Mitä lahjaksi hänelle, jolla on jo kaikkea?

lahjaideoita jokaiselle

Etsitkö lahjaideoita? Osaamme lukea ajatuksia ja tiedämme mitä päässäsi pyörii: mitä hankkia lahjaksi hänelle, jolla on jo kaikkea? Ota haltuun parhaimmat lahjaideat miehelle, naiselle, pariskunnalle, perheelle ja lapselle!

Olemme kaikki joskus olleet tilanteessa, jossa emme meinaa keksiä sopivaa lahjaa. Näitä tilanteita helpottaaksemme olemme koonneet tämän laajan lahjaoppaan, josta löydät lahjaideoita helposti ja nopeasti ihan kenelle tahansa.

Miksi elämyslahja on hyvä lahjaidea?

Hyvä lahja on sellainen, joka tekee lahjan saajan onnelliseksi ja vahvistaa sinun ja lahjan saajan suhdetta. Onnellisuus ei synny materiaalista, vaan se syntyy kokemuksista. Elämyslahja on hyvä lahjaidea useista syistä:

Elämys on muistoja luova lahja

Elämyslahja tarjoaa mahdollisuuden luoda muistoja ja kokemuksia, jotka voivat jäädä mieleen pitkäksi aikaa. Elämys voi olla esimerkiksi illallinen ravintolassa, vierailu seikkailupuistossa tai jopa laskuvarjohyppy.

Toki lahjaksi saatu esine saattaa kestää fyysisesti pidempään kuin elämys, mutta elämyksen aikana luodut muistot kestävät ikuisesti. Kukat kuihtuvat viikossa ja sukkiin voi tulla reikä jo parissa kuukaudessa. Elämyslahjasta jäänyttä muistoa läheisesi voi vaalia aina!

Yhdessä vietettyä aikaa elämyksen parissa

Lähde kokemaan elämys yhdessä lahjan saajan kanssa. Yhdessä jaettu kokemus vahvistaa sinun ja lahjan saajan suhdetta ja tarjoaa teille unohtumatonta laatuaikaa.

Siitä hetkestä asti, kun ostat ja annat läheisellesi elämyslahjakortin, olette molemmat täynnä vertaansa vailla olevaa jännitystä ja odotusta. Tätä samaa tunnetta, et voi saavuttaa kukkakimpulla, sukkapaketilla tai suklaarasialla.

Elämys on persoonallinen lahja

Elämyslahja voi olla hyvin henkilökohtainen ja räätälöity vastaanottajan kiinnostuksen kohteiden ja persoonallisuuden mukaan. Esimerkiksi, jos henkilö on kiinnostunut ruoanlaitosta, lahjaksi voisi antaa vaikkapa kokkikurssin.

Elämys on ekologinen lahja

Elämyslahja ei yleensä jätä jälkeensä turhaa tavaraa tai jätettä. Se on siis ekologisempi vaihtoehto kuin moni muu lahja, joka voi olla pakattu muoviin tai päätyä roskikseen heti käytön jälkeen.

Elämys saa kokeilemaan uusia asioita ja oppimaan uusia taitoja

Parhaassa tapauksessa lahjan saaja oppii elämyksen aikana jotain uutta. Jos kyseessä on opettavainen elämyslahja, esimerkiksi jokin kurssi, läheisesi oppii uusia taitoja välittömästi ja laajentaa omaa tietämystään. Ehkäpä elämys herättää intohimon ja elämyksestä tulee läheiselle uusi harrastus.

Elämyslahja sopii kaikille

Elämyslahja sopii monille eri ihmisille ja tilanteisiin. Se voi olla hyvä valinta esimerkiksi silloin, kun vastaanottajalle on vaikea keksiä sopivaa lahjaa tai kun ei haluta antaa lisää turhaa tavaraa.

