Näin teet ystävänpäivästä unohtumattoman [10 vinkkiä ystävänpäivään]

10 vinkkiä ystävänpäivään

Sitoutua niin syvästi, että muuttuu pohjattomaksi. Puristaa niin lujasti, että muuttuu rajattomaksi. Rakastaa niin mielettömästi, ettei mikään enää ole vailla merkitystä.”

Tommy Tabermann

Tehdään se ja rakastutaan – oli kyseessä sitten alkuvaiheen treffailua, vetovoiman pauloissa olemista tai sitoutumista kumppaniin elämän loppuun saakka, ystävänpäivä on tilaisuutesi juhlia rakkautta.

Jo vuosisatojen ajan rakastavaiset ovat juhlineet ystävänpäivää runouden ja proosan siivittäminä. Viime vuosikymmeninä he ovat lisänneet ruusut, suklaat ja luksuslahjat yksinkertaisten korttien kylkeen julistaakseen rakkauttansa.

Vaikka materiaaliset ystävänpäivälahjat voivat olla hauskoja avata, ne harvoin jäävät mieleen (ellei lahjasta paljastu timanttia tai 500 hevosvoiman moottoria). Jos haluat todella tehdä vaikutuksen ystävänpäivänä, tartu tilaisuuteen rikkoa rutiinit ja keskity täysin siihen mielitiettysi huomioimiseen.

Romanttisimmat ystävänpäivälahjat, jotka voimme kuvitella, ovat kokemuksia, joita jaatte yhdessä. Kokemuslahjat, jotka sopivat molempien persoonallisuuksiin ja mieltymyksiin, jättävät varmasti pysyvän vaikutuksen.

Me täällä Elämyslahjoilla olemme koonneet listan, joka varmasti sisältää jotain, mikä tekee 14. helmikuuta ystävänpäivän, jota sinä ja mielitiettysi ette koskaan unohda. Joissakin tapauksissa saatat joutua hankkimaan vain lahjakortin ja lykkäämään itse elämyksen kokemista, kunnes sää on lämpimämpi. Mutta odotus kuuluu osaksi hauskuutta!

Ystävänpäivän juhlintaa maan pinnalla

Teidän ei tarvitse lähteä kauas, jotta voitte nauttia elämyksistä yhdessä. On monia romanttisia kokemuksia, joita voitte kokea aivan kodin lähellä. Ensinnäkin Elämyslahjojen valikoimasta löytyy jo yli 2000 elämystä ympäri Suomen, joten elämyksiä löytyy taatusti myös sinun lokaatiostasi.

Järjestä retki paikkaan, jonka tunnet, mutta jossa ette ole vielä käyneet yhdessä, ja jaa sydänkäpysellesi, miksi se on sinulle erityinen. Se voi olla metsä, jossa leikit lapsuudessasi, naapuruston futiskenttä, jossa teit ensimmäisen maalisi, tai kävelykierros alueilla, joissa olet asunut syntymästäsi aikuisuuteen.

Tarinoiden jakaminen menneisyydestäsi rakentaa suhdettanne ja lähentää teitä. Älä unohda pakata mukaan kuumaa kaakaota tai teetä, jota voitte nauttia metsässä tai futiskentän laidalla. Ehkä pakkaat mukaan myös muutaman suklaakonvehdin tai eväsleivän, jos kyseessä on pidempikin retki.

Varaa teille yhteinen kokkauskurssi. Yhteistyö on loistava tapa lähentää kahta ihmistä. Jos ette vielä kokkaa yhdessä, ruoanlaittokurssi voi käynnistää prosessin. Ja jos kokkaatte jo yhdessä, kurssi antaa teille uusia ideoita, tekniikoita ja vaihtoehtoja. Valitse kurssi, joka haastaa nykyiset taitotasonne ja antaa teidän istua alas ja syödä yhdessä valmistamanne ateria.

Lähtekää tanssimaan. Jos rakastat tanssimista mutta et ole käynyt pitkään aikaan, valitse yökerho, jossa voit viettää koko illan tanssien kumppanisi kanssa. Jos olet huolissasi omista tanssitaidoistasi, osta teille tanssikurssi (esimerkiksi parisalsa) ja tee siitä ystävänpäivälahjasi. Vaikka et oppisi mitään, ainakin sinulla on muutama tunti viikossa, jolloin voi pitää kumppaniasi syleilyssäsi ja nauraa yhdessä.

Anna täydellinen huomiosi rakkaallesi. Kuinka usein sammutatte puhelimet, irrotatte tietokoneet ja keskitätte koko huomion toisiinne? Yksi mukavimmista lahjoista, jonka voit antaa kumppanillesi, on useita tunteja jakamatonta huomiota. Voit koota lahjakorin, joka tehostaa tätä kokemusta.

