Osta Superautoelämyksesi elokuun ajotapahtumaan Kiikalassa 17.-18.8.!

Lasten oikeuksien päivän lahjat

Lapsen oikeuksien päivää vietetään 20.11. vuosittain. Päivän teemaan kuuluu lasten oikeuksien tunnettuuden lisääminen ja edistäminen. Olemme koonneet parhaat lapsen oikeuksien päivän lahjaideat tytöille ja pojille tähän kategoriaan. Jatka selaamista ja löydä sopiva lapsen oikeuksien päivän lahjaidea!
Selaa kategorioita
Näytetään: 135
Elämyksiä nähty 60 / 135

Mitä lapsen oikeuksien päivän lahjaksi tytöille?


Etsitkö lapsen oikeuksien päivän lahjaa tytölle? Olet tullut oikeaan paikkaan! Olemme koonneet tälle sivulle lukuisia lahjaideoita, jotka soveltuvat lasten oikeuksien päivän lahjaksi tytöille. Elämyslahjaksi tytölle voisi soveltua esimerkiksi heppamainen puuhapäivä, ponien hoito- ja käsittelykurssi tai pikkuneidin kauneushetki.

Heppa- ja ponielämykset ovat monen tytön mieleen, sillä kukapa ei rakastaisi suloisten eläinystävien seuraa. Myös kauneuselämykset ovat tunnetusti tyttöjen suosiossa jo pienestä pitäen. Pienen neidin omaan kauneushetkeen sisältyy muun muassa minimanikyyri myrkyttömällä kynsilakalla ja kasvomaalaukset poskiin.

Paras lapsen oikeuksien päivän lahja tytölle on yhteinen aika perheen kanssa. Yhteiseksi koko perheen elämykseksi voisi sopia esimerkiksi husky-piknik perheelle, tuulitunnelilento, norpparetki, vesipuistovierailu, perheloma maatilalla tai kiipeilypuistovierailu.

Jos haluat liittää elämyslahjan lapsen oikeuksien päivän sanomaan, tässä muutamia ideoita. Valitsemalla aktiivisen elämyksen, edistät tytön terveyttä ja itseluottamusta. Taide-elämys voi auttaa tyttöä ilmaisemaan itseään ja kehittämään luovuuttaan. Äänikirjasovelluksesta tyttö voi kuunnella kirjoja tai tietokirjoja, jotka käsittelevät tyttöjen oikeuksia. Kirjat voivat auttaa tyttöä ymmärtämään oikeuksiaan ja rohkaista häntä ajamaan niitä.

Tutustu lasten lahjaideoihin ja löydä sopiva elämyslahja tytölle. Valitsitpa minkä tahansa elämyksen lapsen oikeuksien päivän lahjaksi tytölle, hän pitää siitä taatusti!

Mitä lapsen oikeuksien päivän lahjaksi pojille?


Etsitkö lapsen oikeuksien päivän lahjaa pojalle? Olet oikeassa paikassa! Olemme koonneet tähän kategoriaan lukuisia lahjoja, jotka soveltuvat kansainvälisen lasten päivän lahjaksi pojille. Elämyslahjaksi pojalle voisi soveltua esimerkiksi virtuaaliseikkailu, laser-sota, metsäseikkailu tai kitaratunti.

Pojat rakastavat aktiivista ja toiminnan täyteistä tekemistä, josta ei vauhtia puutu. Tähän tarkoitukseen soveltuvat loistavasti erilaiset seikkailut esimerkiksi virtuaaliympäristössä, pelihallissa tai vaikkapa latvaradoilla puissa.

Paras lapsen oikeuksien päivän lahja pojalle on yhdessä vietetty aika koko perheen kanssa. Yhteiseksi koko perheen elämyslahjaksi voisi soveltua esimerkiksi karting-ajo, kylpyläloma, vierailu merimuseoon, kullanhuuhdontaloma, trampoliinipuistovierailu tai kalastusretki.

Jos haluat liittää elämyksen kansainvälisen lasten oikeuksien päivän sanomaan, tässä sinulle pari ideaa. Äänikirjasovellus mahdollistaa pääsyn erilaisten lasten oikeuksia käsittelevien kirjojen maailmaan. Erilaiset tietokirjat voivat auttaa poikaa ymmärtämään omia oikeuksiaan ja rohkaista häntä ajamaan niitä. Valitsemalla pojalle aktiivisen elämyslahjan, voit edistää pojan terveyttä ja itseluottamusta.

Tutustu kansainvälisen lasten päivän lahjaideoihin ja löydä sopiva elämys pojalle. Valitsitpa minkä tahansa elämyslahjan lapsen oikeuksien päivän lahjaksi pojalle, hän pitää siitä varmasti!

Parhaat lapsen oikeuksien päivän lahjaideat


Lapsissa on tulevaisuus! Mikä on lapsen oikeuksien päivä ja miksi lapsen oikeuksien päivää vietetään? Lapsen oikeuksien päivää vietetään maailmanlaajuisesti 20. marraskuuta joka vuosi. Päivä tunnetaan myös nimellä kansainvälinen lasten päivä ja lasten oikeuksien päivä.
Lapsen oikeuksien päivän yhteydessä vietetään teemaviikkoa, jonka tavoitteena on lisätä lasten oikeuksien tunnettuutta ja toteutumista. Lapsen oikeuksien teemaviikkoa vietetään tavallisesti kouluissa, varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa sekä vapaa-ajan harrastustoiminnassa. Myös erilaiset järjestöt, kunnat ja seurakunnat voivat ottaa osaa teemaviikkoon.

