Lento varjoliitimellä – Kaikki mitä haluat tietää

varjoliito

Kaikki meistä ovat joskus miettineet, miltä tuntuisi olla lintu. Nyt sinulla on siihen mahdollisuus. Varjoliito tarjoaa oivan mahdollisuuden nähdä maailma linnun perspektiivistä. Varjoliito on lumoava ilmailuharrastus, joka tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ja upeita maisemia. Se ei ole vain lentämistä, vaan myös seikkailua ja vapautta ilmassa. Varjoliitimellä lentäminen antaa mahdollisuuden kokea maailma uudesta näkökulmasta, ja se on houkutteleva vaihtoehto niille, jotka haluavat kokea ilmailun lumon ilman perinteisen lentokoneen rajoituksia.

Varjoliito perustuu aerodynamiikan periaatteisiin ja hyödyntää ilmavirtoja ja nostoja pysyäkseen ilmassa. Lentäjä istuu varjoliitimen alla valjaissa ja ohjaa liitoa käsillään ja jaloillaan. Varjoliidin muistuttaa laskuvarjoa, mutta siinä on jäykempi rakenne, mikä mahdollistaa hallitun lentämisen. Valikoimastamme löytyvät lennot suoritetaan aina tandemina, joka tarkoittaa sitä, että sinulla on tukenasi kokenut pilotti.

Kuinka paljon lento varjoliitimellä maksaa?

Varjoliidon hinta riippuu valitsemastasi paikasta, palveluntarjoajasta, lento-ajasta ja siitä haluatko moottoroidun vai tavallisen varjoliidon. Edullisin varjoliito maksaa noin 200 €. Pakettiin kuuluu alkukoulutus ja 20 minuutin lento. Lento järjestetään Tampereella. Jos haluat liitää pidempään, sinun kannattaa valita varjoliito Kiikalassa. Lento kestää noin puoli tuntia. Jos haluat moottoroidun varjoliidon hinta on alk. 325 €. Moottoroidussa varjoliidossa lentoaika on noin tunnin. Kaikkiin lentoihin kuuluu koulutus, joten älä pelkää, sinua ei heitetä heti syvään päätyyn. 

Missä varjoliitoja järjestetään?

Lentoja järjestetään eri puolilla Suomea. Varsinais-Suomesta, Salon Kiikalasta löytyy mahdollisuus lentää. Hämeen alueella lentoja järjestetään Hyvinkäällä ja Tampereella. Keski-Suomessa, Jyväskylässä ja lähialueilla on mahdollisuus varjoliitoon. Varjoliidon hyvä puoli on se, että mistä tahansa voi lähteä lentoon, kunhan alueella on tarpeeksi vapaata tilaa! Kysy tarkempia tietoja palveluntarjoajaltasi.

Moottoroitu lento varjoliitimellä vai tavallinen varjoliidin?

Moottoroitu ja normaali varjoliidin kumpikin tarjoavat ainutlaatuisia kokemuksia ja etuja, ja parempi vaihtoehto riippuu täysin siitä, mitä haluat saavuttaa lentokokemukseltasi.

Moottoroitu varjoliidin tarjoaa moottorin avustuksen, mikä helpottaa ilmaan nousua ja pitkäkestoisempaa lentämistä. Tämä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka haluavat lentää pidempään. Moottoroitu varjoliidin tarjoaa myös enemmän mahdollisuuksia lentää eri sääolosuhteissa ja paikoissa, koska se ei ole riippuvainen pelkästään nosto-ilmavirroista.

Toisaalta normaali varjoliidin tarjoaa puhdasta, moottorittomampaa lentokokemusta. Se voi tarjota lentäjälle enemmän haasteita, koska se vaatii taitoa ja kykyä hyödyntää luonnon ilmavirtoja ja nostoja. Monet lentäjät pitävät normaalia varjoliidintä mielenkiintoisempana ja palkitsevampana haasteena, koska se vaatii enemmän lentotaitoa ja tarkkaavaisuutta.

Yhteenvetona, jos etsit enemmän rentouttavaa ja pidempää lentokokemusta, moottoroitu varjoliidin voi olla sinulle parempi vaihtoehto. Jos taas haluat enemmän haastetta ja täysin puhtaan lentokokemuksen, normaali varjoliidin voi olla parempi vaihtoehto.

Mitä muuta varjoliidossa pitää ottaa huomioon?

Varjoliitoon valitut vaatteet ovat tärkeä osa lentoturvallisuutta ja mukavuutta. Valitse mukavat ja säähän sopivat vaatteet, jotka eivät hankaa tai rajoita liikkumista. Kerrospukeutuminen on hyvä valinta, jotta voit säädellä vaatetusta lämpötilan mukaan. Käytä hengittäviä ja kosteutta siirtäviä materiaaleja, jotka pitävät sinut kuivana ja lämpimänä tarvittaessa.

Kylmällä säällä kannattaa muistaa pukeutua lämpimästi, mutta vältä paksuja ja suuria vaatteita, jotka voivat hankaloittaa liikkumista ja varjoliitimen ohjaamista. Tuulisella säällä on huomioitava, että tuulen voimakkuus voi vaikuttaa lentoon ja tuulen nopeus voi vaihdella eri korkeuksissa.

Muista lisäksi suojata pääsi kypärällä ja käyttää aurinkolaseja suojana auringolta. Tarkista sääennuste ennen lentoa ja ota huomioon mahdolliset säämuutokset, kuten tuulen voimakkuus ja -suunta sekä sade- ja ukkoskuurot. Liian kova tuuli voi estää lennon.

Myös heikot jäät voivat olla esteenä, mikäli lento toteutetaan jäältä, joten varaudu siihen, että lentosi saatetaan perua ja sinulle saatetaan joutua varaamaan uusi aika oman turvallisuutesi vuoksi. Muista aina noudattaa varjoliidon turvallisuusohjeita ja lentää vain sopivissa olosuhteissa.

Varjoliito ja 2000 muuta elämystä

Meiltä Elämyslahjoilta löytyy yli 2 000 erilaista lahjavaihtoehtoa, joista varmasti löytyy jokaiselle lahjansaajalle mieluisa, unohtumaton lahja. Elämyslahja on erinomainen tapa muistaa läheisiä ja antaa sinulle tärkeälle ihmiselle jotain mieluisaa kiireisen arjen keskelle. Kaikki lahjakorttimme ovat kolme vuotta voimassa ja ne ovat monikäyttöisiä, eli mielen muuttuessa lahjakortin voi vaihtaa toiseen. Mitään ei siis ole hakattu kiveen lahjan ostohetkellä, vaan koko yli 2 000 elämyslahjan valikoima on lahjansaajalle avoinna!

Elämyslahja on turvallinen, varma ja uniikki lahja. Meiltä löytyy elämyslahjakorttien lisäksi avoimia lahjakortteja, joilla lahjansaaja saa itse valita mieluisan elämyksen. Valikoimastamme löytyy myös elämyspaketteja tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Elämyspaketti on hyvä tapa helpottaa valinnan vaikeutta, sillä niihin on rajattu valikoimaamme eri kategorioittain. Elämyslahjoilta löytyy täydellinen lahja jokaiselle!

Lue myös: Varjoliito vs. moottoroitu varjoliito – miten ne eroavat?