Ravintola Meripaviljonki

Ravintola Meripaviljonki on kelluva kala- ja äyriäisravintola Helsingissä. Ravintola Meripaviljonki on puitteiltaan täysin uniikki ravintola keskeisellä sijainnilla Helsingin Hakaniemessä. Kelluva panoraamaravintola palvelee Säästöpankinrannassa. Meripaviljongin ikkunoista ja terassilta avautuvat upeat merimaisemat. Ravintola edustaa suomalaisen keittiön huippuosaamista. Meripaviljongin ruokalista koostuu kalapainotteisista ruoista ja kotimaisista, sesongin raaka-aineista. Ravintolassa pääsee nauttimaan tuoretta kalaa ja äyriäisiä joka päivä. Elämyslahjojen valikoimasta löydät Meripaviljongin ravintolalahjakortit. Ravintola Meripaviljongissa ruokailu on elämyksellinen kokemus ja myös luonto on lähellä.
Selaa kategorioita
Näytetään: 1

Keskellä merellistä Helsinkiä

Ravintola Meripaviljonki on ainutlaatuinen arkkitehtuurin taidonnäyte Helsingin Hakaniemessä, joka toimii osana Graniittiravintoloita. Tämä Eläintarhanlahdelle ankkuroitu paviljonki on vedessä kelluva panoraamaravintola, josta löytyy myös kelluva terassi, joka mahdollistaa saapumisen paikan päälle vaikka omalla veneellä. Olet tervetullut nautiskelemaan maisemien lisäksi lounasta ja illallista paikan päälle, sekä ravintolasta löytyy myös kelluva terassi! Tarjolla on tietenkin maistuvaa kalaa ja äyriäisiä, mutta tietenkin myös kasvis- ja liharuokia. Ravintola Meripaviljonki tarjoaa tuoreimpia raaka-aineita, joka tietenkin tarkoittaa kotimaisia kauden tuotteita sesongin mukaisesti annosten raaka-aineina. Erinomaisena esimerkkinä tästä ovat mm. Kesäkauden värikkäät kasvikset, makeat marjat sekä tietenkin klassiset rapu- ja kalaherkut. Ravintolasta löytyy myös tietenkin oma hummeriallas. Sen lisäksi että raaka-aineissa suositaan kotimaista on menuta, on ravintola Paviljongen makumaailma inspiroinut Pohjoismaisen keittiön ruokakulttuuri.

Pohjoismaisia makuja parhaimmillaan

Ravintola Meripaviljongen ikkunoista avautuu kaunis maisema Eläintarhanlahdelle ja näkymä Säästöpankkirannan jugendrakennuksiin. Ainutlaatuisen tästä ravintolasta kuitenkin tekee se, että voit saapua ravintolan terassin yhteydessä olevaan venelaituriin omalla veneelläsi! Tietenkin saapuminen onnistuu myös kätevästi julkisella liikenteellä ja kävellen. Ravintola Meripaviljonki sijaitseekin kauniin kävelymatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta, ja ravintola on myös tavoitettavissa halutessasi niin ratikalla, bussilla kuin metrollakin. Tämä kala- ja äyriäisravintola on erikoistunut tarjoamaan laadukkaimpia ja tuoreimpia meren antimia, joita on saatavilla niin lounasmenussa kuin al á carte -listallakin. Ota hieman meri-ilmaa hiuksiisi myös ravintolan omalla kelluvalla terassilla, joka on auki sään salliessa, mutta joka on varustettu kaasulämmittimellä! Ravintola Meripaviljonkeen on saatavilla useampia eriarvoisia avoimia ravintolalahjakortteja alkaen 20€:sta. Huomioithan kuitenkin ettei lahjakorttia voi hyödyntää alkoholituotteisiin. Ravintola Meripaviljonkeen ja terassille on esteetön pääsy ravintolan kautta sekä saatavilla on inva-wc.

Saavu julkisilla, kävellen tai veneellä!

Ravintola Meripaviljongin tilat ovat yli kymmenen vuoden suunnittelun ja hionnan tulos. Meripaviljongen on suunnitellut Simo Freese, jonka tekemä luonnos Meripaviljongesta oli niin ylivoimainen ettei arkkitehtuurikilpailua koettu tarpeelliseksi järjestää. Tämä on erityisen poikkeuksellista, koska ravintolan sijainti on merkittävä ja hyvin näkyvällä paikalla. Alunperin hanke lähtikin kolmen hyvin erilaisen idean pohjalta: rantaravintola, ravintolalaiva tai ravintolapaviljonki. Vedenkorkeusvaihtelu ei tehnyt kelluvasta ravintolasta itsestään selvää vaihtoehtoa, mutta ajatus oli niin uniikki että se oli jonkun tehtävä! Lopulta pitkän uurrastuksen ja ennakoluulottoman yhteistyön tuloksena ravintola Meripaviljonki vihittiin käyttöön huhtikuussa 2015.

“Kun meri kerran lumoaa…”

“…se pitää ihmisen ikuisesti ihmettelyn verkossaan.” Meri, se monien rakastama ja rauhoittava elementti, josta pääset nauttimaan kaikilla aisteilla ravintola Meripaviljongissa. Anna herkullisen ruoan tuoksun johdatella sinut maistamaan miltä meriherkut parhaimmillaan maistuvat ja päästä silmäsi lepäämään kauniissa merimaisemissa. Täältä löydät merellisen lounaan ja illallisen, sään suosiessa uskallaudu myös helsingin ainoalle kelluvalle terassille! Ravintola Meripaviljonki on rakkaudentunnustus Helsingin merimaisemille, joka varmasti jää kävijöiden mieleen! Tule ja ihastu!