Miten juhlia ensimmäistä isänpäivää?

lahja tuoreelle isälle

Onnea tuore isä! Ensimmäinen isänpäivä on se kaikista erityisin, joten niinpä myös ensimmäisen isänpäivälahjan tulisi olla erityinen. Jos siis etsit ideoita ensimmäisen isänpäivän juhlistamiseen ja isänpäivälahjaa tuoreelle isälle, olet saapunut oikeaan paikkaan!

Olemme koonneet ideoita ensimmäisen isänpäivän juhlintaan tähän artikkeliin. Tuore isä ansaitsee osakseen hemmottelua tänä erityisenä päivänä. Ensimmäiseen isänpäivään soveltuu loistavasti esimerkiksi rentouttava hieronta tai maistuvat ruokahemmottelut. Jatka lukemista, niin kerromme lisää ideoita isänpäivään!

Ensimmäinen isänpäivälahja

ensimmäinen isänpäivälahja

Ensimmäinen isänpäivä on erityinen virstanpylväs isyydessä, joten ensimmäisen isänpäivälahjan tulisi myös olla erityinen ja ikimuistoinen. Elämyslahja on loistava tapa juhlia ensimmäistä isänpäivää ja tuoretta isyyttä, sillä se tarjoaa yhtä unohtumattomia kokemuksia kuten isyyskin. 

Ensimmäistä isänpäivälahjaa valitessa kannattaa ottaa huomioon tuoreen isän luonteenpiirteet, mieltymykset ja toiveet. Tässä muutamia ideoita ensimmäiseksi isänpäivälahjaksi:

  • Vauva- tai perhekuvaus – ensimmäinen isänpäivälahja, joka jättää konkreettisia muistoja. Ammattikuvaaja nappaa vastasyntyneestä perheenjäsenestä ja koko pesueesta suloisia kuvia. Tämän suloisempaa isänpäivälahjaa saa hakea!
  • Äänikirjasovellus – tuore isä kaipaa taatusti omaa aikaa. Jos tuore isä on lukutoukka, mutta kirjojen lukeminen on jäänyt vähemmälle vauvan saavuttua, hanki hänelle äänikirjasovellus. Isä voi kuunnella äänikirjoja esimerkiksi vaunulenkeillä tai töihin matkatessaan ja jatkaa näin rakkaan harrastuksensa parissa.
  • Aktiivinen elämyslahja – liikunta on myös yksi niistä asioista, joka saattaa jäädä vähemmälle vauva-arjen keskellä. Liikunnallinen elämys toimiikin ensimmäisenä isänpäivälahjana mainiosti ja antaa isälle mahdollisuuden aktiiviseen tekemiseen. Miltä kuulostaisi ninjarataseikkailu, joogakokeilu tai trampoliinipuistovierailu?
  • Illallinen ravintolassa – tuoreet vanhemmat tarvitsevat aikaa myös kahdestaan. Pariskunta voi jättää vauvan isovanhemmille muutamaksi tunniksi hoitoon ja lähteä nauttimaan illallisesta ravintolaan. Valitse perinteinen ravintolaillallinen tai erikoisempi illalliselämys, kuten illallinen pimeässä.
  • Hemmotteluelämys – huolehdi uuden isän hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Tuore isä kaipaa rentoutusta ja hemmottelua. Vauva-arki voi olla raskasta ja hemmottelu on yksi ensimmäisen isänpäivän parhaista lahjaideoista. Varaa tuoreelle isälle hieronta tai rentoutuskellunta.
  • Virtuaaliseikkailu – tuore isä tarvitsee myös vapaa-aikaa. Jos ensimmäistä isänpäiväänsä juhliva on erilaisten vempaimien ja teknologian ystävä, tässä lahjaidea hänelle! Tuore isä pääsee viettämään vapaa-aikaa virtuaalimaailmassa yhdessä ystävän tai puolison kanssa.
  • Ajoelämys superautolla – tämän ajon jälkeen adrenaliini virtaa isän suonissa. Jos luksusautot ovat vieneet tuoreen isän sydämen, hän arvostaa taatusti ensimmäisenä isänpäivänään lahjaksi saamaansa ajoelämystä! Valitsetko Ferrarin vai Lamborghinin?
  • Panimovierailu – täydellinen valinta tuoreen isän vapaa-ajanviettoon. Tuore isäkin tarvitsee välillä vapaaillan lastenhoitovelvollisuuksista, joten mitä jos hän lähtisi panimovierailulle yhdessä hyvän ystävänsä kanssa?