Elämys antaa vapauden valita

Usein elämyslahjat ovat voimassa tietyn ajan, ja vastaanottajalla on vapaus valita, milloin haluaa käyttää sen. Tämä antaa vastaanottajalle vapauden suunnitella ja järjestää elämyksen itselleen sopivaan aikaan. Jos valitset lahjaksi avoimen elämyslahjakortin, lahjan saaja saa valita itselleen sopivan elämyksen itse.

Ja mikäli kävisi niin, että elämys ei olisikaan syystä tai toisesta saajalleen sopiva, voi lahjan saaja helposti vaihtaa elämyksen johonkin toiseen elämykseen.

Elämys on stressivapaa lahja

Lahjan löytäminen voi olla stressaava tehtävä. Yli 1600 elämyksen valikoimasta löytyy vaihtoehtoja kuitenkin jokaiselle, joten lahjan löytäminen ei ole koskaan ollut helpompaa. Lahjakortti on voimassa huikeat kolme vuotta, joten läheisesi pääsee nauttimaan elämyksestä juuri silloin, kun hän on itse valmis. Ei siis paineita lahjakortin lyhyestä voimassaoloajasta!

Elämyslahja toteuttaa unelmat

bucket list -elämykset

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, voidaan todeta, että elämyslahjat toteuttavat unelmia! Olemme luultavasti kaikki kuulleet joskus ämpärilistoista (engl. bucket list), joka tarkoittaa listaa asioista ja elämyksistä, joita henkilö haluaisi elämänsä aikana kokea.

Vaikkei läheiselläsi olisikaan fyysistä listaa, on olemassa varmasti jotain, josta hän on aina unelmoinut. Ehkä läheisesi on haaveillut istahtavansa Ferrarin ratin taakse, risteilevänsä jäänmurtajalla tai hyppäävänsä benjihypyn.

Oli läheisesi toiveena mikä elämys tahansa, me täällä Elämyslahjoilla autamme tekemään unelmista totta. Voit kuvitella jo mielessäsi, miten läheisesi ilme kirkastuu ja suupielet vetäytyvät hymyyn, kun hänen pitkäaikainen unelmansa toteutuu!

Yhteenvetona voidaan todeta, että elämyslahja on hyvä lahjaidea, koska se luo muistoja, antaa mahdollisuuden viettää aikaa yhdessä, on persoonallinen, ekologinen ja stressivapaa lahja, kannustaa kokeilemaan uutta, sopii kaikille, antaa vastaanottajalle vapauden valita ja toteuttaa unelmat.

Suosituimmat elämyslahjat – elämyssuosikkeja vuodesta toiseen

Mitkä elämykset ovat päätyneet kansan suosikkilahjoiksi? Tältä listalta kannattaa ehdottomasti ottaa vinkkiä etsiessäsi lahjaideoita.

Jos et ole koskaan aiemmin ostanut elämyslahjaa tai selannut tarjontaamme, on tämä kymmenen suosituimman elämyksen lista erityisen hyvä paikka aloittaa täydellisen lahjan etsintä. Alta löytyy mahtavia vaihtoehtoja niin yhdelle, kahdelle, aikuisille, lapsille, perheille tai pariskunnille, ja niin miehille kuin naisillekin.

Panimovierailu

Pienpanimot ovat edelleen muodissa, ja sen huomaa listaltammekin: panimovierailu Stadin Panimolle on ollut suosittu elämyslahja jo usean vuoden ajan! Panimokierroksella osallistujat pääsevät tutustumaan käsityöläisoluiden valmistusprosessiin ja arvioimaan tuotoksia aistinvaraisesti heti tuoreeltaan.

Illallinen pimeässä

Illallinen pimeässä on moderni elämyslahjojen klassikko, josta ilahtuu lähes kuka tahansa: tokihan kaikille aistien koettelemus ja maittava ruoka maistuu! Tässä elämyslahjassa maku- ja hajuaistit viritetään terävimmilleen pimeydessä ruokailemalla. Listan toinen sija kertoo, että pimeät illalliset ovat tulleet jäädäkseen.

