Kaikki mitä haluat tietää lentosimulaattoreista

lentosimulaattori

It’s a bird… It’s a plane… Lentäjän ammatista ja lentokoneista kiinnostuneet hoi! Elämyslahjoilta löytyy lahja, joka sopii jokaiselle ilmailusta innostuneelle. Lentosimulaattorit antavat täysin uudenlaisen näkymän lentämiselle – nimittäin lentokoneen ohjaamosta! Simulaatioita on moneen makuun ja olemme koonneet ne tähän blogiin.

Valmistautuminen lentosimulaatiota varten

Pakkaathan käsimatkatavaroissa vietävät nesteet läpinäkyviin muovipusseihin… No ei sentään, tämä elämys ei edellytä erityistä varustautumista. Laita mukavat vaatteet päälle, astu lentäjän kenkiin ja laita pilottilasit päähän niin olet valmis nousuun!

Lentosimulaattorielämykset järjestetään Ilmailumuseossa Vantaalla, ja mikä parasta, niihin sisältyy myös pääsy ilmailumuseoon. Lentosimulaattorielämysten kesto vaihtelee. Esimerkiksi Helsinki-Tallinna lentosimulaattori 1-5:lle kestää 30 minuuttia, kun taas lentosimulaattori 1-5:lle – Lentokapteenin työpäivä kestää huimat kaksi tuntia!

Lentosimulaattorissa on kuvaaminen sallittu, joten elämyksestä saa ottaa kuvia ja videoita muistoksi. Simulaattoriin mahtuu viisi henkilöä kerrallaan ja lentäjää saa vaihtaa välillä. Lentosimulaattorielämyksen voit siis jakaa sinulle tärkeiden ihmisten kanssa. Jaettu ilo on paras ilo!

Osta lahjakortti sivuiltamme Elämyslahjat.fi ja varaa aika palveluntarjoajan sivuilta. Sitten ei muuta kuin lahjakortti mukaan, kaverit kainaloon ja suunta kohti lentosimulaattoria! Ilmailumuseossa teitä odottaa kokenut ohjaaja. Lentosimulaattorielämykset soveltuvat loistavasti ensikertalaisille. 

Lentosimulaattorilahjakortti? Paljon sellainen maksaa?

Minkä asian lahjan ostaja haluaa tietää, mutta haluaa piilottaa lahjan saajalta? No hinta tietenkin! Kokosimme tähän blogiin lentosimulaattorilahjakorttien hinnat helpottaaksemme rakkaiden asiakkaidemme lahjaostoksia. 

Helsinki-Tallinna lentosimulaattori 1-5:lle – alk. 99 €

 • Lähtölento Helsingistä ja laskeutuminen Tallinnaan
 • Valitse itse sääolosuhteet, joissa haluat lentää!

Lentosimulaattori – Maailman vaarallisimmat lähestymiset – alk. 139 €

 • Lentoonlähtö suomalaisille tutulta Helsinki-Vantaan lentokentältä
 • 2-3 laskeutumista tilasta, jossa lentokone on jo valmiiksi ilmassa
 • Valitse itse sääolosuhteet, joissa haluat lentää!

Lentosimulaattori – Lentäjäkurssi 1-5:lle – alk. 159 €

 • Lentoonlähtö Helsingistä ja laskeutuminen Tallinnaan
 • 1-2 laskeutumista valitsemillesi kentille!
 • Valitse itse sääolosuhteet, joissa haluat lentää!

Kapteenikurssi lentosimulaattorissa 1-5:lle – alk. 199 €

 • Lentokoneen valmistelu ja rullaus kiitoradalle
 • Lentoonlähtö, nousu matkan lentokorkeuteen ja laskeutuminen ennalta valitulle kentälle
 • Lisäksi 1-2 laskeutumista vapaavalintaisille kentille!

