Perinteisiä lahjaideoita opettajalle

mitä lahjaksi opettajalle

Mitä lahjaksi opettajalle? Joskus voi olla hankalaa keksiä, mikä olisi sopiva lahja opettajalle. Perinteinen kukkakimppukaan ei ole huono vaihtoehto, mutta mitä jos tällä kertaa harkitsisit opettajalle lahjaa, josta jää hänelle pysyvä muisto?

Elämyslahjojen valikoimasta löytyy paljon erilaisia pieniä ja isoja muistamisia, jotka sopivat lahjaksi opettajalle. Opettajan muistaminen lukukauden tai -vuoden päätteeksi voi olla hyvinkin merkityksellinen ele kiitokseksi opettajan tekemästä työstä.

On hyvä panostaa kiitoskorttiin ja kirjoittaa siihen henkilökohtainen viesti opettajalle. Kortissa voi kertoa, miten paljon opettajan työtä ja tukea arvostetaan Tekstiin voi liittää muistoja lukuvuoden ajalta tai konkreettisia esimerkkejä siitä, miten opettaja on tukenut oppilaitaan lukuvuoden aikana. Oppilaat voivat suunnitella kiitosviestin- ja kortin itse.

Lahjan antaminen opettajalle on täysin vapaaehtoista. Osa kaupungeista on kuitenkin laatinut sääntöjä liittyen opettajien lahjoihin, joten kannattaa tutustua koulujen omiin ohjeistuksiin aiheesta. Katso myös Opetusalan Ammattijärjestön ja Vanhempainliiton antamat vinkit aiheesta.  

Miksi hankkia lahja opettajalle?

Lahjan hankkiminen opettajalle on helppo tapa osoittaa arvostusta ja kiitosta hänen tekemästään tärkeästä työstä. Tässä syitä, miksi lahjan tai pienen muistamisen hankkiminen opettajalle kannattaa:

  1. Lahja osoittaa kiitollisuutta opettajalle. Opettajat tekevät arvokasta työtä ohjatessaan ja opettaessaan oppilaitaan. Lahjan antaminen on tapa kiittää opettajaa siitä, että hän näkee aikaa ja vaivaa oppilaiden kehittymisen ja oppimisen eteen.
  2. Lahja lisää arvostusta. Lahja toimii arvostuksen ja jopa motivaation lähteenä. Kun opettaja saa kiitosta työstään ja näkee, että hänen kova työnsä huomioidaan, se voi kannustaa häntä jatkamaan opetustyötään entistä sitoutuneempana, motivoituneempana ja innostuneempana.
  3. Lahja vahvistaa suhteita. Lahjan takana oleva ajatus on aina positiivinen. Lahjan antaminen voi edistää hyvää vuorovaikutusta ja yhteistyötä opettajan ja oppilaiden välillä.
  4. Lahja voi tarjota inspiraatiota ja tukea opettajalle. Lahja on myös hyvä tapa tarjota inspiraatiota ja tukea opetustyöhön. Esimerkiksi äänikirjasovellus, kurssielämys tai vaikkapa ekologinen puulahja voi auttaa opettajaa kehittämään ammattitaitoaan ja tarjota uusia ideoita opetustyöhön.
  5. Lahja luo opettajalle muistoja. Lahjan antaminen voi luoda positiivisia muistoja sekä opettajalle että lahjan antavalle oppilaalle tai oppilaille. Lahja voi jättää pysyvän muiston opettajan ammatilliselle matkalle.

Muista, että lahjan antaminen opettajalle ei ole pakollista tai välttämätöntä. Kiitollisuutta ja arvostusta voi osoittaa myös monilla muilla tavoilla, kuten kirjoittamalla kiitosrunon korttiin tai ilmaisemalla kiitoksen suullisesti. Kaikista olennaisinta on, että osoitat kiitollisuutta ja kunnioitusta opettajaa kohtaan tavalla, joka tuntuu sekä sinulle että opettajalle sopivalta.

Pitääkö opettajalle antaa kukka?

