Maailman kalleimmat autot – kuinka paljon ne maksavat ja mistä tämä hinta tulee?

Maailman kalleimmat autot ovat miljoonien ihmisten haluamia ympäri maailmaa. Kaikki eivät kuitenkaan voi omistaa tällaista ajoneuvoa, sillä näitä kalliita luksusautoja on kuitenkin tarjolla aina rajoitetusti. Maailman kallein auto herättää epäilemättä suuria tunteita. Tutustu artikkeliin ja selvitä mikä auto ansaitsee tämän tittelin.

Mikä vaikuttaa maailman kalleimpien autojen hintoihin?

Luksusautojen hintaan vaikuttavat:

  • uusimmat tekniset ratkaisut turvallisuuden ja viihteellisyyden suhteen
  • laadukkaat materiaalit ja uniikki sisustus
  • ainutlaatuiset ja usein käsityönä tehdyt yksityiskohdat
  • erikoismallit, jotka saavat auton kiinnittämään huomiota
  • rajoitettu määrä saatavilla (rajoitettu tuotanto)
  • korkea työpanos – tuotannossa työskentelevät huippuluokan asiantuntijat
  • yksinoikeus – eliittiryhmälle osoitettu tuote
  • brändin historia ja tunnettavuus, joista joudut maksamaan

Luksusautoja ei ole paljon. Tämä erottaa ne premium-merkeistä. Premium-merkkinen auto – tietysti – tarjoaa myös korkeatasoista mukavuutta, laatua ja varustelutasoa, mutta tärkein kriteeri, joka erottaa sen luksusautosta, on sen saatavuus (ja yleensä hieman halvempi hinta).

Kalleimmat autot omistavat brändit haluavat olla saavuttamattomia, pysyä unelmavyöhykkeellä luoden ympärilleen ainutlaatuisen auran. Ne eivät halua olla helposti saatavilla edes korkealla hinnalla. Premium-merkit sen sijaan ovat yleensä kaikkien saatavilla ja niillä on hinta, joka on ostettavissa. Ne tarjoavat laadukkaampia tuotteita korkeampaan hintaan.

Maailman kalleimmat autot: Ferrari

Mitkä ovat maailman kalleimmat automerkit?

Bugatti, Ferrari, Rolls-Royce, Lamborghini, McLaren ja Aston Martin ovat ehdottomasti kalleimpia automerkkejä, jotka tarjoavat luksusmalleja – ei vain hinnan puolesta! Suomessa Bentleyä ja jopa Maseratia pidetään myös luksusautoina, jotka ovat suhteellisen suosittuja.

Kalleimpina premium-automerkkeinä voidaan pitää Mercedes Benziä, BMW:tä, Audia, Lexusta, Land Roveria, Porschea tai Jaguaria. On huomionarvoista, että Suomessa luksusmerkit myyvät muutamasta kymmeniin autoihin vuodessa virallisessa jakelussa, ja premium-merkit voivat ylpeillä kymmenien ja yli kahdenkymmenen tuhannen yksikön välillä. Ero on selvä. Suomen teillä on vaikea nähdä luksusmerkkien mainoksia, mutta se ei ole mahdotonta. Kalleimmat automerkit tarjoavat todella monipuolisen mallivalikoiman, joista jokainen autoihminen löytää tarjouksen, joka varmasti varastaa hänen sydämensä! 

Kallista, kalliimpaa… – nämä autot maksavat omaisuuden

Kuinka kallis on maailman kallein auto? Odotellaanpa tähän kysymykseen vastaamista hetki! Esittelemme sinulle, mitä summia ihmiset käyttävät autoihin. Alla esittelemme muutaman viime vuosien ”halvimpien” autojen lähtöhintoja. Eli tässä maailman kalleimmat autot:

Ferrari FXX K (2015-2017) – 2,5 miljoonaa euroa.

Mercedes AMG Project One (vuodesta 2022) – 2,75 miljoonaa euroa.

Lamborghini Veneno Roadster (2013) – 3,4 miljoonaa euroa.

Bugatti Centodieci (2019) – 8 miljoonaa euroa.

Auton yksilöllisen spesifikaation jälkeen hinnat tietysti nousevat. Nykyään nämä autot ovat jopa kalliimpia kuin silloin, kun olet ostanut upouuden mallin! Niiden arvo vain kasvaa vuosien saatossa. Luksusautomalleja on todella monia saman hintaisia ​​…. mutta tietyn mallin tuotetut kopiot ovat kuin lääke. Niitä esiintyy usein vain muutamassa kappaleessa ja joskus vain yhtenä kappaleena, mikä tekee jälkimarkkinoiden hinnoista vieläkin kohtuuttomampia.

Kuinka paljon maksoi historian kallein auto?

