Osta ajoelämyksesi seuraavaan Superautotapahtumaan Kiikalassa!
Otsikko

(Juuri nyt emme hyväksy uusia bloggaajia ohjelmaan. Voit silti lukea yhteistyöstä alta.)

ElämysBloggaajaksi? Kokeile elämyksiä ja kerro niistä seuraajillesi!

ElämysBloggaajat on yhteistyöohjelma suosituille bloggaajille ja videobloggaajille. Ohjelmaan liittyneet bloggaajat kokeilevat uusia elämyksiä, osallistuvat kampanjoihin ja tekevät seuraajiaan kiinnostavia blogiartikkeleita tai videoita.

Ohjelma on bloggaajille maksuton ja he saavat vapaasti päättää mihin kampanjoihin osallistua.

Mitä saat liittymällä mukaan?

  1. Kokeilla elämyslahjoja ilmaiseksi
  2. Vapaat kädet blogiartikkelien ja videoiden tekemiseen omalla tyylillä
  3. Mahdollisuuden aktivoida seuraajia elämysaiheisilla kilpailuilla.

Miten se toimii?

ElämysLahjat lähettää kuukausittaisen uutiskirjeen ohjelmaan hyväksytyille bloggaajille. Uutiskirje sisältää kyseisen kuukauden yhteistyöehdotuksen. Bloggaaja voi aina vapaasti valita mihin kampanjaan osallistua. Ohjelmasta voi milloin tahansa erota ilmoittamalla siitä meille, jolloin emme enää lähetä yhteistyöehdotuksia.

Reilun yhteistyön periaate

Perusideamme on luoda molempia osapuolia hyödyttävää, reilua yhteistyötä. ElämysLahjat hakee ohjelman kautta lisänäkyvyyttä elämyslahjoista kiinnostuneiden kohderyhmien joukossa - kun bloggaajan lukijat ovat tällaisia, heitä todennäköisesti myös kiinnostaa lukea elämysaiheisia artikkeleita. Tämän vuoksi kyseessä ei ole mainonta, vaan sisältöyhteistyö bloggaajien kanssa.

Noudatamme yhteistyössä näitä periaatteita:

  • Vapaus. Tarjoamme bloggaajille elämyksiä ja bloggaaja itse päättää lähteekö mukaan.
  • Eettisyys. Pidämme sen minkä lupaamme ja odotamme samaa yhteistyöbloggaajilta. Emme halua, että bloggaajien lukijasuhteet vaarantuvat epäeettisten kampanjoiden takia.
  • Vaikuttaminen. Tavoitteemme on kehittää ElämysBloggaaja-ohjelmaa yhdessä bloggaajien kanssa. Bloggaajien tarpeet ja ideat otetaan huomioon kampanjoita tehtäessä.

Miten kirjoittaa hyvä artikkeli elämyslahjoista?

Blogiteksteistä on tärkeää löytyä linkki ElämysLahjojen-sivustolle. Linkin olisi hyvä johdattaa testattavaan elämykseen tai siihen liittyvään kategoriaan kuten häälahja-kategoriaan, äitienpäivä-kategoriaan tms. Linkkitekstin tulisi liittyä blogitekstin aiheeseen esimerkiksi häälahja-artikkelissa hyvä linkkiteksti (sanat, joita painamalla linkki aukeaa) voisi olla häälahjat, häät, häät tulossa, elämyslahjat tai häälahjaideat.

Otsikossa olisi hyvä käyttää testattavaan elämykseen liittyviä sanoja esimerkiksi sukelluselämystä testattaessa -> sukellus-sanan variaatioita, kuumailmapallolentoa testattaessa -> kuumailmapallolento-sanan variaatioita. Jos tämäntyyppisten sanojen käyttäminen ei sovi otsikkoon tai se ei tunnu luontevalta, niitä ei tarvitse sinne sisällyttää. Nämä ovat vain suuntaa antavia toiveita.

Blogimainonnan pelisäännöt

Vasta lähiaikoina on tullut ajankohtaiseksi miettiä blogimainonnan sääntöjä ja lainalaisuuksia. Monet yritykset lisäävät näkyvyyttään tarjoamalla bloggaajille tuotteita tai palveluja kokeiltavaksi ja arvioitavaksi. Tästä vastikkeeksi bloggaaja kertoo yrityksestä tai tuotteesta blogissaan. Näin saavutetaan monia uusia silmäpareja.

On kuitenkin äärimmäisen tärkeää, että lukijoille ei jää epäselväksi milloin jokin tuote, kokemus tai arviointi on "sponsoroitu" ja milloin se on bloggaajan oma henkilökohtainen mielipide. Näihin säädöksiin on perehtynyt Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV), joka on nyt alkanut ohjeistaa yrityksiä ja bloggaajia yhteistyön säännöistä. Kuluttaja-asiamies Päivi Hentunen toteaa, että "Yritys ei voi pyytää, että bloggaaja kirjoittaa sen tuotteesta tai palvelusta ilman, että mainitsee saaneensa yritykseltä palkkion tai tuotelahjan."

Maksetun mainoksen tai lahjan saamisen mainitseminen on tärkeää useastakin eri syystä. Ensinnäkin, on reilua blogin lukijoita kohtaan että he tietävät milloin blogin kirjoittaja on saanut vastinetta kirjoituksilleen. Maksetun mainonnan kertominen avoimesti on myös hyvää läpinäkyvyyttä, jota jokaisen yrityksen pitäisi harjoittaa. Avoin mainonta tulisi mainita myös yrityksen sekä bloggaajan uskottavuuden säilyttämiseksi.

ElämysLahjat.fi haluaa noudattaa näitä sääntöjä ja pyytää kaikkia ElämysBloggaajia mainitsemaan sponsoroidusta yhteistyöstä jokaisen yhteistyöstä syntyneen blogiartikkelin yhteydessä.