Kukkalahja on yksi niistä kaikista perinteisimmistä lahjaideoista opettajalle. Kukka on kaunis tapa osoittaa kiitollisuutta opettajalle, mutta se ei suinkaan ole ainoa vaihtoehto eikä välttämättä edes sovi kaikille opettajille. On olemassa paljon muitakin hyviä lahjavaihtoehtoja opettajalle.

Jos haluat näyttää opettajalle, kuinka kiitollinen olet hänen kovasta työpanoksestaan ja tuestaan tänä lukuvuonna, tee se mieleenpainuvan lahjan avulla. Kukka ei välttämättä ole sitä: se saattaa kestää vain muutaman viikon tai kesäkauden ajan. Elämyslahja taas jättää opettajalle pysyvän muiston.

Jos kuitenkin haluat muistaa opettajaa kukalla, valitse silkkikasvi, joka ilahduttaa aina. Viherviisikon lahjakortilla opettaja pääsee valitsemaan itselle mieluisan silkkikasvin verkkokaupasta. Viherviisikon valikoimasta löytyy kukkia ja kasveja niin sisälle kuin uloskin.

lahja opettajalle

Pieni muistaminen lahjaksi opettajalle

Opettajalle olisi hyvä hankkia edes jokin pieni muistaminen. Opettaja haluaisi taatusti päästellä hieman höyryjä kiireisen kouluvuoden jälkeen, joten tähän tarkoitukseen voisi soveltua karting-ajo. Rauhallisempaan makuun ja opettajan kesätekemiseksi soveltuu esimerkiksi suppailu tai seikkailupuistovierailu.

Makeiset ja herkut ovat perinteisiä lahjaideoita opettajalle. Ne eivät usein myöskään maksa paljoa. Jos haluat antaa herkkulahjan opettajalle, myös lahjakortti konditoriaan, burgeriravintolaan tai jäätelökioskille on hyvä vaihtoehto pieneksi muistamiseksi opettajalle.

Muista, että pienikin ele voi olla suuri ja merkityksellinen opettajalle. Kaikista tärkeintä on ilmaista kiitollisuutta ja arvostusta opettajan tekemää työtä kohtaan. Kiitoslahjan ei tarvitse olla suuri tai kallis ollakseen merkityksellinen.

Yhteislahja opettajalle

Jos opettajan lahja hankitaan isommalla porukalla, sen hintakin voi olla hieman suurempi. Jos opettaja kaipaa höyryjen päästelyä lukuvuoden päätteeksi, siihen voisi soveltua esimerkiksi kirveenheitto tai rallikyyditys. Mikäli opettaja kaipaa vain rauhaa ja lepoa (ja sitä hän taatusti kaipaa pitkän lukuvuoden jälkeen), miten olisi hieronta, melontaretki, kylpyläpaketti, äänikirjasovellus, ravintolaillallinen tai rentoutuskellunta?

Kimppalahjaksi opettajalle tai luokanvalvojalle voisi sopia mainiosti myös uuteen harrastukseen kannustava kurssielämys. Opettavainen elämyslahja on todella hyvä valinta opettajalle, sillä hänkin haluaa oppia uutta. Elämyslahjojen valikoimasta löytyy monipuolinen kattaus erilaisia kursseja, kuten esimerkiksi kokkikoulu, lasinpuhalluskurssi, ratsastustunti, kahvitasting ja parisalsakurssi.

Erilaiset eläimiin ja luontoon liittyvät hyväntekeväisyyslahjat ovat myös perinteisiä lahjaideoita opettajalle. Kyseessä on ekologinen ja aineeton lahja, jota opettaja taatusti arvostaa. Voitte hankkia opettajalle esimerkiksi ikioman puun, lintujen pesäpuun tai kummiporon Lapista tai kummipuun Himalajalta.

Jos sopivan lahjan valinta opettajalle tuntuu liian vaikealta tehtävältä, suosittelemme valitsemaan aina varman vaihtoehdon eli avoimen elämyslahjakortin. Tällä lahjakortilla opettaja pääsee itse valitsemaan oman elämyksensä. Avoin elämyslahjakortti toimii erinomaisesti juuri kimppalahjana, sillä sopivan summan voi valita itse.

-Essi, elämyslahjat.fi