Yhteisiä elämyksiä perheelle – koko perheen yhteinen seikkailu

elämyksiä perheelle

Jos etsit yhteisiä elämyksiä perheelle, olet oikeassa paikassa. Kerromme tässä artikkelissa, miten voit järjestää koko perheen yhteisen seikkailun. Se voi olla vaikkapa teemapuistovierailu, paintball-peli, karting-ajo tai tuulitunnelilento. Suunnittele kanssamme elämyspäivä koko perheelle ja avaa samalla ainutlaatuisten muistojen maailma!

Mitä tehdä yhdessä perheen kanssa?

Jos tylsyys iskee, kaipaatte tekemistä lomalle tai muuten vain koko perheen yhteistä tekemistä, tsekkaa nämä vinkit! Mietittekö perheen kanssa usein kysymystä: ”Mitä me voisimme tehdä tällä kertaa yhdessä?” Etsitkö lahjaa, joka tuo perheesi lähemmäksi toisiaan ja tarjoaa unohtumattomia kokemuksia? Silloin elämyslahjat voivat olla juuri sitä, mitä tarvitsette. Elämyslahjat ovat uudenlainen ja jännittävä tapa viettää aikaa yhdessä ja luoda ikimuistoisia hetkiä perheesi kanssa.

Meiltä Elämyslahjoilta löytyy laaja valikoima unohtumattomia kokemuksia kaikenikäisille ja erilaisista mieltymyksistä kiinnostuneille. Voit valita esimerkiksi seikkailullisen luontoretkipäivän, herkullisen kokkikurssin, adrenaliinia nostattavan tuulitunnelilennon tai vaikkapa rentouttavan kylpyläpäivän. Vaihtoehtoja on lukemattomia, joten voit valita juuri sellaisen elämyksen, joka sopii parhaiten perheesi toiveisiin ja mieltymyksiin.

Miksi elämyslahjat ovat erityisen mahtavia perheille?

Ensinnäkin, ne tarjoavat mahdollisuuden paeta arjen rutiineja ja kokea jotain uutta ja jännittävää yhdessä. Perheenjäsenet voivat jakaa kokemuksen ja luoda yhteisiä muistoja, jotka pysyvät heidän sydämissään pitkään. Toiseksi, elämykset tuovat perheen jäsenet lähemmäksi toisiaan. Yhteisen elämyksen aikana unohtuvat puhelimet, televisio ja muut häiriötekijät, ja perheenjäsenet keskittyvät täysin hetkeen ja toistensa seuraan. Tämä vahvistaa perhesiteitä ja luo syvempää yhteyttä.

Elämyslahjat voivat myös auttaa perheitä ylittämään omia rajojaan ja löytämään uusia puolia itsestään. Ne tarjoavat tilaisuuden kokea adrenaliinipiikkejä, opetella uusia taitoja tai heittäytyä luovuuden maailmaan. Tällaiset kokemukset voivat olla erityisen arvokkaita lapsille, jotka saavat samalla oppitunnin rohkeudesta, itseluottamuksesta ja oman potentiaalinsa tunnistamisesta.

elämyslahja perheelle

Miten valita elämyslahja perheelle?

Ennen kuin teet valintasi, on hyvä ottaa huomioon perheenjäsenten mieltymykset, iät ja fyysiset kyvyt. Yksi hyvä vaihtoehto on myös keskustella perheen kanssa ja antaa jokaiselle tilaisuus tuoda esille omat toiveensa ja ajatuksensa. Näin voitte yhdessä päättää, millainen elämyslahja tulee olemaan kaikille sopiva ja unohtumaton kokemus.

Tässä on joitakin vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua valitsemaan elämyslahjan perheellesi:

 1. Huomioi perheen mieltymykset: Mieti, millaisista aktiviteeteista ja kokemuksista perheesi nauttii. Pitävätkö he enemmän seikkailullisista ulkoilmaelämyksistä, rentouttavasta kylpyläpäivästä vai ehkä enemmän jostain luovasta työskentelystä? Pyri valitsemaan elämys, joka sopii perheen yhteisiin kiinnostuksen kohteisiin.
 2. Ikä ja kyvyt: Varmista, että valitsemasi elämys sopii jokaiselle perheenjäsenelle ja että se on fyysisesti mahdollista kaikille. Esimerkiksi pienen lapsen kanssa voi olla parempi valita perheystävällinen elämys, joka soveltuu kaikenikäisille.
 3. Ajankohta ja sijainti: Mieti, mikä ajankohta sopii perheellesi parhaiten elämyksen toteuttamiseen. Onko kyseessä päiväretki lähialueella vai pidempi matka, joka vaatii enemmän aikaa ja järjestelyjä? Varmista myös, että valitsemasi sijainti on kätevästi saavutettavissa.
 4. Elämyksen kesto: Ota huomioon elämyksen kesto ja varmista, että se sopii perheen aikatauluun. Jotkut elämykset voivat olla lyhyitä ja kompakteja, kun taas toiset voivat kestää useita tunteja tai jopa koko päivän. Valitse sellainen kesto, joka sopii perheesi tarpeisiin ja jaksamiseen.
 5. Yhteinen päätöksenteko: Ota perheenjäsenet mukaan päätöksentekoon. Kysy heidän mielipiteitään ja toiveitaan, jotta valittu elämyslahja tulee olemaan kaikkien mieleen. Tämä lisää myös odotusta ja innostusta itse elämykseen.

