Mitä hankkia lahjaksi suklaan ystävälle?

lahja suklaan ystävälle

Suklaa, tuo herkullinen nautinto, joka sulattaa sydämet ja täyttää mielihalut ympäri maailmaa. Suklaa on ollut osana ihmisten elämää jo vuosituhansien ajan ja sen suosio vain kasvaa. Alun perin suklaata on nautittu vain nestemäisessä muodossa, Amerikassa jo ennen Kolumbuksen ensimmäistä löytöretkeä. Tällöin sitä on nautittu chilin kera, ja maku oli kaukana nykyisestä kaakaojuomasta, nimittäin erittäin kitkerää.

Eurooppaan suklaa on rantautunut ensimmäistä kertaa vuonna 1544, ja sitä pidettiin salassa Espanjassa 1600-luvulle saakka, ja tällöin siihen oltiinkin jo alettu lisätä chilin sijaan esimerkiksi mantelia, kanelia ja sokeria.

Vasta 1800-luvun puolivälissä valmistettiin ensimmäinen suklaapatukka. Siitä ei kauaa kestänyt, kunnes suklaa alkoi saavuttaa nykyistä muotoaan kaikkien rakastamana kiinteänä herkkuna. Nykyisin suklaasta löytyy vaikka mitä versioita, on tummaa suklaata, valkosuklaata, pähkinäistä suklaata ja jopa suklaata marjojen kera!

Vuosien vieriessä suklaata on alettu käyttää eri muodoissa, suklaan tuoksuisia öljyjä, suklaan makuista kahvia ja kaikenlaisia herkullisia suklaatuotteita! 

Lahjaideoita suklaan ystäville

Suklaata on tosiaan alettu nauttimaan muutenkin, kuin vain syötävänä muotona. Suklaan tuoksu on yksi herkullisimmista tuoksuista, joka maailmassa on, ja tätä onkin alettu hyödyntämään. 

Herkullinen suklaahieronta voikin aluksi kuulostaa melko tahmealta, mutta makealta. Hieronnassa käytetään suklaaöljyä, joka ei todellakaan jätä ihoa tahmeaksi. Lämmin suklaaöljy kosteuttaa ja pehmentää ihoa, ja siihen yhdistetty hieronta takaa mitä nautinnollisimman elämyksen. Hieronta lisää aineenvaihduntaa ja aktivoi verenkiertoa, ja ihana suklaan tuoksu takaa rentoutumisen.

Suklaan ystäväksi on myös muodostunut raikas minttu, ja näiden yhdistelmä on maun lisäksi uskomattoman hyvän tuoksuinen. Minttu ja suklaa -jalkahoito on juuri niin ylellinen ja rentouttava, kuin miltä se kuulostaakin. Perusteellinen jalkojen hoidon, kylvyn, hieronnan ja kaunistamisen lisäksi saat mitä ihanimman minttu ja suklaa -jalkakuorinnan, jonka jälkeen jalat tuntuvat kosteutetuilta ja pehmeiltä. Tuoksumaailma on myös takuuvarma tapa lievittää stressiä, joten hoidosta lähtiessäsi voit kokea kävelevänsä pilvien päällä.

Kun miettii suklaata ja siihen lisättyä toista makua, mikä tulee ensimmäisenä mieleen? Appelsiini? Oikein meni! Tässä hemmottelevassa suklaakasvohoidossa käytetään monia eri suklaatuotteita, kuten myös ihanaa kaakaovoita, johon on sekoitettu appelsiinin eteeristä öljyä. Kokonaisvaltaiseen ja erittäin rentouttavaan kasvohoitoon sisältyy peräti neljää eri suklaatuotetta erilaisissa kasvohoidoissa ja hieronnoissa ja lisäksi vaniljainen käsihieronta. Ja ettei hoidossa vaan olisi liian vähän suklaata – hoidon jälkeen tarjoillaan muutama maukas suklaakonvehti. Tätä herkullisemman rentouttavampaa ei kasvohoito voi olla!

Lahjaksi suklaahoito, mutta minkälainen?

suklaahoito

Tässä on oikeastaan kysymys vain lahjansaajan mieltymyksestä. Toki hieronnat sisältävät eri tuotteita eri suklaan tuoksuilla, mutta ajatus on silti sama, herkullisen tuoksuinen hemmottelu. Kannattaa siis miettiä, millaisesta hoidosta lahjansaaja pitäisi. 

Voisiko jalkojen suklaahoito, jossa käytetään suklaan ja mintun tuoksuista ihanaa naamiota, olla mieluisa? Ja tämän lisäksi hemmotteleva kynsien siistiminen sekä lakkaus? Onko lahjansaaja jaloillaan suurimman osan päivistään? Siinä tapauksessa tämä voisi rentouttaa häntä ja tarjota helpotusta arjen kipuihin.

Vai onko etsinnässä jotakin yhteistä tekemistä kahdelle suklaan rakastajalle? Silloin voisi olla paikka kahden hengen suklaahoidolle, jossa molemmat saavat rentouttavan selkähieronnan suklaaöljyä hyödyntäen. Tämän jälkeen selälle laitetaan vielä suklaanaamio, jonka jälkeen iho on uskomattoman pehmeä ja kosteutettu.

Kiireisille ihmisille, jotka kaipaavat hieman irtiottoa kaikesta muusta ja hieman omaa rauhaa sekä hemmottelua, on oiva vaihtoehto erittäin perusteellinen suklaahoito. Jo pelkkä tuoksu rentouttaa mieltä, ja sen lisäksi koko kehon rentoutus tulee itse hoidossa. Ensin lahjansaaja saa makean kuorinnan ja sitten on vuorossa itse suklaahieronta. Herkulliseen hierontaan on yhdistetty ihoa hellivä suklaanaamio. Hieronnan jälkeen osallistuja saa maistella maukasta arabialaista kahvia.

Suklaan laaja maailma

Suklaata on siis kautta aikojen nautittu erinäisissä muodoissa. Tietenkin herkullisin on tuo perinteinen, kiinteä ja syötävä muoto, mutta nykyään löytyy niin paljon kaikkea muutakin! Hierontoihin yhdistetty suklaaöljy rentouttaa kehoa ja mieltä jo pelkällä tuoksullaan. Kaakaopavut sisältävät paljon hyvinvointia edistäviä ravintoaineita, jotka toimivat kehossa antioksidantteina. Voisi siis melkeinpä sanoa, että suklaan nauttiminen on hyväksi keholle ja ehdottomasti myös mielelle!

Suklaata ei kuitenkaan ole pakko nauttia tuolla yleisimmällä tavalla, vaan nykyisin saat valita juuri sen tavan nauttia tästä herkusta kuin itse haluat. Lahjoina suklaahoidot ovat mitä mahtavimpia, sillä kovin moni ei näistä ole kuullut tai perehtynyt niiden herkullisuuteen.

Lue myös: Kuinka suklaata valmistetaan?