Mitä ostaa lahjaksi työntekijälle? – Ideoita läksiäis- ja eläkelahjaksi

läksiäislahja työntekijälle

Kun työntekijäsi on jättämässä yrityksen, etenkin pitkän ja menestyksekkään uran jälkeen, haluat varmasti antaa hänelle jotain erityistä muistoksi. Tavallisesti tämä tarkoittaa lahjaa, joka osoittaa arvostuksesi ja kiitollisuutesi hänen panoksestaan ja sitoutumisestaan yritykseen

Tavallisten tavaroiden sijaan, jotka saattavat olla kivoja, mutta unohtuvat helposti, harkitse elämyslahjaa. Elämyslahjat tarjoavat unohtumattoman kokemuksen, joka tuo mukanaan iloa ja muistoja – ne toimivat yhtenä muistona myös työpaikasta.

Hyvästit työntekijälle – yhteistä tekemistä läksiäisiin

Läksiäiset ovat merkittävä hetki työyhteisössä, kun työntekijä on jättämässä yrityksen. Hyvästit voivat olla katkeransuloisia, mutta ne voivat myös olla täynnä kiitollisuutta ja iloa yhteisistä vuosista. Yhteinen tekeminen on loistava tapa juhlistaa työntekijän läksiäisiä ja uutta vaihetta elämässä. Seuraavat ideat tarjoavat mahdollisuuden viettää aikaa yhdessä ja luoda muistoja, jotka jäävät mieleen läksiäisten jälkeen.

Yhteinen lounas tai illallinen

Vie työntekijäsi ulos lounaalle tai illalliselle yhdessä muun tiimin kanssa. Puhukaa tulevaisuudesta, muistoista ja suunnitelmista. Tämä on loistava tilaisuus viettää aikaa yhdessä ja sanoa hyvästit. Tutustu ainakin näihin ravintoloihin: Meripaviljonki, Tiiliholvi, Hugo, Brahen Kellari ja Harmooni. Myös illalliselämykset, kuten Dinner in the Dark, Magic Dinner tai Shitty Dinner, ovat loistavia vaihtoehtoja työntekijän läksiäisten ohjelmanumeroksi.

Retki luontoon

Jos työntekijäsi pitää luonnosta, harkitse retkeä lähellä olevaan kansallispuistoon tai luontokohteeseen. Tarjoa eväät ja mahdollisuus rauhalliseen päivään luonnon keskellä. Miten olisi esimerkiksi metsäretki aasien kanssa, huskysafari, rentouttava metsäkylpy tai alpakkapatikka?

Läksiäislahjaideoita työntekijälle

Kun puhutaan jäähyväislahjasta työntekijälle, useimmat meistä ajattelevat automaattisesti jotain fyysistä, kuten kelloa, taskumattia tai korua. Vaikka nämä ovatkin yleisiä ja arvostettuja läksiäislahjoja, ne eivät välttämättä aina tavoita syvää kiitollisuutta ja arvostusta, jonka haluat ilmaista työntekijälle, joka on tehnyt kovasti töitä ja osoittanut omistautumistaan.

Sen sijaan voit harkita jotain hieman erilaista, jotain, joka antaa työntekijällesi mahdollisuuden rentoutua ja nauttia elämästä. Tässä on muutamia lahjaideoita, joista voit ottaa inspiraatiota:

Lahjakortti ravintolaan tai kahvilaan

Anna työntekijällesi mahdollisuus nauttia herkullisesta ateriasta tai kahvihetkestä hänen suosikkiravintolassaan tai kahvilassaan. Tämä lahja ei ainoastaan tarjoa mahdollisuutta herkutteluun, vaan myös antaa työntekijällesi mahdollisuuden rentoutua ja viettää aikaa esimerkiksi ystävien tai perheen kanssa.

Kylpylälahjakortti

Anna työntekijälle mahdollisuus rentoutua kylpylässä joko kotimaassa tai esimerkiksi Tallinnassa. Kylpylälahjakortti on täydellinen tapa kiittää työntekijää pitkästä ja menestyksekkäästä urasta. Työntekijä saa rentoutua kylpylän rauhassa ja nauttia hemmottelusta ja erilaisista hoidoista.

Kokkauskurssi

Jos työntekijäsi rakastaa ruoanlaittoa ja kulinaristisia nautintoja, anna hänelle kokkauskurssi, jossa hän voi oppia uusia reseptejä ja taitoja. Tämä voi olla hauska ja hyödyllinen lahja, joka antaa hänelle uusia ruoanlaittotaitoja tulevaisuutta varten. Tutustu ainakin näihin vaihtoehtoihin: sushikurssi, pizzakoulu ja meksikolainen kokkauspaja.

Nämä ovat vain muutamia ideoita, jotka voivat auttaa sinua löytämään täydellisen lahjan työntekijällesi. Muista, että tärkeintä on kiittää ja arvostaa häntä kovasta työstä ja omistautumisesta. Varmista myös, että valitset lahjan, joka sopii työntekijäsi persoonallisuuteen ja mieltymyksiin.

Mitä ostaa eläkkeelle jäävälle työntekijälle?

eläkelahja työntekijälle

Eläkkeelle jääminen on merkittävä virstanpylväs elämässä, ja eläkkeelle siirtyvä työntekijä ansaitsee kunnollisen lahjan. Kun suunnittelet lahjaa eläkkeelle jäävälle työntekijälle, muista valita jotain, joka osoittaa arvostuksesi ja kiitollisuutesi hänen työstään ja panoksestaan yritykseesi. Unohda perinteiset vaihtoehdot, kuten kristallimaljakot, ja valitse tällä kertaa elämyksellinen eläkelahja. Tässä on muutamia lahjaideoita, jotka voivat auttaa sinua löytämään täydellisen lahjan eläkkeelle lähtevälle työntekijälle:

Lahjakortti unelmalomaan

Anna eläkelahjaksi unelmaloman mahdollistava lahjakortti. Tämä voi olla matka johonkin paikkaan, jossa eläköityvä työntekijä on aina halunnut käydä, tai se voi olla seikkailumatka, joka antaa hänelle mahdollisuuden kokea jotain uutta ja jännittävää.

Hyväntekeväisyyslahjakortti

Anna eläkkeelle jäävälle työntekijälle hyväntekeväisyyslahjakortti, johonkin hänelle tärkeään asiaan liittyen. Jos esimerkiksi eläköityvä työntekijä on luonnon ystävä, tutustu ainakin näihin lahjakortteihin Elämyslahjojen valikoimassa: suojele pesäpuu linnuille ja ikioma puu.

Harrastuslahjakortti

Anna eläkkeelle jäävälle työntekijälle lahjakortti harrastukseen, joka on hänelle tärkeä. Voit myös rohkaista eläköityvää työntekijää aloittamaan täysin uuden harrastuksen. Tämä voi olla vaikkapa golf, kalastus, puutarhanhoito tai mikä tahansa muu harrastus, joka tuo hänelle iloa ja rentoutumista.

Näiden lahjaideoiden avulla voit valita täydellisen lahjan eläkkeelle jäävälle työntekijälle, joka osoittaa arvostuksesi ja kiitollisuutesi heidän panoksestaan yrityksen eteen. Muista, että tärkeintä on valita lahja, joka sopii eläkkeelle jäävän työntekijän persoonaan ja kiinnostuksen kohteisiin!

Toivottavasti löysit tästä artikkelista sopivan läksiäis- tai eläkelahjan työntekijälle!

-Essi, Elämyslahjat.fi