Pieni pääsiäistarina

Pääsiäinen on taas ovella. Sen kunniaksi ajattelin hieman raottaa, mitä nämä pääsiäisjuhlan ikonit oikeasti tarkoittavat ja mistä ne ovat kotoisin.

 

Ehkä tunnetuimmat ikonit, pääsiäispuput, eivät olekaan aivan tavallisia pupuja. Puput ovat kotoisin kaukaiselta saarelta aivan Pääsiäissaarten läheltä (ei näy edes kartassa), josta ne pääsivät kuitenkin pakoon ja lähtivät leviämään kaikkialle maailmaan, juurikin pääsiäisen tienoolla. Harvinaisemmat puput olivat värikkäitä, mutta valitettavasti ne kuolivat sukupuuttoon.

 

Toisten erittäin tunnettujen ikonien, pääsiäistipujen, tarina alkaa laboratoriosta: eräs tuntematon tyyppi päätti kokeilla pieniä laboratoriotestejä, joista tiput saivat alkunsa. Niitä tuotettiin liikaa, ja osa niistä pääsi pakoon laboratoriosta. Hupsistakeikkaa. Kuten puput, myös tiput olivat värikkäitä yksilöitä aluksi. Eräs tipu kuitenkin halusi tehdä heistä yhtenäisemmän ja erottua pupuista, joten munia maalatessaan tipu dippasi itsensä keltaiseen maaliin. Siitä lähtien tiput ovat olleet keltaisia.

 

Tiput toivat mukanaan pääsiäismunia, joita olivat värjänneet kaikilla sateenkaaren väreillä. Siitä muutkin innostuivat, ja saivat aatoksen värjätä itsekin. Suklaamunat tulivat hiukan tämän jälkeen kun huomattiin, että lehmän ja tipun risteytyksestä tuli kindermunia. Wat.

 

Noidat mukamas kyöpelivuorelta, NÄÄH! Noidat elivät autiolla saarella lähellä Grönlantia, jossa heillä oli pieni kommuuni pienellä saarella. He elelivät siellä rauhassa, kunnes tipuja ja pupuja alkoi tulla joka paikkaan. Kyllähän siinä alkaa hippasen ahdistamaan, kun tila alkoi pienentyä… Noidilla oli aluksi pupuja messissä, mutta he huomasivat kuitenkin nopeasti niiden vähentävän katu-uskottavuutta. Puput vaihtuivatkin äkkiä kissoihin, jotka sitten taisivat pupu-parat karkottaa noitien luota ikuisiksi ajoiksi…
Pitihän ne kissat saada jotenkin oksentamaan ne karvapallot masuistaan, jonka ansiosta keksittiin tällainen ”ihmeruoho” nimeltä rairuoho. Näin kisut pysyivät terveempinä eivätkä painaneet niin paljon noitien kyydissä ollessaan.

 

Vaikka noidat ovat itselleen ilkeän maineen luoneet, heillä oli kuitenkin yksi suloinen ja iloinen pahe: he viljelivät narsisseja. Tarina kertoo, että eräs noita oli ”vahingossa” istuttanut narsissinsa omaan pannuunsa, josta se lähti leviämään muualle noidan lentäessä luutansa kanssa.

 

…Tai sitten asiat menivät aivan eri tavalla, tiedä sitä. 😉 Mitä pääsiäisjuttuja itse keksit lisää?

unspecified

Jahei, jos tämmöinen tarinoiden keksiminen ja pelkkä löhöäminen ei oo se sun juttu, lähde kokemaan elämyksiä pääsiäisenä!

 

Pääsiäisterkuin

henna

Henna