Lue myös: 5 syytä, miksi sinun pitäisi kokeilla illallista pimeässä.

Esittelykurssi kevytlentokoneella

Sivuiltamme löytyy elämyksiä vähän kaikenlaisten kulkuneuvojen ajamiseen, mutta kyllä taivaalla liitelyssä on sitä jotain ja tämä elämys niittää suosiota vuodesta toiseen. Ilmojen herruuteen oikeuttava elämyslahja antaa kokemusta pilottina toimimisesta ja on erityisen kuumaa kamaa tuomansa vapauden tunteen ansiosta. Lisäksi lentäminen on yllättävän helppoa, joten tämä elämys sopii ihan jokaiselle.  

Rentoutuskellunta

Suolavedessä kelluminen on varmasti paras tapa rentoutua vain 60 minuutissa. Kyseessä on edelleen melko uudehko ja tuntematon elämyslahja, joka on samaan aikaan sekä mielenkiintoinen että rentouttava kokemus. Kelluntapaikkoja ei vielä Suomesta montaa löydy. Sehän tiedetään, että hiljaisuus on kultaa, ja sen huomaa myös tämän lahjan neljännestä sijasta.

Ammuntaelämys

Kun tikanheitto mökillä alkaa tympiä, on aika alkaa paukuttamaan napakymppejä muilla välineillä. Käsiaseammunta tarjoaa turvalliset puitteet ensimmäiselle ammuntakokeilulle ja kenties johdatuksen uuden harrastuksen pariin.

Karting-ajo

Polttareiden todellinen kestosuosikki, sekä pienten että suurten moottorihullujen suosikkiaktiviteetti pitää vankasti asemansa suosituimpien elämysten joukossa. Kevytmielistä kruisailua ja tiukkoja kilpailutilanteita, niistä on täydellinen karting-kisailu tehty!

Hohtogolf

Minigolfhan toimii tunnetusti itsessäänkin, mutta entä hohtogolf? Tämä elämyslahja on ottanut tuulta alleen ja noussut myydyimpien lahjojemme joukkoon tarjoamalla hupia koko perheelle huokeaan hintaan. Pääkaupunkiseudulta löytyvät hohtogolfelämykset ovat hauska lahja kenelle tahansa.

Tallink Spa -romantiikkapaketti

Lyhyt Tallinnan loma ei jätä ketään kylmäksi! Varsinkaan, kun reissuun yhdistetään majoitus romanttisessa huoneessa kylpylähotelli Tallink Spassa yhdessä oman kullan kanssa. Tämä lahja on täydellinen valinta hääparille ja muille pariskunnille tärkeänä merkkipäivänä.

Seikkailupuisto

Seikkailupuistojen yltäminen listalle on loistava suoritus, kun kyseessä on kuitenkin vain kesäkaudella järjestettävä aktiviteetti. Vierailu kiipeilypuistoon toimii mahtavana lahjaideana koko perheelle, ja varsinkin lapset ja hauskanpidosta nauttivat aikuiset tulevat olemaan innoissaan köysiradoilla poukkoillessaan.

Superautot

Ei elämyslahjoja ilman superautoja! Vauhdikkaan ajoelämyksen etsijä löytää superautoista menoa ja meininkiä sekä tietysti helpotusta adrenaliinin ja jännityksen nälkään. Kaksi merkkiä erottuu ylitse muiden – Ferrari ja Lamborghini, kumpikin näistä on superautojen keulakuvia ja näillä molemmilla autoilla järjestämme suosittuja ajotapahtumia, jotka joka kesä varataan loppuun.

Mitä lahjaksi miehelle?

elämyslahja miehelle

Elämyslahjat miehille voivat vaihdella suuresti miehen mieltymysten ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Tässä on kuitenkin muutamia ideoita elämyslahjaksi miehelle:

Urheiluun liittyvä elämys

Jos mies on urheilun ystävä, voit hankkia hänelle ninjarataseikkailun, kalliokiipeilyelämyksen tai kuplafutispelin kaveriporukalla.

