Osta ajoelämyksesi seuraavaan Superautotapahtumaan Kiikalassa!

Lento tandemvarjolla, 7.7.2012

Lento tandemvarjolla

Kohti korkeuksia!

Ai että jännittääkö? Pitäisi varmaan, mutta jostain syystä niin ei tapahdu. Sen sijaan minut on vallannut malttamaton odotus. Nähtyäni Tuulin ilon ja riemun tandemhypyn jälkeen halusin itse kokea jotain vastaavaa.

Tandemvarjolla lentämisessä on kyse ennen kaikkea rohkeuden keräämisestä kohti yläilmoja nousua varten ja linnun lailla liitämisestä. Monen monta lentoa kokenut Vauhtifarmin hurjapää Ari Sahlström kuvailee lentämistä ihmisten tyypilliseksi pitkäaikaiseksi haaveeksi, jonka vuoksi lento tandemvarjolla on hänen mukaansa elämys vailla vertaa.

Lento alkaa siitä, kun mönkijä vetää kilometrin mittaista köyttä, jonka toisessa päässä tandemvarjoilijat malttamattomina – kuten minä – odottavat nousua taivaisiin. Mönkijä nostaa taittopyörän kanssa meidät nopeasti ylös. Nopean nousun noin 500 metriin jälkeen on aika ihailla maisemia. Kaikki näyttää niin pieneltä!
 


Oletan Tuulin kuvaavan minua alhaalla.
Yläilmoissa kamera tallentaa jokaisen ilmeen ja ihmettelyn, mutta huikeaa tunnetta kamerakaan ei voi tallentaa. Se on koettava itse. Saan luvan irrottaa meidät köydestä ja niinpä jäämme liitämään tandemvarjon varaan. Hymy virtaa väistämättä kasvoilleni. Lennon jännittävin vaihe alkaa, kun Ari kysyy haluanko kokea hienon tempun ilmassa. Vastaan innokkaan myöntävästi. Sitä varten tässä nyt ollaankin ja samassa vapaan pudotuksen tapainen tunne valtaa minut.

Varjo heittelehtii puolelta toiselle, kääntäen minut kohti maanpintaa. Voihan elämys miten hienolta tuntuu!

 

-Niko, elämystestaaja