Lentopelkokussi 1-5:lle – alk. 199 €

 • Lento Helsingistä Tallinnaan, jonka aikana käydään läpi mm. erilaisia säätiloja ja turbulenssia
 • Tehdään laskeutumisia
 • Tutustutaan lentokoneen turvallisuuteen ja ominaisuuksiin, joilla lentoturvallisuutta edistetään ja turvataan.

Lentosimulaattori 1-5:lle – Lentokapteenin työpäivä – alk. 229 €

 • Lentokoneen valmistelu ja ohjaamon tarkistaminen
 • Lentoonlähtö lähtöportilta, rullaus kiitoradalle ja nousu lentokorkeuteen
 • Lennon seurannan rutiinit, laskeutuminen ja rullaus portille
 • Valitse itse sääolosuhteet, joissa haluat lentää!

Mitä lentosimulaattorielämys pitää sisällään?

Kaikki lentosimulaattorielämykset aloitetaan tietenkin tutustumalla hallintalaitteisiin ja simulaattoriin ohjaajan opastamana. Tämän jälkeen alkaa itse simulaatio, jossa ahkerampikin reissaaja pääsee kokemaan täysin uudenlaisen lentomatkustamisen ulottuvuuden. Harvoin pääsee näkemään mitä lentokoneen ohjaamossa tapahtuu lennon aikana!

Mikä parasta, lentosimulaattorielämykseen ei tarvitse mennä yksin vaan saat ottaa mukaasi sinulle tärkeät ihmiset kokemaan elämyksen kanssasi! Eikä elämys tosiaan ole ohi simulaation päätyttyä: osallistujilla on simulaation jälkeen pääsy Ilmailumuseoon.

Vieläkö arveluttaa, mikä olisi täydellinen simulaatio sinulle tai läheisellesi? Ei hätää! Tässä meidän suosituksemme:

Helsinki-Tallinna -lentosimulaattori on erinomainen vaihtoehto ensikertalaiselle! Vaikkei mikään tämän blogin lentosimulaattoreista vaadi aiempaa kokemusta, on tämä elämys loistava tutustuminen lentämisen maailmaan. Tässä simulaatiossa tehdään yksi lento, johon sisältyy lentoonlähtö ja laskeutuminen – ja tietenkin se itse lento! Sääolosuhteet saa valita itse, joten ammattilainen, harrastelija ja aloittelija pääsee vaikuttamaan lentosimulaation haastavuuteen.

Maailman vaarallisimmat lähestymiset -lentosimulaattori sopii täydellisesti pientä jännitystä hakeville! Tässä simulaatiossa tutustutaan kolmeen maailman tunnetuimpaan lentokenttään: Kai Tak (Hong Kongin vanha lentokenttä), Itävallasta löytyvä Innsbruck sekä Britannian Gibraltar! Ilmailun harrastelijalle tai siitä haaveilevalle tämä on oiva mahdollisuus päästä kokemaan laskeutuminen näille maineikkaille lentokentille. Tässäkin simulaatiossa sääolosuhteet saa valita itse! 

Lentäjäkurssi lentosimulaattorissa taas on upea mahdollisuus lentäjän ammatista haaveilevalle saada pieni maistiainen siitä, mitä lentäminen pitää sisällään! Se pitää sisällään lentoonlähdön Helsingistä ja laskeutumisen Tallinnaan. Tämän lisäksi siihen kuuluu vielä 1-2 laskeutumista itse valitsemillesi lentokentille! Ja sääolosuhteet ovat sinun käsissäsi.

kapteenikurssi

Kapteenikurssi lentosimulaattorissa antaa todellisen tilaisuuden kurkata esiripun taakse – vai pitäisikö sanoa lentokoneen ohjaamon oven taakse. Tässä simulaatiossa lentokoneen tietokone ohjelmoidaan itse, suoritetaan kylmäkäynnistys ja vielä rullataan lentokone kiitoradalle. Kiitoradalta tietenkin suoritetaan lentoonlähtö ja kone nostetaan lentokorkeuteen. Lennon jälkeen lentokone lasketaan ennalta valikoidulle lentokentälle. Tämän matkan lisäksi simulaatioon kuuluu 1-2 laskeutumista vapaavalintaisille lentokentille. Tässä simulaatiossa jokainen pääsee herättämään sisäisen lentokapteeninsa!