Adrenaliinikokemus

Monet miehet nauttivat adrenaliinia nostattavista aktiviteeteista, kuten laskuvarjohypystä, benjihypystä, moottorikelkkasafarista tai karting-ajelusta.

Kokkauskurssi

Jos mies on kiinnostunut ruoanlaitosta, voit antaa hänelle lahjaksi kokkauskurssin, jossa hän voi oppia uusia reseptejä ja tekniikoita.

Olueen liittyvät kurssi

Oluen ystävälle lahjaksi voi antaa olutkurssin, jossa hän voi oppia uutta oluen valmistuksesta ja oppia valmistamaan olutta jopa itse. Suosittuja ovat myös erilaiset panimokierrokset.

Ajokokemus

Autojen ja vauhdin ystävälle voi antaa lahjaksi ajokokemuksen, kuten ajoelämyksen superautolla tai ralliautolla.

Matkakokemus

Jos haluat antaa lahjaksi elämyksen, joka kestää pidempään, voit harkita matkakokemusta. Se voi olla lomamatka jonnekin erikoiseen kohteeseen, luontoretki tai vaikka romantiikkaloma.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä elämyslahjoista miehille. Tärkeintä on valita elämys, joka sopii miehen persoonallisuuteen ja mielenkiinnon kohteisiin.

Mitä lahjaksi naiselle?

elämyslahja naiselle

Elämyslahjat naisille voivat vaihdella suuresti naisen mieltymysten ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Tässä on kuitenkin muutamia ideoita elämyslahjaksi naiselle:

Hieronta tai hemmottelupaketti

Naiset arvostavat yleensä hemmottelua ja rentoutumista, joten lahjaksi voi antaa hieronnan tai hemmottelupaketin, johon kuuluu esimerkiksi kasvohoito, manikyyri ja pedikyyri.

Kokkauskurssi

Jos nainen on kiinnostunut ruoanlaitosta, voit antaa hänelle lahjaksi kokkauskurssin, jossa hän voi oppia uusia reseptejä ja tekniikoita.

Tanssitunti

Jos nainen rakastaa tanssia, voit antaa hänelle lahjaksi tanssitunteja, jossa hän voi oppia uusia tanssityylejä. Miten olisi esimerkiski salsa, tankotanssi tai twerkkaus?

Drinkkikurssi

Maistuvien cocktailien tai mocktailien ystävlle voi antaa lahjaksi drinkkikurssin, jossa nainen voi oppia valmistamaan klassikkodrinkkejä itse.

Seikkailukokemus

Jos nainen nauttii adrenaliinia nostattavista aktiviteeteista, voit antaa hänelle lahjaksi esimerkiksi laskuvarjohypyn, benjihypyn tai rallikyydityksen.

Valokuvauskurssi

Jos nainen rakastaa valokuvaamista, voit antaa hänelle lahjaksi valokuvauskurssin, jossa hän voi oppia uusia tekniikoita ja taitoja.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä elämyslahjoista naisille. Tärkeintä on valita elämys, joka sopii naisen persoonallisuuteen ja mielenkiinnon kohteisiin.

Mitä lahjaksi pariskunnalle?

Elämyslahjat pariskunnalle voivat vaihdella suuresti pariskunnan mieltymysten ja yhteisten kiinnostuksen kohteiden mukaan. Tässä on kuitenkin muutamia ideoita elämyslahjaksi pariskunnalle:

Romanttinen illallinen ravintolassa

Voit antaa lahjaksi romanttisen illallisen ravintolassa, jossa pariskunta voi nauttia herkullisesta ruoasta ja viihtyisästä tunnelmasta.

Viikonloppuloma

Voit antaa lahjaksi viikonloppuloman jossakin romanttisessa paikassa, kuten kylpylässä tai maaseutumaisemissa.