Lahja nuorelle isälle – uusia kokemuksia

isänpäiväkortti

Nuorelta isältä ei seikkailunhalua ja adrenaliinin nälkää puutu! Jos tuore isä on adrenaliinin ja jännityksen ystävä, voit antaa hänelle lahjaksi extreme-elämyksen, kuten laskuvarjohypyn, benjihypyn tai karting-ajon. Tämä lahja voi tarjota unohtumattoman ja jännittävän kokemuksen nuorelle isälle! 

Lahjaksi nuorelle isälle voi ajatella myös hauskaa seikkailuelämystä. Miten olisi esimerkiksi virtuaaliseikkailu tai ninjarataseikkailu? Virtuaaliseikkailussa nuori isä pääsee seikkailemaan vaikkapa meren pohjaan tai taistelemaan avaruuden örkkejä vastaan. Ninjarataseikkailussa taas nuori isä pääsee nauttimaan sporttisesta elämyksestä ninjan lailla.

Jos nuori isä on ruoanlaiton ystävä, voit hankkia hänelle ruokakurssin, jossa hän voi oppia uusia ruoanlaittotaitoja tai erikoistekniikoita. Kurssit tarjoavat niin herkullisia makuelämyksiä kuin myös oppeja uusista ruoanlaittotekniikoista.

Isänpäivälahja vauvalta – ensimmäinen isänpäivä on täynnä tunnetta

isänpäivälahja vauvalta

Ihka ensimmäinen isänpäivä on niin erityinen ja ihana! Ei ole olemassa suloisempaa tapaa toivottaa ”hyvää ensimmäistä isänpäivää rakas isä” kuin osoittaa tuoreelle isälle lahja pieneltä vauvalta. Tämä ele saa taatusti ensimmäistä isänpäiväänsä juhlivan tuntemaan olonsa erityiseksi ja silmäkulmaan kyyneleen, kun lahja on osoitettu juuri hänelle hänen pieneltä tyttäreltään tai pojaltaan.

Ensimmäiseen isänpäivään kuuluu olennaisena osana isänpäiväkortti. Voit painattaa vauvan pienen pienet jalanjäljet isänpäiväkorttiin esimerkiksi perusvoiteen avulla. Ensimmäinen isänpäivälahja vauvalta isälle voisi olla vaikkapa elämyslahja, sillä tavaraa on taatusti kertynyt vauvavuoden aikana kaappeihin jo aivan riittävästi.

Ensimmäinen vuosi vauvan kanssa voi olla haastava. Äidillä ja isällä voi olla kädet täynnä vauvan kanssa, eikä äitikään ehdi panostaa ensimmäiseen isänpäivään kunnolla. Olemmekin koonneet tähän artikkeliin lahjaideoita, jotka voit ostaa helposti ja nopeasti netistä.

Ei ole välttämätöntä lähteä hankkimaan ensimmäistä isänpäivälahjaa kauppakeskuksen ruuhkasta, sillä elämyslahjakortin voi tulostaa helposti itse tai toimittaa tuoreelle isälle sähköisessä muodossa. Kaikista nopein ja helpoin ensimmäinen isänpäivälahja on avoin elämyslahjakortti tai elämyspaketti, joka antaa tuoreen isän itse valita oman erityisen ensimmäisen isänpäivälahjansa.

Hyvää ensimmäistä isänpäivää! 💙

-Essi, elämyslahjat.fi

Tykkäsitkö tästä artikkelista? Lue myös: Miksi elämykset ovat parhaita lahjoja isälle?