lukkoja, arvoituksia ja vihjeitä. Pelaajien tehtävänä on selviytyä huoneesta ulos ennen kuin aika loppuu.

Peli alkoi sääntöjen läpikäymisellä. Pelin ohjaaja kertoi käytännön vinkkejä huoneessa olevista lukoista. Lukkoja taisi pelissä olla 5 erilaista aina perinteisestä avainlukosta niin sanottuun suuntalukkoon. Pelissä kannattaa muistaa, että sama koodi tai avain ei käy toista kertaa enää ratkaisuksi. Ihan pelin alussa toinen ohjaajista kertoi Omituisen Herra Knollin tarinan, joka johdatti meidät peliin. 

Ja peli alkakoon! Peliaika tässä huonepakopelissä on 66 minuuttia. Normaalisti pakopeliin osallistuu kerrallaan 2-5 henkilöä, mutta me kisasimme siitä, kumpi pääsee nopeammin pois tai kumpi pääsee pelissä pidemmälle. Normaalisti pelin aikana on käytettävissä X-määrä vihjeitä. Tämä peli oli suhteellisen haastava, joten sovimme, että saamme n. 10min välein vihjeen, eli 6 vihjettä maksimissaan pelin aikana.

Ensin huoneeseen astui Emma, ja heti Emman suorituksen jälkeen saman huoneen koki Mira.

Huonepakopelien tarina, tehtävät ja sisältö poikkeavat toisistaan todella paljon, vaikka kaikissa peleissä perusidea pysyykin samana: ratkaise tehtävät tietyssä järjestyksessä vihjeiden avulla ja pääse ulos huoneesta.

Omituisen Herra Knollin Maaginen Maailma alkoi käytävästä, jossa oli runsaasti kirjoja. Heti huoneeseen astuessa aivonystyrät oli kovilla! Huone oli hämärä, kapea, ja siellä olisi ollut vaikka kuinka paljon erilaisia vihjeitä, mutta pelaajana ei osaa tarttua heti oikeisiin naruihin. Pakohuoneessa oli pakko puhua itsekseen, että pysyi ajatus kasassa. 

Emma:
Olen vähän sellainen sählääjä. Katseeni vaelteli ympäri huonetta kiinnittymättä kuitenkaan mihinkään yksityiskohtaan. Katselin huonetta kokonaisuutena, mikä on tietyllä tapaa ehkä vääränlainen lähestymistapa pelissä, missä pitäisi nimenomaan seurata pieniä vihjeitä. Saatoin hortoilla huoneessa tovin ennen kuin katseeni kiinnittyi huoneessa olleeseen kirjeeseen, mikä oli täynnä erilaisia vihjeitä.  

Mira: 

Minä takerruin ja jäin jumiin pelissä ihan vääriin asioihin. Tutkin pienimmätkin yksityiskohdat, vaikka ratkaisuja olisi ollut nenän edessä, loogisemmassa paikassa. Olin ihan varma, että pääsen pelissä pitkälle ja maaliin saakka seuraamalla tiettyä ajatusta, mutta voi kuinka väärässä olinkaan. 

Peli jatkui toiseen huoneeseen, jossa oli selkeästi enemmän vihjeitä. Molemmat totesimme, että huonepakopeli on paikka, missä toteaa itsensä erittäin tyhmäksi! Tavallaan ilmiselvät vihjeet eivät vain sytytä ajatuksen juoksua. Yleisimmät lauseet pelin aikana olivat:
“Mitä ihmettä?” “Mä en tajua!” ja “Ei saakeli miten tyhmä olen!”. 

Omituisen Herran Knollin Maaginen Maailma pelinä oli erittäin hyvin tehty, visuaalisesti kaunis ja muutenkin sopivan haastava. Yhtään enempää emme pelistä näytä tai paljasta, jotta siitä riittää vielä yllätyksiä lukijoille, jotka haluavat ko. Huonepakopelin pelata. Suosittelemme tätä peliä vähintään 2 pelaajalle.

Peli on pelattu, mutta miten pelissä kävi? Kumpi pääsi ulos? Vai pääsikö kumpikaan? Vain kuvaajamme tietää! Tämän osalta siis jäämme odottamaan lopputulosta! Edes me kilpailijat emme tiedä, miten tässä pelissä kävi!

Tilanne KESÄKISAN osalta on Emma 2 – Mira 1. Huonepakopelin tulokset kerrotaan viimeisen osakilpailuvideon yhteydessä, ja samalla videolla paljastuu myös, kumpi meistä joutuu hyppäämään hurjan Tandem-hypyn!

Katso koostevideo huonepakopelistä!