Kokkauskurssit

Voit antaa lahjaksi kokkauskurssin, jossa pariskunta voi oppia uusia reseptejä ja tekniikoita ruoanlaitossa ja nauttia yhdessä valmistamistaan herkuista.

Seikkailukokemus

Voit antaa lahjaksi pariskunnalle seikkailukokemuksen, kuten karhuyön, tuulitunnelilennon, käsiaseammunnan tai melontaretken, jossa pariskunta voi nauttia yhdessä adrenaliinista ja jännityksestä.

Maalaustyöpaja

Voit antaa lahjaksi rennon maalaustyöpajan, jossa pariskunta voi oppia yhdessä maalaamaan taideteoksia pensseli toisessa kädessään ja viinilasi toisessa.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä elämyslahjoista pariskunnalle. Tärkeintä on valita elämys, joka sopii pariskunnan persoonallisuuteen ja yhteisiin mielenkiinnon kohteisiin.

Mitä lahjaksi perheelle?

elämyslahja perheelle

Elämyslahjat perheelle voivat olla hauska ja unohtumaton tapa viettää aikaa yhdessä ja luoda yhteisiä muistoja. Tässä on muutamia ideoita elämyslahjaksi perheelle:

Eläinpihavierailu

Eläinpihalla käynti on hauska ja opettavainen tapa viettää aikaa perheen kanssa. Lapset ja aikuiset voivat nauttia eläinystävien katselusta ja oppia samalla uusia asioita.

Museokäynti

Museokäynti voi olla hauska ja opettavainen tapa viettää aikaa perheen kanssa. Erilaisia museoita löytyy aina taiteesta ja historiasta luonnontieteisiin ja tiede-keskuksiin. Miltä kuulostaisi esimerkiksi vierailu merimuseossa koko perheelle?

Seikkailupuisto

Seikkailupuistot ovat hauska tapa viettää aikaa ulkona ja kokeilla erilaisia ​​seikkailulajeja. Tarjolla on useita erilaisia ​​aktiviteetteja, kuten kiipeilyä, liukuja, tasapainoilua, jousiammuntaa jne.

Huonepakopeli

Huonepakopelit tarjoavat jännitystä ja laittavat ongelmanratkaisutaidot koetukselle. Koko perhe pääsee lyömään viisaat päänsä yhteen.

Vesi- tai seikkailupuisto

Nämä kohteet ovat jokaisen lapsen ja aikuisen mieleen. Miten olisi esimerkiksi Visulahti, Serena tai Puuhapuisto Veijari?

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä elämyslahjoista perheelle. Tärkeintä on valita elämys, joka sopii perheen koon ja ikäryhmän mukaan ja joka antaa heille mahdollisuuden viettää aikaa yhdessä ja luoda yhteisiä muistoja.

Mitä lahjaksi lapselle?

elämyslahja lapselle

Unohda lelut ja anna lapselle elämyslahja! Elämyslahjat lapsille voivat olla hauskoja ja opettavaisia tapoja tutustua uusiin asioihin ja luoda unohtumattomia muistoja. Tässä on muutamia ideoita elämyslahjaksi lapselle:

Kotieläinpihavierailu

Eläinpihalla käynti on hauska ja opettavainen tapa tutustua eläimiin ja niiden elinympäristöihin. Lapset voivat oppia uusia asioita eläimistä, niiden ravinnosta, elintavoista ja tutustua erilaisiin lajeihin.

Teemapuistokäynti

Teemapuistot tarjoavat useita erilaisia aktiviteetteja lapsille, kuten huvipuistolaitteita, vesiaktiviteetteja, pelialueita ja erilaisia ​​nähtävyyksiä. Tämä on hauska tapa viettää aikaa perheen kanssa.

Luontoretki

Luontoretki voi olla hauska ja opettavainen tapa viettää aikaa ulkona ja oppia uusia asioita luonnosta. Lapset voivat tutustua uusiin kasveihin ja eläimiin, kokeilla retkeilyä ja oppia ympäristönsuojelusta.