Mitä elämyksellistä tehdä yhdessä perheen kanssa?

On olemassa lukematon määrä elämyksellisiä aktiviteetteja, joita voitte tehdä yhdessä perheen kanssa. Alla on joitakin ideoita, jotka sopivat eri ikäryhmille ja mieltymyksiin:

 1. Luontoelämys: Suunnatkaa ulos ja tutustukaa ympäröivään luontoon. Voitte lähteä patikoimaan, pyöräilemään, piknikille tai vaikkapa marjastamaan. Luonnossa liikkuminen tarjoaa monia mahdollisuuksia yhteiseen seikkailuun ja rentoutumiseen. Valitkaa valmis ohjattu luontoelämys tai tehkää omatoiminen retki luontoon.
 2. Teemapuisto: Käykää yhdessä teema- tai huvipuistossa. Nauttikaa jännittävistä laitteista, hauskoista peleistä ja viettäkää päivä täynnä iloa ja naurua. Esimerkiksi Visulahti tarjoaa hauskuutta kaikenikäisille.  
 3. Taide- tai käsityöpaja: Osallistukaa yhdessä taide- tai käsityöpajaan. Voitte maalata, askarrella tai tehdä vaikkapa koruja. Tämä on loistava tapa kannustaa luovuutta ja nauttia yhteisestä tekemisestä.
 4. Seikkailupuisto: Kokeilkaa seikkailupuistoa, jossa voitte kiipeillä, tasapainoilla ja ylittää esteitä. Tämä tarjoaa sekä jännitystä että hauskaa yhdessäoloa.
 5. Vesipuisto: Nauttikaa yhdessä vesipuiston tarjoamista vesiliukumäistä, uima-altaista ja vesileikeistä. Vesipuistossa on hauskaa ja virkistävää viettää päivä yhdessä veden äärellä. Esimerkiksi Serenassa viihtyy jokainen perheenjäsen!
 6. Yhteinen lomaelämys: Suunnitelkaa yhteinen matka, olipa se sitten lähikaupunkiin, uuteen maahan tai luontokohteeseen. Matkustaminen ja uusien paikkojen tutkiminen luo unohtumattomia muistoja ja tarjoaa mahdollisuuden kokea uusia kulttuureja ja maisemia yhdessä. Tutustu esimerkiksi näihin paketteihin: kahden päivän kullanhuuhdontaloma Lapissa perheelle, perhepaketti Hotel Tammsaareen ja Ilolan maatilan perheloma puolihoidolla.
 7. Tuulitunnelilento: Lähtekää jännittävään ja adrenaliinintäyteiseen seikkailuun. Tuulitunnelissa lentäminen on seikkailuhenkinen aktiviteetti, josta voi nauttia sekä lapset että aikuiset. Lentoelämys tuulitunnelissa soveltuu kaikille yli 5-vuotiaille perheenjäsenille.
 8. Kalastus- tai veneretki: Osallistukaa ikimuistoiselle kalastus- tai veneretkelle, joka avaa oven kauniisiin maisemiin, raikkaaseen ilmaan ja rauhalliseen ympäristöön. Jännitys voi nousta, kun koukkuun tarttuu iso saalis tai kun vene kiitää kovaa vauhtia vesistöä pitkin.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä elämyksellisistä aktiviteeteista, joita voitte tehdä yhdessä perheen kanssa. Muista, että yhteiset elämykset vahvistavat perhesiteitä ja luovat ikimuistoisia hetkiä, jotka säilyvät sydämissä pitkään!

yhteistä tekemistä perheelle

Yhteenveto elämyslahjoista perheelle

Kaiken kaikkiaan elämyslahja perheelle on loistava tapa luoda yhteisiä ja ikimuistoisia hetkiä. Se tarjoaa mahdollisuuden paeta arjen kiireitä, vahvistaa perhesiteitä ja löytää uusia puolia perheenjäsenistä. Olipa kyseessä sitten seikkailullinen ulkoilupäivä tai rentouttava kylpyläelämys, elämyslahja tuo perheenjäsenet yhteen ja luo muistoja, joita jaetaan vielä pitkään.

Joten seuraavan kerran, kun mietit yhteistä tekemistä tai lahjaa perheellesi, harkitse elämyslahjaa. Se on mahdollisuus luoda ikimuistoisia hetkiä ja yhteisiä kokemuksia, jotka säilyvät sydämissä aina.

Toivottavasti tämä blogiartikkeli inspiroi sinua harkitsemaan elämyslahjaa perheellesi ja korostaa yhteisten kokemusten merkitystä perheen yhtenäisyyden ja muistojen luomisessa.

-Essi, elämyslahjat.fi

Etsitkö lahjaa lapselle? Katso myös: Unohda lelut, anna lapselle elämyslahja ja lapsen oikeuksien päivän lahjat.