Viittomakielialan Osuuskunta Via

Viittomakielialan Osuuskunta Via tarjoaa kaikille monipuolista ja ammattitaitoista tulkkausta. Tulkkauskieliin kuuluu pääosin suomalainen ja suomenruotsalainen tulkkaus, jota voidaan soveltaa monenlaisiin tilanteisiin. Palveluista löytyy yleisesti mm. viittomakielen, viitotun puheen ja kuurosokeiden tulkkausta. Lisäksi kirjoitustulkkausta, seminaaritulkkausta, etätulkkausta ja nyt myös elämystulkkausta.
Selaa kategorioita

Vuonna 1999 perustetussa Viittomakielialan Osuuskunta Viassa työskentelee nykyisin yli 90 alan ammattitaitoista osaajaa. Toimipaikkoja löytyy mm. Helsingistä, Oulusta, Jyväskylästä, Tampereelta, Iisalmesta ja Turusta. Kaikki Vian tulkit tulkkaavat vahvalla ammattitaidolla ja kokemuksella. Tulkit osaavat tehdä viittomakielen opiskelusta ja harjoittelusta jokaiselle helppoa ja miellyttävää.

Viittomakielialan Osuuskunta Vian viittomakielen palvelut sopivat hyvin kaikenkokoisille ryhmille ja vaikkapa yrityksien tyky-päivien ohjelmanumeroiksi. Ikimuistoinen virkistyspäivä viittomien parissa sopii myös mainiosti myös polttareihin tai lasten synttäreille. Lapsille viittomakieltä voidaankin opettaa mm. laulun ja leikin kautta. Viittomakieli sopii jokaiselle ja sen opetustapa voidaan aina toteuttaa täysin opiskelijan ja ryhmän mukaan.

Viittomakielialan Osuuskunta Via tarjoaa elämyksenä mm. polttariviittomia. Aiheina näissä voi olla esim. rakkaus, lempeily tai lämpö. Suomalaisen viittomakielen kurssi on aina takuuvarma elämys jo itsessään. Elämys johdattelee elämyslahjan saajan ryhmän hiljaiseen, mutta hyvin ilmaisuvoimaiseen viittomakielen maailmaan. Kurssin aikana voidaan opetella viittomaan yksi ryhmän toivoma lyhyt laulu tai runo. Elämyslahja sisältää koko porukalle 90 minuutin rautaisannoksen suomalaista viittomakieltä kepeästi ja hauskasti. Kurssi ei vaadi ryhmäläisiltä aikaisempaa viittomakielen osaamista. Rohkeasta heittäytymisestä on apua, mutta sekään ei ole pakollista. Kurssin toteutuspaikka voi olla esim. puisto, ryhmän oma tila, baari, kannonnokka tai Vian toimitila Helsingissä, Oulussa, Jyväskylässä, Tampereella, Iisalmessa tai Turussa. Ryhmä voi halutessaan vaikuttaa ohjelman sisältöön ilmoittamalla etukäteen, minkä laulun tai runon he haluavat oppia viittomaan. Näin kurssin sisältöä voi sävyttää romanttisen hempeäksi, rajuksi rokiksi tai hilpeäksi hupailuksi. Ryhmä voi halutessaan tallentaa viitotun esityksen muistoksi itselleen kännykällä tai muulla välineellä, mutta kurssin hinta ei sisällä tekijänoikeusmaksuja valittuun teokseen.