Lentopelkokussi taas on kekseliäs lähestymistapa helpottaa lentämisen aiheuttamaa ahdistusta. Tämän simulaation aikana tutustutaan itse lentokoneeseen ja sen turvallisuuteen tarkemmin. Simulaatiossa käydään läpi usein pelottavalta tuntuva turbulenssi, ukkosella lentäminen ja lentokoneen sakkaus. Ja tietenkin lentokoneen ohjaamossa istuu elämyksen kokija. Kokenut simulaation ohjaaja käy läpi lentoturvallisuutta ja sitä lisääviä ominaisuuksia. Simulaatiossa voidaan myös harjoitella laskeutumista.

Tämä simulaatio on erinomainen tapa valmistautua esimerkiksi tulevaan matkaan. Simulaattori on suunniteltu niin, että simulaatio on erittäin aidon tuntuinen. Lentopelkoiselle tämä voi olla mahdollisuus ottaa ensiaskeleita kohti lentämisestä nauttimista!

Lentokapteenin työpäivä -simulaatiossa päästään tositoimiin! Tässä simulaatiossa tehdään kaikki lentokapteenin työpäivään kuuluvat asiat alusta loppuun. Alun briefingissa käydään läpi lentokone, lentosuunnitelma, painot ja sääolosuhteet. Tämän jälkeen lentokone valmistellaan ohjelmoimalla lentokoneen tietokone ja tarkistetaan ohjaamo. Elämyksen kokija pääsee suorittamaan koko lennon aina pushbackista lentokoneen sammuttamiseen. Kone rullataan kiitoradalle ja suoritetaan lentoonlähtö sekä nousu matkan lentokorkeuteen.

Tähän simulaatioon sisältyy lennon seurannan rutiinit, lähestyminen ja laskeutuminen. Varsinaisen lennon lisäksi simulaatiossa suoritetaan vielä 1-3 laskeutumista. Tämän aidompaa kurkistusta oikean lentokapteenin päivään ei takuulla löydy! Kuten muutkin simulaatiot, tämäkin soveltuu kaikille aina ensikertalaisesta ammattilaiseen.

elämys lentosimulaattorissa

Lentosimulaattori ja muita elämyslahjoja sekä -paketteja

Meiltä Elämyslahjoilta löytyy yli 2 000 erilaista lahjavaihtoehtoa, joista varmasti löytyy jokaiselle lahjansaajalle mieluisa, unohtumaton lahja. Elämyslahja on erinomainen tapa muistaa läheisiä ja antaa sinulle tärkeälle ihmiselle jotain mieluisaa kiireisen arjen keskelle.

Kaikki lahjakorttimme ovat kolme vuotta voimassa ja ne ovat monikäyttöisiä, eli mielen muuttuessa lahjakortin voi vaihtaa toiseen. Mitään ei siis ole lopullisesti päätetty lahjan ostohetkellä, vaan lahjansaaja saa valita vapaasti yli 2 000 elämyslahjan joukosta!

Elämyslahja on turvallinen, varma ja uniikki lahja. Meiltä löytyy elämyslahjakorttien lisäksi avoimia lahjakortteja, joilla lahjansaaja saa itse valita mieluisan elämyksen. Valikoimastamme löytyy myös elämyspaketteja tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Elämyspaketti on loistava tapa helpottaa valinnan vaikeutta, sillä se sisältää valikoituja vaihtoehtoja eri kategorioista. Elämyslahjoilta löytyy täydellinen lahja jokaiselle!

Lue myös: Mielenkiintoisimmat faktat lentokoneista.