Parhaat lahjaideat baarimikolle – niin ammattilaisille kuin kotibaarin taitureille

Parhaat lahjaideat baarimikolle

Baarimikot ovat asiantuntevia juomien valmistajia, jotka tuovat iloa ja elämyksiä asiakkailleen. Olipa kyseessä sitten ystävä, perheenjäsen tai kollega, baarimikon ilahduttaminen henkilökohtaisella ja käytännöllisellä lahjalla on erinomainen tapa osoittaa arvostusta heidän työlleen. Halusit sitten viedä lahjan saajan kasvattamaan ammattitaitoaan tai ihan vaan nauttimaan, löydät varmasti juuri sopivan lahjan. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat lahjaideat, joilla voi hemmotella baarimikkoa syntymäpäivänä tai muuna erityisenä hetkenä.

Drinkkikurssi, työpaja tai itse tehty alkoholijuoma?

Oli kyseessä sitten ammattilaisbaarimikko tai harrastelija, drinkkejä ei voi koskaan osata liikaa. Lähetä hänet siis drinkkikurssille oppimaan uutta ja nauttimaan hyvästä seurasta. Drinkkikurssi kahdelle on loistava lahja ystävällesi, joka haluaa oppia uusia drinkkejä. Drinkkejä on mahdollisuus tehdä alkoholittomana tai alkoholillisena. Kumman tahansa hän valitseekaan, niin takaamme että lahjan saaja oppii uutta ja että hänellä on hauskaa!

Tutustuminen Stadin Panimoon on myös erittäin oiva valinta. Täällä pääsee tutustumaan käsityöläisoluen valmistukseen, tutustumaan panimotiloihin ja maistelemaan työn tuloksia. Panimokierrokselle on tervetullut kuka tahansa täysi-ikäinen!

Mikä olisi sopivin syntymäpäivälahja baarimikolle?

Olut on yksi suosituimmista alkoholijuomista, mutta tietääkö lahjan saaja, miten sitä tehdään? Nyt on mahdollisuus päästä tutustumaan oluen saloihin olutkurssilla. Kurssilla käydään läpi oluen valmistusprosessi niin, että salat ja tuotantovaiheet pystyy toistamaan kotona. Tiesitkö, että olutta on valmistettu satoja vuosia ja vaikka valmistustavat ovat kehittyneet, on oluen valmistus yksinkertaisuudessaan hyvin samanlaista kuin kauan sitten. 

Viinin ystäville on mahdollista päästä tutustumaan viininvalmistukseen viinitilalla! Päivä viinitilalla -elämyksessä pääsee eläytymään viinin valmistajan päivään. Elämyksessä käydään läpi mitä viinitilalla tehdään päivittäin. Päivän aikana tarjoillaan aamupala, jonka jälkeen hoidetaan viiniköynnöksiä ja opitaan, kuinka viinistä tulee mahdollisimman hyvää. Monet ajattelevat, että viinin valmistus on yhtä yksinkertaista kuin esimerkiksi mehun, mutta se on kuitenkin tarkkaa puuhaa, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Haluaisiko lahjan saaja oman viiniköynnöksen? Nyt se onnistuu, hanki hänelle vuodeksi oma viiniköynnös, jota pääsee hoitamaan vuoden aikana ja katsomaan sen kasvamista. Vuoden lopussa lahjan saajan on mahdollista nauttia työnsä hedelmästä joko rypäleiden tai mehun muodossa!

Jos lahjan saaja pitää taiteesta ja hauskasta tekemisestä, on Paint&Party oikea lahja hänelle. Hän voi ottaa ystävänsä mukaan ja nauttia hyvästä tunnelmasta, viinistä ja taiteesta! Tapahtumassa pääsee drinkkien ohella maalaamaan omat taideteokset, jotka saa viedä kotiin. Käytössä ovat laadukkaat värit ja välineet.

Kaikki baarimikot eivät kuitenkaan ole niin kiinnostuneita käsillä tekemisestä juhlapäivänään, joten vie hänet mieluummin nauttimaan merellisestä tunnelmasta, historiasta sekä maistuvasta ruoasta ja juomasta. Suomenlinnan Panimolla on merkittävä osa Suomen oluthistoriassa. Ruoan ja juoman ohella lahjan saaja haluaa varmasti tutustua myös Suomenlinnan kauniiseen luontoon. Lahjakortteja löytyy useassa hintaluokassa.

Millaisia drinkkikurssit ovat?

Drinkkikurssilla pääsee tutustumaan siihen, kuinka laadukkaat drinkit valmistuvat. Käytössä ovat tietysti parhaat raaka-aineet ja tukena ammattitaitoinen opettaja. Kurssille on tervetullut kuka tahansa, joka on kiinnostunut drinkeistä tai kenties haaveilee baarimikon ammatista, eikä aiempaa kokemusta tarvita. Drinkkejä on mahdollisuus valmistaa niin alkoholin kanssa, kuin ilmankin. Kurssilla saa käytännön opetusta, mutta myös teoriaa käydään läpi. Kurssin kesto on puolestatoista tunnista kahteen tuntiin. Kurssi sopii mainiosti ystävän tai läheisen kanssa koettavaksi, sillä elämys on kahdelle henkilölle.

Olutkurssi on oiva vaihtoehto oluen ystäville. Kurssilla pääsee tutustumaan oluen valmistukseen alusta alkaen maltaiden rouhimisella, mäskäämisellä sekä vierteen huuhtelemisella ja keittämisellä. Valmistuksen aikana olueen lisätään myös tarvittavat humalat. Kurssi kestää kuusi tuntia. Kurssin aikana käydään läpi oluen valmistuksen perusteet ja kurssin jälkeen oluen valmistus onnistuu myös kotona. Kurssi sopii kaikille oluesta ja sen valmistuksesta kiinnostuneille.

Baarimikon tai kotibaarin taiturin ilahduttaminen syntymäpäivänä tai muuna erityisenä hetkenä onnistuu parhaiten, kun lahja on henkilökohtainen, käytännöllinen ja lahjan saajan intohimon mukainen. Laadukkaat työvälineet, erikoiset juomatarvikkeet, koulutukset ja kurssit sekä elämykselliset lahjat ovat kaikki erinomaisia vaihtoehtoja. Tärkeintä on muistaa, että lahjan antamisen tarkoitus on osoittaa arvostusta ja välittää iloa lahjan saajalle. Kun lahja valitaan huolella ja ajatuksella, se varmasti ilahduttaa baarimikkoa ja jää mieleen pitkäksi aikaa!

Lue myös: Mitä ostaa lahjaksi oluen ystävälle? ja Mitä antaa lahjaksi viinin ystävälle?