Maailman kalleimman auton luokassa Bugatti voi ylpeillä vahvalla asemalla! Maailman kallein huutokaupassa koskaan myyty (uusi) auto on Bugatti Chiron Profilee. Ostaja osti tämän auton ainoan kappaleen hintaan 9 792 500 euroa (veroton hinta). Se on kiistaton ennätys huutokaupoissa myytyjen uusien autojen joukossa [huhtikuu 2023].

Se ei kuitenkaan ole historian kallein auto maailmassa. Maailman kalleinta autoa – uutta ja suoraan omistajalle myytyä (ilman huutokauppaa) – voitaisiin todennäköisesti jonkin aikaa pitää Rolls Royce Boat Tailina, jonka Jay-Z ja Beyonce (toimittajien arvausten mukaan) olivat ostaneet 28 miljoonalla dollarilla. Tämä on luultavasti maailman kalleimman auton hinta, vaikka se voi muuttua nopeastikin.

Toista Bugattia, La Voiture Noirea, pidettiin myös jonkin aikaa maailman kalleimpana autona. Yksittäisen kappaleen nettoarvo oli 11 miljoonaa euroa. Tuntematon ostaja joutui maksamaan siitä yli 19 miljoonaa. Tämä Bugatti-malli on kunnianosoitus legendaarisen Buggatin historialle ja varsinkin mallille Bugatti 57 SC Atlantic, joka valmistettiin 1930-luvulla. Vain kolme keräily-yksilöä on säilynyt tähän päivään asti.

Autojen hintoja ajatellessa emme saa unohtaa historiallisten mallien myyntiä, jotka saavuttavat huutokaupoissa todella tähtitieteellisiä summia! Keräilijät maksavat eniten autoista, jotka ovat valmistettu jonkin aikaa sitten. Kuinka suurella summalla maailman kallein auto tässä kategoriassa myydään huutokaupassa? Maailman kallein auto (2022 huutokauppa) on vuoden 1955 Mercedes 300 SLR ”Uhlenhaut”. Vain kaksi esimerkkiä kilpa-autosta myytiin huutokaupassa 135 miljoonalla eurolla. Tämä on yli kaksi kertaa kalliimpi kuin edellinen ennätyksen haltija, eli vuonna 2018 huutokaupattu Ferrari 250 GTO.

Ei ole selvää vastausta kysymykseen, mikä on maailman kallein auto. Kaikki riippuu siitä, minkä kategorian hyväksyt! Riippumatta siitä, kuinka paljon maailman kallein auto maksaa, se voi hämmästyttää sinut.

Maailman kalleimmat autot: Bugatti

Kuka ostaa näitä superkalliita autoja?

Järjettömän kalliita autoja ostavat muusikot, suunnittelijat, sheikit, urheilutähdet, suurten merkkien omistajat ja muut varakkaat henkilöt. Jos autoja keräillään, on keräilijöiden oltava todella rikkaita – autot vaativat asianmukaista huoltoa ja hoitoa, ja sitä varten tarvitaan tilaa niiden säilytykseen. Yksityiskokoelmat ovat arvoltaan satoja miljoonia tai jopa miljardeja dollareita.

Hassanal Bolkiah – Brunein sulttaani on luultavasti suurimman ja vaikuttavimman autokokoelman omistaja, jonka asiantuntijat arvioivat yli 5 miljardiksi dollariksi. Hän kerää vain Astoneja, Bentleyjä, Ferrareja, Lamborghineja, Mercedeksiä, Porscheja ja Rolls Royceja. Mallistossa on malleja, jotka ovat luotu sulttaanin erityistoiveesta ja joita ei koskaan tullut myyntiin. 

Uusien teknologioiden asiantuntijoilla tai Internet-yritysten omistajilla ja alkuperäisten ammattien asiantuntijoilla on usein varaa kohtuuttoman kalliisiin autoihin. Omistaaksesi todella rajallisia malleja sinulla on oltava vakiintunut asema – joskus raha ei välttämättä riitä.

Ajavatko autojen omistajat oikeasti näitä autoja?

Kyllä ja ei! Jos autotallissasi on useita tuhansia malleja, kuten edellä mainitulla sulttaanilla, autoilla voi olla vaikeaa ajaa. Monet rikkaiden ostamista malleista ovat niin arvokkaita ja ainutlaatuisia, että he harvoin jättävät tiukasti vartioitua paikkaa. On myös niitä, jotka mielellään siirtävät luksusajoneuvojaan yleisillä teillä, ja joskus voikin kohdata todella ainutlaatuisia malleja.

Jos haaveilet luksusauton omistamisesta, huolehdi ensin taidoistasi ratin takana – Elämyslahjojen ajoelämykset auttavat sinua tässä! Löydät Elämyslahjoilta ajoelämyksiä superautoilla – Ferrarilla ja Lamborghinilla. Maailman kalleimmat autot vaativat huolenpitoa!

– Anssi, elämyslahjat.fi

Kaipaatko lisää lukemista? Lue myös: Luksusautot – tutustu arvostetuimpiin autoihin.