Lapsen oikeuksien viikon teema vaihtelee joka vuosi. Vuonna 2022 teemana oli oikeus turvallisuuteen. Vuoden 2021 teema oli oikeus hyvään kohteluun, kun taas vuonna 2020 teemana oli oikeus tulevaisuuteen. Muita teemoja ovat olleet muun muassa lapsen oikeus olla oma itsensä, osallisuus ja yhdenvertaisuus. Lapsen oikeuksien viikon aikana päiväkodeissa ja kouluissa tutustutaan lapsen oikeuksien sopimukseen ja tehdään erilaisia tehtäviä niihin liittyen. Lapsen oikeuksien viikolla on tapana viettää myös lapsi mukaan töihin -päivää, joka järjestetään yleensä viikon viimeisenä arkipäivänä.

Lapsen oikeuksien päivä juontaa juurensa 1950-luvulle. Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa suositeltiin vuonna 1954, että kaikki maat alkaisivat viettää kansainvälistä lasten päivää. Yleiskokous hyväksyi lapsen oikeuksien julistuksen marraskuun 20. päivä vuonna 1959, ja siitä lähtien päivää on vietetty tuona ajankohtana. Yleiskokouksen julistuksessa tunnustettiin lasten oikeudet yleismaailmallisina, jakamattomina ja yhtäläisinä kaikille lapsille, riippumatta rodusta, kansallisuudesta, kielestä, uskonnosta tai sosiaalisesta asemasta.

Vuonna 1989 hyväksytty lapsen oikeuksien yleissopimus turvaa lasten erityisiä tarpeita ja etuja. Sopimukseen kuuluu neljä periaatetta, jotka ovat syrjinnän kielto, lapsen edun huomioiminen, oikeus elämään ja kehitykseen sekä oikeus osallistua ja tulla kuulluksi.
Lapsen oikeuksien päivän tarkoituksena on herättää tietoisuutta lasten oikeuksista ja edistää niiden toteutumista. Päivä korostaa lapsen oikeutta elämään, koulutukseen, terveydenhoitoon, turvallisuuteen, osallisuuteen ja ilmaisuun. Silloin tuodaan esille myös lasten haavoittuvia asemia ja kamppailuja, joita he kohtaavat kaikkialla maailmassa.

Lapsen oikeuksien päivää juhlistetaan erilaisilla tapahtumilla, kampanjoilla ja tempauksilla, joilla pyritään lisäämään tietoisuutta lasten oikeuksista ja edistämään niiden toteutumista. Päivä on tärkeä muistutus siitä, että jokainen lapsi ansaitsee oikeuden kasvaa terveenä, turvallisessa ympäristössä, kouluttautua ja ilmaista itseään vapaasti.

Lapsen oikeuksien päivän tarkoituksena on tiedon jakaminen ja keskustelu lasten oikeuksista. Lahjojen antaminen ei ole välttämätön osa juhlintaa, mutta jos haluaa antaa lahjan lapselle kansainvälisenä lasten oikeuksien päivänä, kannattaa harkita jotain, mikä jää lapsen mieleen.
Parhaat lapsen oikeuksien päivän lahjat löytyvät tietysti Elämyslahjoilta. Lahjan hankkiminen lapselle on yksinkertaista, sillä lapset rakastavat hauskanpitoa! Lapselle hankitun lahjan tulee olla täynnä mahtavia kokemuksia, jotka ovat sekä viihdyttäviä että seikkailullisia.

Lapset vaalivat lahjaksi saatua elämystä vielä tulevinakin vuosina. Olemme täällä Elämyslahjoilla tehneet kovan työn ja koonneet tähän kategoriaan joukon upeita lapsille soveltuvia elämyslahjoja. Olitpa sitten vanhempi, opettaja, isovanhempi, kummitäti, kummisetä tai muu sukulainen tai läheinen, voit ostaa lapselle lahjan kansainvälisen lasten päivän kunniaksi.

Elämyslahja lapselle voi olla mitä vain: esimerkiksi ratsastus, trampoliinipuistovierailu, karting-ajo, huonepakopeli, virtuaalielokuvaelämys, tuulitunnelilento, lasersota, vesipuistovierailu, esitys nukketeatterissa tai seikkailupuistolippu. Lapset arvostavat yhteistä aikaa perheen kanssa ja mikä olisikaan parempi tapa viettää aikaa yhdessä kuin hauskan elämyksen parissa. Valitse koko perheelle esimerkiksi luontoelämys tai lomapaketti. Tutustu koko perheen lahjaideoihin täällä: lahja perheelle.

Muista myös junioreiden oma elämyspaketti, johon on koottu perheen pienimmille soveltuvia elämyksiä. Lapsi saa itse valita elämysten joukosta yhden mieluisimman, joten lahja on taatusti lapselle mieluinen. Pakettiin on koottu kymmenen lapsille soveltuvaa elämyslahjaa.

Hyvää lapsen oikeuksien päivää ja viikkoa!