Kokoa lahjakoriin esimerkiksi hierontaöljyä, kasvonaamioita, välipaloja, herkkuja ja pullollinen kuohuvaa. Muista myös tunnelman luominen, sytytä esimerkiksi tuoksukynttilöitä ja laita musiikki soimaan.

Vesiseikkailuja ystävänpäivälahjaksi

Jos sinä ja kumppanisi rakastatte vettä, erilaiset vesiseikkailut ovat hieno tapa luoda pysyviä muistoja. Harkitse ystävänpäivälahjaa, joka täyttää molempien toleranssit hauskanpidolle ja seikkailulle. Näitä elämyksiä varten teidän on odotettava kelin lämpiämistä, mutta kuten sanottu, odotus on osa hauskuutta!

Koskenlasku vaatii yhteistyötä ja on loistava tapa pitää hauskaa vahvistaen samalla kumppanuuttanne. Jos olette adrenaliininhakijoita, varaa retki kevään kuohujen aikaan, kun vedet ovat korkeimmillaan. Jos taas suosit rauhallisempia kuohuja, odota myöhäiseen kesään tai syksyyn.

Niille, jotka eivät ole niin seikkailunhaluisia, melonta tai suppailu on hieno tapa nauttia meri-, järvi- tai jokimaisemista. Voitte liikkua niin nopeasti tai hitaasti kuin haluatte. Lähtekää liikkeelle laiturilta ja löytäkää romanttinen poukama viettää aikaa kahden kesken. Tee kokemuksesta erityinen gourmet-piknikillä ja liplatelkaa laineilla koko iltapäivä, vain te kaksi.

Auringonlaskuristeily on niin romanttista kuin se voi olla. Jos olette tarpeeksi onnekkaita asumaan lähellä järveä tai merta, antakaa lahjaksi itsellenne iltaristeily, istukaa kannella ja pitäkää käsistä kiinni, kun koette värien voiman horisontin äärellä.

Auringonlaskut tarjoavat juuri sen luovan vaikutuksen, jotka ovat inspiroineet runoilijoita, kirjailijoita ja taiteilijoita aikojen alusta lähtien. Et voi olla tuntematta rakkautta enemmän, kun katsot auringon laskevan!

Vain taivas on rajana ystävänpäivänä

Anna rakkautesi kohota uusiin svääreihin. Voitte jakaa useita seikkailuja, jotka vievät teidät maanpinnan yläpuolelle unohtumattoman kokemuksen saamiseksi.

Vie rakkautenne uudelle tasolle – 4000 metriä maanpinnan yläpuolelle – tandemhyppäämällä. Saatte pariksenne kokeneet hyppymestarit, jotka hallitsevat koko hypyn, siitä hetkestä, kun poistutte lentokoneesta aina laskeutumiseen saakka.

Ei ole mitään tapaa, ettette sinä ja kumppanisi lähentyisi tällaisen jännittävän ja ”kerran elämässä” -kokemuksen parissa! Jos ajatus hyppäämisestä kauhistuttaa sinua, mutta rakastat painovoiman uhmaamisen ajatusta, harkitse tuulitunnelilentoa, jossa ”hyppäät” turvallisesti pystysuorassa tuulitunnelissa ilman laskuvarjon taakkaa tai putoamisen pelkoa.

Mikä voisi olla romanttisempaa kuin kuumailmapalloilu upeiden maisemien yllä? Kuvittele hetki, kun leijutte yhdessä taivaalla, käsi kädessä ja maisemat avautuvat upeina alapuolellanne. Ystävänpäivälahjaksi hankittu kuumailmapallolento ei vain nosta teitä ilmaan, vaan myös sydämenne uusiin korkeuksiin. Tämä lahja antaa teille jotain, mitä odottaa ja luo muiston, joka kantaa pitkälle!

Tässä on vain kymmenen tapaa parantaa suhdettasi ja luoda muistoja jaettujen kokemusten kautta tänä ystävänpäivänä. Näiden ideoiden ja mielikuvituksesi avulla voit suunnitella täydellisen romanttisen kokemuslahjan kumppanillesi ystävänpäivänä.

Anna muiden ostaa ylihinnoiteltuja ruusuja ja suklaasydämiä. Suunnittele tänä vuonna kokemus, joka osoittaa kumppanillesi, ettei maailmassa ole ketään muuta, jonka kanssa haluaisit viettää aikaasi!

-Essi, Elämyslahjat.fi

Tykkäsitkö tästä artikkelista? Lue myös: Miksi kylpyläloma Järvisydämessä on erinomainen ystävänpäivälahjaidea? ja 12 treffi-ideaa Elämyslahjojen valikoimasta.