Lahjaideat kasvissyöjälle ja vegaanille – kokemusasiantuntijan vinkit

Onko lähipiirissäsi kasvissyöjä tai vegaani, jonka haluat yllättää juuri hänelle sopivalla lahjalla? Eikö mieleen oikein tule mitään järkevää? Pyöriikö mielessä vain eläinten oikeudet tai kasviperäiset ja ekologiset tuotteet? Voin kertoa, että valikoimaa löytyy näidenkin aiheiden ulkopuolelta, sillä esimerkiksi Elämyslahjojen valikoimasta löytyy sadoittain myös vegaanille sopivia elämyslahjoja. Ja miksi elämys on hyvä lahja? Juuri siksi, että se voi parhaimmillaan olla ekologinen ja aineeton.

Olen itse ollut vegaanina yhdeksän vuotta. Jokainen tietenkin haluaa tietää syyn ja tässä se on: pidän eläimistä liian paljon, joten en vain halua syödä niitä. Yksinkertaisimmillaan näin. Itselleni asia on helppo, mutta huomaan kyllä, että lähipiirini tuskailee asiasta enemmän. Aina alkaa pohdiskelu, mitä kaikkea voin syödä ja mitä en esimerkiksi voi tehdä. Kerrottakoon nyt näin esimerkkinä, että lähestulkoon jokaisesta ravintolasta saa jotain vegaanista syötävää. Ja matkakohteena eläintarhat eivät ole mielekkäimmät vaihtoehdot minulle. Ajatusmaailma ja eettiset arvot riippuvat kuitenkin yksilöstä, joten kannattaa tarkoin kuunnella, mistä lahjansaaja erityisesti pitää.

Tässä blogissa kerron lähtökohtaisesti omista kokemuksistani ja kerron sinulle vinkkejä, mitä kannattaisi harkita lahjaksi kasvissyöjälle ja vegaanille. 

Aktiviteetit, jotka sopivat lähtökohtaisesti kaikille

Jos ravintolat ja kurssit ovat jo liian nähtyjä, niin Elämyslahjojen valikoimasta löytyy hurja määrä kaikenlaista muutakin aktiviteettia, jotka sopivat sekä vegaaneille että kasvissyöjille. Riippuu ihan siitä, millaisesta aktiviteetistä läheisesi yleisesti pitää.

Jos jokin rauhallisempi aktiviteetti on enemmän lahjan saajan mieleen, niin esimerkiksi rentoutuskellunta voisi olla mieleinen vaihtoehto. Jos mielii tehdä jotain kivaa porukalla, niin esimerkiksi karting tai erilaiset huonepakopelit ovat hauskaa ajanvietettä.

Ja jos erilaiset päästöt mietityttävät, niin Vantaan VM Kartingin autot ovat muuten sähköpelejä! Ja niistä löytyy sellainen turbo-boost -nappi, jolla saa autoa kiihdytettyä muutaman sekunnin ajan. Tuli aivan Mario Kart mieleen! 

sähköllä toimivat karting-autot

Millainen lahja sopisi vegaanille ja kasvissyöjälle? Nappaa tästä herkulliset vinkit!

Ensinnäkin, jos ystäväsi tai puolisosi on sokerihiiri, niin vegaaniset herkut ovat aina varma valinta. Vegaanisia suklaita, makeisia ja muita herkkuja on nykyään saatavilla laaja valikoima, ja ne voivat tuoda iloa sekä arkeen että juhlaan.

Esimerkiksi käsintehdyt vegaaniset suklaat tai kotimaiset marjatuotteet voivat olla erityisen arvostettuja lahjoja. Näiden lisäksi erikoisempia vegaanisia juustoja, levitteitä tai proteiinipitoisia välipaloja voi löytää useista erikoisliikkeistä ja verkkokaupoista. Nämä tuotteet eivät pelkästään maistu hyvältä, vaan näillä valinnoilla myös kunnioitat ystäväsi omia eettisiä arvoja.

Ja jos oikein haluat panostaa herkkuihin, nappaa jonkin vegaanisen makean leivoksen ohje netistä ja loihdi mitä ihanin ja persoonallisin leivos päivänsankarille. Tekoprosessi voi olla sitä paitsi myös itselle erittäin hauska kokemus. 