Musiikkikurssi

Musiikkikurssit ja soittotunnit ovat hauska tapa oppia uusia taitoja ja ilmaista luovuuttaan. Lapset voivat kokeilla erilaisia soittimia ja laulua, oppia perusteita nuotinluvusta ja äänenmuodostuksesta.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä elämyslahjoista lapsille. Tärkeintä on valita lahja, joka sopii lapsen ikä- ja kiinnostusalueisiin ja antaa hänelle mahdollisuuden oppia uusia taitoja ja luoda unohtumattomia muistoja.

Edullinen elämyslahja – elämys alle 50 €

On päivän selvää, että lahjaan käytetyt eurot eivät mittaa lahjan onnistumista, vaan kaikista tärkeintä on ajatus. Elämyslahjaa hankkiessa ei tarvitse höylätä tiliä kuivaksi, sillä jokaiselle budjetille löytyy vaihtoehtoja.  

Kokosimme tähän muutamia edullisia elämysvinkkejä. Tässä tulee viisi elämyslahjaideaa alle viidelläkympillä:

Suppailu

Jokainen meistä tarvitsee aina joskus yhteyttä luonnon kanssa, ja mikä olisikaan parempi tapa olla yhtä luonnon kanssa kuin lähteä suppailemaan järvi- tai merimaisemiin. Huolet ja murheet kaikkoavat, kun SUP-lautaa ympäröivä vesi ja ulkoilma yhdessä virkistävät. Suppailu on oiva tapa rauhoittaa mieltä, kehoa ja sielua.

Reunalla kävely Tallinnan tv-tornissa

Elä reunalla, kirjaimellisesti! Tallinnan TV-tornin näköalatasanteen reunalla, 175 metrin korkeudessa, on mahdollisuus nauttia adrenaliinipitoisesta ja jännittävästä kokemuksesta. Noustuaan televisiotornin 22. kerrokseen, lahjan saaja pääsee astumaan reunalle ja ihailemaan vertaansa vailla olevia näkyviä Tallinnan kaupunkiin ja kauas horisonttiin. Ilta-aikaan tornista saattaa näkyä jopa Helsingin valot.

Kirveenheitto

Tämä erikoinen kokemus on täydellinen valinta henkilölle, joka kaipaa hauskanpitoa ja höyryjen päästelyä yhdessä ystäväporukalla. Neljän hengen kööri pääsee ottamaan mittaa toisistaan leikkimielisessä kirveenheittokisassa. Joten jos lähipiiristäsi löytyy joku, jonka täytyisi päästellä ulos höyryjä tai ylimääräistä energiaa, tämä on hyvä valinta hänelle!

Paint & Party

paint & party

Suomen suosituimmassa maalaustyöpajassa lahjan saaja pääsee maalaaman oman taideteoksen ohjaajan vinkkejä hyödyntäen. Aiempaa kokemusta maalaamisesta ei tarvita, sillä jokainen onnistuu työssään. Tapahtuma järjestetään ravintolassa, joten maalaamisen ohessa on mahdollisuus nautiskella virkistäviä juomia.

Elämyspaketti

Tähän elämyspakettiin koottu erilaisia elämyksiä, joista ihan jokainen löytää itselleen varmasti sopivan vaihtoehdon. Elämysvalikoimaan sisältyy niin vauhdikkaita kokemuksia kuin rauhallisia ja rentouttavia hetkiäkin. Muista myös avoin elämyslahjakortti, johon voit valita sinun budjettiisi sopivan arvon (alkaen 10 €)!

-Essi, elämyslahjat.fi

Piditkö tästä artikkelista? Lue myös: Miten valita sopiva lahja? Step by step -ohjeet lahjan valintaan ja Parhaat lahjaideat joka tilanteeseen – valitse näistä ja onnistut taatusti.