13 syytä miksi en halua elämyslahjaa – Suomalaiset kertovat

Elämyslahja on suosittu lahjaidea, mutta jotkut suomalaiset eivät halua saada lahjaksi elämyslahjaa. Miksi? Toteutimme hiljattain Elämyslahjoilla kuluttajatutkimuksen, jossa kysyimme 808 suomalaiselta, miksi he eivät haluaisi saada elämyslahjaa lahjaksi. Vastauksista käy ilmi mielenkiintoisia seikkoja suomalaisten ennakkoluuloista, käsityksistä, ja lahjan saamisen prioriteeteista.

Haluamme kuitenkin vastata näihin pelkoihin ja ennakkoluuloihin tässä artikkelissa! Toivomme, että kaikki voivat saada elämyslahjan lahjaksi iloisin mielin.

Elämyslahja: tandemhyppy ja kuvaus

Olemme koonneet alle 13 syytä miksi suomalaiset eivät halua elämyslahjaa lahjaksi. Pyrimme myös vastaamaan näihin syihin!

1. ”Minulla on enemmän tarvetta vaatteille tällä hetkellä.” – Vaatteita voi olla liikaa, muistoja ei!

2. ”Ne ovat sidottuja tiettyihin ajankohtiin, enkä halua vaivautua.” – Elämyslahjakortit ovat voimassa jopa 3 vuotta, eiköhän sopiva aika löydy!

3. ”En pidä järjestetyistä elämyksistä.” – Meiltä löytyy paljon itsenäisiä elämyksiä, joissa sinulla on vapaat kädet! Katso esim. hemmotteluelämykset, SUP-lautailu-elämykset ja ravintolalahjakortit!

4. ”Lahjakortti ei välttämättä suosi minun kiinnostuksen kohteitani.” – Lahjakortit ovat monikäyttöisiä eli voit vaihtaa ne mihin tahansa samanhintaiseen tai edullisempaan elämykseen!

5. ”Joissain elämyksissä minun täytyy pitää edelleen maskia.” – Suurimmassa osassa elämyksistämme ei täydy pitää enää maskia!

6. ”Mielestäni lahjakortit ovat vaikeakäyttöisiä, ellei ne ole suunnattu tiettyyn paikkaan.” – Saat henkilökunnaltamme apua varmasti!

7. ”Minulla on korkean paikan kammo enkä muutenkaan pidä extreme-elämyksistä.” – Meiltä löytyy paljon muutakin kuin extremeä, kuten rentoutus-, loma- ja illalliselämyksiä!

8. ”Niillä on viimeinen käyttöpäivä. Usein en muista tai jaksa käyttää lahjakorttia ajallaan.” – Viimeinen käyttöpäivä on vasta 3 vuoden päässä!

9. ”En pidä live-tapahtumista. Tavalliset kokemukset riittävät minulle.” – Löydät meiltä paljon ”tavallisia kokemuksia”, kuten luontoelämyksiä, kokkauskursseja ja kylpylähetkiä!

10. ”Koronaviruksen takia pyrin välttämään ulkopuolisia kontakteja.” – Meiltä löytyy myös elämyksiä kotona koettaviksi! Katso elämykset kotona!

11. ”Haluan lahjakortin arvon mieluummin rahana.” – Uudet muistot ja kokemukset ovat kuin laittaisi rahaa taskuun!

12. ”Haluan valita elämykseni itse.” – Se on mahdollista lahjakortin monikäyttöisyyden avulla!

13. ”En pidä sellaisista asioista. En käy ulkona syömässä, hieronnoissa tai extreme-elämyksissä. Lahjakortti ei ole minua varten…” – Kaikkia emme voi miellyttää!

Suomalaiset näyttävät siis kokevan elämyslahjan saamisen vieraaksi. Joko he eivät pidä järjestetyistä tapahtumista, eivät jaksa vaivautua käyttämään lahjakorttia tai haluavat helpomman lahjan, kuten rahaa. Me Elämyslahjoilla haluamme lahjan antamisen kulttuurin olevan iloista ja vaivatonta, siksi me teemme kaikkemme sen eteen!

Elämyslahjat eivät ole kaikkia varten. Elämyslahjojen elämyslahjakortit ovat kuitenkin käytettävissä jopa 3 vuotta ja meiltä löytyy mm. elämyspaketteja, joissa lahjan saaja saa itse valita elämyksen paketista. Avoin lahjakortti on paras valinta sellaiselle lahjan saajalle, joka haluaa itse valita vapaasti elämyksensä.

Kun seuraavaksi kuulet, ettei joku halua elämyslahjaa lahjaksi, palaa tähän artikkeliin ja tarjoa hänelle vastaväitteet!

Sopisiko elämyslahja sinun läheisellesi lahjaksi?

– Anssi, elämyslahjat.fi