Toinen erinomainen lahjaidea on tarjota keittiövälineitä ja reseptikirjoja, jotka helpottavat vegaanisen tai kasvisruoan valmistamista. Hyvin valittu keittokirja, joka sisältää inspiroivia ja helppoja reseptejä, voi innostaa kokeilemaan uusia ruokia ja laajentamaan omaa ruokavalikoimaa. Yhtä lailla laadukkaat keittiövälineet, kuten tehokas blenderi tai monipuolinen monitoimikone voivat olla suureksi avuksi vegaanisen ruoan valmistuksessa. Näillä lahjoilla voi tukea saajan pyrkimyksiä valmistaa herkullisia ja ravitsevia aterioita kotona.

Lahjat, jotka koetaan, ovat myös loistava vaihtoehto. Esimerkiksi lahjakortti ravintolaan, jossa on myös loistava vegaaninen menu tai valikoima, on varmasti jokaisen kasvissyöjän mieleen. Omat henkilökohtaiset suosikkini ovat ravintola Burgers & Wine  ja ravintola Gillet & Bar Bistro. Tälläkin hetkellä olen säästänyt 100 €:n arvoisen lahjakortin Burgers & Wine -ravintolaan odottamaan sopivaa hetkeä.

ruokaelämys Burgers and Wine -ravintolassa

Kestävän kehityksen ja eettisyyden näkökulmasta vegaanille tai kasvissyöjälle sopivia lahjoja ovat myös ekologiset ja eettisesti tuotetut tuotteet. Esimerkiksi kierrätetystä materiaalista valmistetut vaatteet, luonnonkosmetiikka tai zero waste -tuotteet voivat olla arvostettuja lahjoja. Tällaiset tuotteet tukevat saajan arvoja ja auttavat vähentämään ympäristökuormitusta.

Tähän elämyslahjoilta löytyykin aivan mahtava kurssi, jossa valmistetaan kierrätysmateriaaleista persoonallisia asusteita ja esineitä. Uutuutena valikoimaan tuli myös tuoksutyöpaja, jonne ehdottomasti aion hankkia lahjakortin – itselleni ja ystävälleni. Parhaimmat elämykset kuitenkin koetaan yhdessä!

Kaiken kaikkiaan lahjan valitseminen vegaanille tai kasvissyöjälle tarjoaa mahdollisuuden osoittaa arvostusta ja kunnioitusta heidän elämäntapaansa kohtaan. Olipa kyseessä sitten herkullinen vegaaninen herkku, käytännöllinen keittiöväline, elämys tai ekologisesti kestävä tuote tai kurssi, on tärkeintä että lahja heijastaa saajan arvoja ja kiinnostuksen kohteita. 

Lahjaideoita kasvissyöjälle, vegaanille ja ihan jokaiselle

Etsitkö lahjaa, joka antaa lahjan saajalle mahdollisuuden valita itse haluamansa elämyksen? Hanki lahjaksi monikäyttöinen elämyslahjakortti, joka tarjoaa laajan valikoiman seikkailuja ja kokemuksia, ja mikä parasta, se on voimassa kolme vuotta ostopäivästä!

Monikäyttöiset elämyslahjakortit tarjoavat lahjan saajalle mahdollisuuden valita haluamansa elämyksen laajasta valikoimasta. Olipa lahjan saaja sitten intohimoinen adrenaliinin ystävä, rentoutumisen ammattilainen tai seikkailunhaluinen luonnonystävä, löytyy lahjakorteista varmasti jotain jokaiseen makuun! Valikoimasta löytyy yli 2 000 elämystä ja useat erilaiset lahjatyypit, kuten avoimet lahjakortit ja elämyspaketit takaavat tyytyväisen lahjan saajan.

-Emma, Elämyslahjat.fi, Markkinointipäällikkö

Piditkö tästä artikkelista? Lue myös: Vauhtia, adrenaliinia ja pöllyävää hiekkaa: tervetuloa tutustumaan enduroon ja motocrossiin!