Otsikko

Miehen näkökulma lahjaideoihin

Lahja miehelle - miehen näkökulma

Kuinka moni on kuullut seuraavat sanat: ”Emmä tiiä mitä haluun lahjaksi”? Voin ainakin itse myöntää, että lähes aina syntymäpäivän, joulun tai jonkin muun juhlan lähestyessä vastaan lahjakysymyksiin juuri tuolla tavalla. En halua olla millään tavalla töykeä lahjanantajaa kohtaan, mutta en vain yksinkertaisesti tiedä tarkkaan mitä haluaisin, vaan pidän melkeinpä minkälaisesta lahjasta tahansa. Tottakai lahjassa pitää olla joku kiva idea, ja tällaisia ideoita perheeni ja ystäväni kyllä yleensä keksivätkin. Jos joku ihan välttämättä haluaa antaa minulle lahjaksi hieronnan tai jonkin hemmotteluhoidon, niin pe***le, minähän menen ja käytän sen lahjan! Ei se nyt välttämättä toivelistallani ole ykkösenä, mutta en kyllä jättäisi lahjaa käyttämättäkään.

Entäs sitten ”perinteiset” äijälahjat? Kaiken maailman extreme-kokemukset, formula-ajelut ja rallikyyditykset ovat aina todella hyviä lahjoja – minulle ei tule mieleen ketään, joka ei nauttisi siitä että saa kruisailla autolla tai vaikka mönkijällä niin paljon kuin sielu sietää. Toisaalta, on niitäkin jotka välillä haluaisivat vain rauhoittua ja kuten sanoin, en voi itsekään todeta ettenkö joskus arvostaisi hierontalahjaa. Jätkä- tai äijäporukassa kuitenkin monelle tuntuu olevan todella vaikeaa myöntää, että on käynyt jossakin tällaisessa hoidossa.

Myös se merkitsee paljon, minkälainen lahjan antajan ja saajan välinen suhde on. Varsinkin kavereille yleensä tulee annettua jokin hauska lahja, johon ehkä liittyy joku inside-vitsi, kun taas veljille tai isälle tulee annettua jotain arvokkaampaa, jota he todella tarvitsevat. Itse myös ehkä odotan enemmän lahjoilta, joita saan todella läheisiltä ystäviltäni tai perheeltäni kuin lahjoilta, joita saan vaan tavallisilta kavereilta. Tässä voi miettiä myös lahjan hintaa – perheelle ja läheisille ystäville tulee annettua kalliimpia lahjoja ja ehkä sama pätee myös toisinpäin, vaikkakaan minua ei niin paljon hetkauta onko lahja nyt sitten maksanut ”vain” 10 euroa.

Millainen on sitten oma unelmalahjani? Itse ainakin pidän kovasti siitä, jos voin jollain tavalla jakaa lahjan ystävieni kanssa. Toisaalta välillä haluan luonnollisesti nauttia lahjasta vain itse, joka onkin helppoa perinteisillä aineellisilla lahjoilla. En usko että se on itseltäni pois, jos joku muu pystyy nauttimaan saamastani lahjasta samalla kertaa. En myöskään pidä siitä, että lahjoja annetaan vain lahjojen antamisen vuoksi. Pidän itseäni myös lahjojen suhteen melko yksinkertaisena tyyppinä – on suhteellisen tärkeää, että lahja on helppo käyttää eikä vaadi minulta turhan suuria ponnisteluja.

Katso elämyslahjat miehelle >>

Esa, verkkoviestinnän harjoittelija

Kehittääksemme lahjahakuasi, käytämme evästeitä statistisiin ja markkinoinnillisiin tarkoituksiin. Lue lisää rekisteriselosteestamme.